Sizin memlekette eskiden içki kültürü nasıldı, hiç merak ettiniz mi? Sofranızdaki o leziz mi leziz mezeyi ilk kim yapmış, içine ne katmış? 47 araştırmacı, sizin için bu soruların peşine düştü, ‘Rakı Gastronomisi: Türkiye’nin Çilingir Sofrası’ kitabını yazdı. Eski meyhane geleneğimizde peynirin hem en başta hem de en sonda sofraya geldiğini biliyor muydunuz? Peki ya 18. yüzyıl başında Erzurumluların sade kahve, havyar ve tütünden oluşan kahvaltıya şeytan kahvaltısı dediklerini? Daha fazlası kitapta ama öncesinde biraz tadımlık...
#Rakı Gastronomisi: Türkiye'nin Çilingir SofrasıMehmet Yaşin, Arda Türkmen ve Refika Birgül kafa kafaya verdi, sizin için mutfağa girdi. Bu mevsimde ne yenir, iyi yemek için nereye gidilir, en son keşifleri neler, evde fast food nasıl hazırlanır? İşte Hürriyet lezzet ekibinin topikten maş fasulyesine 24 iştah açıcı önerisi.
#KasımGünümüzde kahvaltılarda tatlı olarak bal, tahin-pekmez ve hazır market ürünleri dışında reçel de kendine yer bulur. Reçel Anadolu’da evlerde kadınlar tarafından hazırlanmaya devam ediyor. Yaz mevsiminde bolca çeşit meyve bulunduğundan reçeller de salça gibi, erişte gibi kışlık hazırlıklar arasındadır.
#BursaYazları 1 milyondan fazla insanı ağırlayan Çeşme, plajlarından meydanlarına, parklarından müzelerine kadar yenilenmiş yüzüyle sezona hazır. ‘Deniz, güneş, kum ve rüzgâr’a tarih, kültür ve sanat etkinlikleri de eşlik ediyor. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’la ilçeyi dolaşırken zaman zaman çocukluğuma döndüm...
#ÇeşmeRengi ve nefis kokusu ile limon ve limon ağacı insanların en çok sevdiği meyve ve ağaçtır. Tarımsal ürün olarak yetiştirilen limon ağacı son yıllarda bodur süs bitkisi olarak evlerde kendine hatırı sayılır bir yer edinmiştir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Limon AğacıToplumda sıkça karşılaşılan sinüzitle ilgili önemli bilgiler paylaşan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümünden Op. Dr. Tolga Celal Şahiner,“Havaların soğumasıyla sinüzit şikayetleri artar. Sinüzit tedavi edilmezse enfeksiyon kronikleşir. Sürekli geriye doğru mikroplu materyalin akması neticesinde kronik bronşit, amfizem, pnömoni gibi akciğer hastalıkları ya da çok nadir de olsa menenjit, beyin apsesi, kronik farenjit gibi durumlar görülür” dedi.
#SinüzitDayanıklı olması, aroması ve sert kabuğuyla diğerlerinden ayrılan ve bu özellikleriyle 2008 yılında coğrafi işaret tescili alınan Kırkağaç kavununun ekiminde kullanılan tohumlar, ilçe belediyesi tarafından oluşturulan komisyon tarafından denetleniyor.
#Kırkağaç Kavunuİzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir’in 30 ilçesini tek tek inceleyerek "İzmir İli İlçelerinin Sorunları, Çözüm Önerileri ve Yatırım Olanakları" raporunu hazırladıklarını belirterek, "Genel sorunların yanı sıra her ilçenin ayrı üstünlükleri ve sorunları var. Bunlara göre yapılacak bir planlama hem ilçelerimizi hem de kentimizi çok daha ileriye taşır" dedi.
#İzmir