Renklerin insan psikolojisi üstünde olağanüstü bir etkisi olduğunu biliyoruz. Giydiğimiz kıyafetten evlerimizde kullandığımız duvar ve dekorasyona kadar renkler, hayatımızın her anında duygularımız üzerinde hüküm sürebiliyor. Bu nedenle ben de bugün uzun zamandır modern dekorasyonda yeniden bir akım haline gelen tek renk odaların avantajları ve nasıl uygulanması gerektiği konusunda önerileri sizlerle paylaşmak istedim.
#ModaBuğra Özdemir, Danimarka’da aldığı eğitimin ve yaptığı araştırmaların sonucunda ülkemizde sürdürülebilirlik kavramının altını dolduran en önemli şeflerden biri. Üstelik henüz 29 yaşında. Çoğumuza örnek olacak mutfak öğretileriniyse Silivri’deki The Barn’da hayata geçiriyor.
#Buğra ÖzdemirTarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı laboratuvar testleri sonucunda ürünlerinde taklit ve tağşiş tespit edilen üreticileri ifşa etmeye başladı. Özellikle et ürünlerinde domuz ve tek tırnaklı hayvan eti tespit edilmesi tepkilere neden olurken, pul biber gibi baharatlarda gıda boyası kullanılması ve zeytinyağlarına bitkisel yağ karıştırılması dikkat çekti. Liste her gün güncellenirken son yapılan beş testte, Antep fıstığı yerine ay çekirdeği, dana köfte yerine deri dokusu, lahmacun içinde ise tavuk taşlığı bulundu. Peki bu ürünler tadından, kokusundan ve görüntüsünden anlaşılır mı? Sağlığımızı nasıl etkiliyorlar? Tüketici nelere dikkat etmeli? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkMevsim değişti. Yavaş yavaş gardıroplarımızı yenilemek için alışverişler yapılmaya başladı. Peki, yeni sezonda erkekleri hangi tarzlar bekliyor? Deneysel olmayı sevenler için kovboy ve büyükbaba estetiği, klasiklerden vazgeçmeyenler için takımlar, renk sevenler için ise kırmızı başrolde olacak...
#ModaMavi yolculuk turlarının öncüsü Marmaris, Mavi Bayraklı plajları, yılın ortalama 300 günü yüzünü esirgemeyen güneşi, turizme kazandırılan yeni arkeolojik eserleri ve uluslararası kültür-sanat festivaliyle bu yazın da yıldızlarından biri olacak. Marmaris’i ziyaret etmeyi planlayanlara semt pazarlarından gizli kalmış koylarına, kalesinden günlük yağı gibi şifalı yerel ürünlerine kapsamlı bir rehber hazırladık.
#MarmarisHaziran 2016'da Wembley Arena'da o zaman 36 yaşında olan iş kadını Dr. Ruja Ignatova, binlerce hayranının heyecanlı bakışları altında sahneye çıkmıştı. Üzerinde göz alıcı bir elbise vardı, elmas küpeleri gözden kaçmıyordu ve onu gören kalabalık çılgına dönmüştü.
#Ruja IgnatovaA Milli Takımımız, EURO 2024 F Grubu üçüncü ve son maçında Çekya ile karşılaştı. Milliler, rakibini 2-1 mağlup ederek puanını 6'ya yükseltti ve ikinci sırada yer alarak son 16 turuna yükseldi. Yazarlarımız Uğur Meleke, Engin Kehale ve Burak Akın, karşılaşmayı köşelerinde değerlendirdi. İşte detaylar...
#EURO 2024Kars'ın Kümbetli köyünde besicilik yapan Erol Çolak'ın yetiştirdiği 1 ton 150 kilogramlık 'Şahmurat' isimli boğa, 300 bin liraya satıldı. 28 aylık boğanın Fransız Şarole ırkı olduğunu belirten Çolak, günde 30 kilogram yem tükettiğini söyledi.
#Kurban BayramıBirkaç yüzyıl öncesine kadar moda ve tekstile yön veren Avrupa ülkelerini peşinden koşturan, Osmanlı’dan Fransaya götürüldükten sonra formülü gizli tutulan ve uğruna casusluk faaliyetleri yürütülen ‘Edirne kırmızısı’ rengi, Trakya Üniversitesi’nde yeniden hayat buluyor. Üniversite, farklı kökboyalarla yapılan ve 3 yıl süren bilimsel çalışmalar sonrası, yüzyıllar önce kaybolan reçetesine uygun olarak Edirne kırmızısı rengini elde etmeyi başardı. Coğrafi işaret almaya hazırlanan ve geçmişte Avrupa’da Rouge d’Adrinople olarak tanınan Edirne kırmızısı için girişimler sürecek ve Türk milli takımının formasında kullanılması için başvurular yapılacak.
#EdirneBirkaç yüzyıl öncesine kadar modaya yön veren Avrupa ülkelerini peşinden koşturan, Osmanlı’dan Fransaya götürüldükten sonra formülü gizli tutulan ve uğruna casusluk faaliyetleri yürütülen ‘Edirne kırmızısı’ rengi, Trakya Üniversitesi’nde yeniden hayat buldu.
#Rouge D’AdrinopleAnavatanı Mezopotamya ve çevresi yani bizim coğrafyamız olan mercimek, dünyada tarımı en önce başlamış bakliyatların başında geliyor. Günümüzde de önemli bir miktarı Türkiye'de üretilen mercimekle yapılabileceklerin sınırı yok desek yeridir. Sarısı, kırmızısı, yeşili hatta siyahıyla farklı tariflere farklı tatlar ve dokular kazandıran mercimeği pişirirken çok işinize yarayacak bazı temel bilgiler derledik.
#Mercimek Çeşitleri