Kış aylarında tek istediğimiz şey battaniyenin altına kıvrılmak olsa da öz bakımımız için ihmal etmememiz gereken bazı şeyler var. Kış mevsiminin miskinliğinden kurtulmak, kendinizi ruhen ve bedenen iyi hissetmek için atlamamanız gereken 5 adımı anlatıyoruz.
#Kış BakımıKokina (Viburnum tinus), özellikle yılbaşı ve kış aylarında popüler olan, dekoratif ve canlı kırmızı meyveleriyle bilinen bir bitkidir. Ancak, kokina bakımında bazı önemli noktalara dikkat edilmezse bitkinin ömrü kısalabilir. Peki kokina bakımı nasıl olmalı, kokina suya konur mu? İşte kokina bakımıyla ilgili bilmeniz gerekenler:
#Kokina ÇiçeğiSon dönemde çoğu sohbet, başlığa taşıdığımız bu üç kelime üzerinden dönüyor. Geceleri uykuya dalamıyor, gündüzleri sıcaktan pişiyoruz. Hep yorgunuz. Dünya 21 Temmuz’da kaydedilen en sıcak günü yaşadı, belli ki alışmamız lazım. Uzmanlardan sıcaklarla baş etmenin yollarını öğrendik.
#Melis YılmazCemreler havaya, suya ve toprağa düştü, bahar aslında çoktan geldi. Yakında hemen her şehirde sıcak hava etkisini gösterecek. Çocuklarla balkon ve bahçe hazırlığı yapmak için en uygun zaman. Küçük yaştakilere doğayı sevdirmek adına da birçok fırsat var.
#Gizem CoşkunardaPAOK kaptanı Stefan Schwab, Panserraikos’u ağırladıkları maçta seremoniye çıkarken kendisine selam vermek için tekerlekli sandalyesinde bekleyen Giannis adındaki çocuğa harika bir jest yaparak gönülleri fethetti.
#FutbolÖzellikle kış aylarında çiçekler solmaya çok müsait oluyor. Çiçekler de insan vücudu gibi her gün bakım istiyor. Çiçek bakımı ise genellikle bahar aylarında yapılsa da farklı organik bakımlar daha da canlandırmaya yarıyor. Mutfağımızda günlük kullandığımız ürünler, çiçekler için gübre görevi üstlenebiliyor. Çiçekleri yazın sıcağı ve kışın soğuk hava koşullarına karşı dirençli hale getirmek aslında çok kolay. Aynı zamanda şaşırtıcı olan bu yöntemler çiçeklerinizi orman gibi yapıyor. Peki, evde bitki bakımı nasıl olmalı? Muz kabuğu, paslı çivi... İşte solan çiçeklerinizi coşturacak yöntemler...
#Bitki BakımıSon dönemlerde sosyal medya fenomenlerinin ‘cilt bakım rutini’ videolarını çok fazla görür olduk. Bu videolarda fenomenler cilt bakımı için çok fazla ürün kullanıyor; yüz maskeleri, temizleyiciler, tonikler, nemlendirici kremler, serumlar, göz altı kremleri, dudak kremleri, C vitaminleri, E vitaminleri derken liste uzayıp gidiyor. Cilt bakım rutinimizde gerçekten bu kadar fazla ürün kullanmamıza gerek var mı?
#Cilt BakımıSon dönemlerde sosyal medya fenomenlerinin ‘cilt bakım rutini’ videolarını çok fazla görür olduk. Bu videolarda fenomenler cilt bakımı için çok fazla ürün kullanıyor; yüz maskeleri, temizleyiciler, tonikler, nemlendirici kremler, serumlar, göz altı kremleri, dudak kremleri, C vitaminleri, E vitaminleri derken liste uzayıp gidiyor. Cilt bakım rutinimizde gerçekten bu kadar fazla ürün kullanmamıza gerek var mı? Bu soruyu konunun uzmanlarına sorduk, cilt bakım rutininin doğrusunu öğrenirken videolardaki yanlış yönlendirmelerin neden olabileceği olumsuz etkileri de konuştuk.
#Cilt Bakımıİklim değişikliğiyle birlikte mevsimlerdeki ‘kaymalar’ alerjilerin güçlenmesine neden oldu. Polen sayısının son 30 yılda yaklaşık yüzde 20 arttığının altını çizen uzmanlar, daha önce hiç alerjik yakınması olmayanlarda bile semptomlar görüldüğünü söylüyor. Peki ülkemizdeki son durum ne? Mevsimsel alerjinin giderek artıyor olması hangi tehlikeleri ortaya çıkarabilir? Gündelik hayatta nasıl önlemler almak gerekiyor? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkKombi kullanımı ve doğalgaz tasarrufu havaların soğumasıyla merak edilen konulardan. Soğuk havalarla birlikte doğalgaz kullanımı da artacak. Fakat kış aylarında zehirlenme vakalarına karşı da dikkat edilmesi konusunda uzmanlar uyarıyor. Peki doğalgaz zehirlenmeleri önlemek için kombi bakımı nasıl olmalı? Doğalgaz tasarrufu nasıl sağlanır? Petek bakımı tasarruf sağlar mı? Enerji Uzmanı Altuğ Karataş, CNN Türk ekranlarında konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#Petek Bakımı Tassaruf Sağlar MıKombi kullanımı ve doğalgaz tasarrufu havaların soğumasıyla merak edilen konulardan. Soğuk havalarla birlikte doğalgaz kullanımı da artacak. Fakat kış aylarında zehirlenme vakalarına karşı da dikkat edilmesi konusunda uzmanlar uyarıyor. Peki doğalgaz zehirlenmeleri önlemek için kombi bakımı nasıl olmalı? Doğalgaz tasarrufu nasıl sağlanır? Petek bakımı tasarruf sağlar mı? Enerji Uzmanı Altuğ Karataş, CNN Türk ekranlarında konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#PetekBarış çiçeği zarif ve hoş görünümünün yanı sıra bakımı da oldukça kolay bir bitki. Bu nedenle iç mekanlarda sıklıkla tercih ediliyor. Peki barış çiçeği bakımı nasıl yapılır? İşteeEvde barış çiçeği sulaması, çoğaltması ve bakımının püf noktaları...
#Barış Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılırİstanbul'da ticari taksilere yönelik tepkiler artarken işin arka planında neler olduğu merak ediliyordu. Taksi plakası kiralamadan şoförün kazancına kadar birçok noktaya değindik. Her ay binlerce lira kazanan ve yüzde 92'si kirada olan ticari taksilerin vergi ödemediği gerçeği ortaya çıktı. Yasal boşluk nedeniyle kiralamadan doğacak olan vergiler hiçbir suretle tahsil edilmiyor. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman "Kiralamaya yönelik hiçbir vergi ödenmiyor. Galerici, mal sahibi ve kiracı bu işi kendi arasında yapıyor. Devlete bildirilmiyor." açıklamasında bulundu.
#TaksiAçelya çiçeği; güzel renkler ile yetişen ancak kokusuz bir çiçek çeşididir. Açelya çiçeğinin anavatanı; Amerika'nın Kuzey bölgesi ile Asya'dır. Bunun dışında açelya çiçeği fundagiller ailesine ait bir çeşittir. Çiçeğin renkleri ise; sarı, mor, kırmızı, beyaz ve pembe şeklindedir. Peki açelya çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Açelya çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları nelerdir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Açelya ÇiçeğiÇiçekler, evleri hem süslüyor hem de havasını değiştiriyor. Çilli begonya da minik ve rengaren çiçekleriyle o güzel bitkilerden biri. Ayrıca çoğu evde bulunan bu hoş görünümlü çiçeğin bakımı da çok pratik. Peki çilli begonya bakımı nasıl yapılır? İşte çilli begonya bakımının püf noktaları...
#Çilli Begonya BakımıKamkat ağacı turunçgiller familyasından gelmektedir ve Çincede altın portakal anlamına gelmektedir. Bu ağacın meyvesi ise yenebilir ve kabuğu soyulmadan tüketilir. Pek çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır ve meyveleri tam bir vitamin deposudur. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Teraryumlar çok fazla bakım gerektirmeyen bitkilerdir. Doğal güzellikleri ve minimum alan gereksinimleri dolayısıyla pek çok kişi tarafından tercih edilirler. Peki, siz de evde bir teraryum hazırlamaya ne dersiniz? Ortaya etkileyici bir tasarım çıkarabilir, küçük kabınızı minyatür bir manzaraya dönüştürebilirsiniz.
#Teraryum‘’Dökülen saçlar nedeniyle kozmetik kaygılar yaşıyorsanız ve yeni bir başlangıç için saç ekimine karar verdiyseniz bu sürecin sonrasına da hazırlıklı olmalısınız’’ şeklinde açıklama yapan Medikal Direktör İbrahim Çevik kış aylarında saç ekimi yaptıranlara saç bakımları konusunda merak edilenleri anlattı…
#Saç EkimiDev markaların yüzü oluyor, dünyaca ünlü dergilerin kapağını süslüyor, defilelerin hep aranılan isimleri arasında yer alıyor. Son olarak “Dünyanın en iyi ve en güzel 50 top modeli” listesine ilk Türk olarak girdi, hemen ardından “Global Citizen Ambassador” seçildi, böylece başarısını bir kez daha tescil ettirdi. Tülin Şahin, başarı grafiğini hep yukarılarda tutabilmesinin sırrını Women’s Fitness dergisine anlattı.
#Tülin ŞahinGümüşhane’nin Torul ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki Hasan Turgut, işsiz olduğu dönemde Genç Çifti projesine müracaat etti. Olmaz denileni yapan Turgut, devlet desteğiyle Doğu Karadeniz bölgesinin en büyük kültür mantarı üretimi tesisini kurdu ve şimdi ailesiyle birlikte bin 200 ton mantar üretiyor.
#MantarHürriyet Ankara’nın “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesi kapsamında Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Zafer Savaş Şahin, Ankara Üniversitesi’nden sonra Hacettepe Üniversitesi’ne konuk oldu. H.Ü Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, “Öğretim üyesinin, öğrenci temsilcisinin her konuyu rahatlıkla konuşabildiği Ankademi projesindeki bu iklime Türkiye’nin ihtiyacı var” dedi.
#Ankademi