Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, kırmızı biberin birçok faydasını olduğunu söyleyerek, metabolizmayı hızlandırdığını, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan koruduğunu, kanser hücreleriyle savaştığını ve stresi önlediğini dile getirdi.
#Kırmızı Biberin FaydalarıBayram sabahında sofra daha bir özenli kurulur, tüm aile o sofrada buluşur, yediklerimizin tadı da bir başka olur. Üstelik, Ezine peynirinden Gemlik zeytinine, Anzer balından Kayseri sucuğuna kahvaltımıza sınıf atlatacak pek çok coğrafi işaretli ürünümüz de var. Sahrap Soysal yöresel bayram kahvaltılarımızı anlatıyor, ‘Kahvaltı’ kitabının yazarı Ebru Erke coğrafi işaretli ürünlerle yapılabilecek tarifler veriyor.
#Ramazanİnsanların geneline baktığımız zaman közlenmiş ürünlerin çok sevildiği ve sıkça tüketildiği görülmektedir. Özellikle kırmızı veya yeşil biber közlemesi çok lezzetli olmaktadır. Birçok yöntem ile biber közlemesi yapma şansınız bulunmaktadır. Kırmızı biber nasıl közlenir? Fırında kırımızı veya yeşil biber közlemesi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kırmızı BiberHumus, basit, doyurucu, bir o kadar da lezzetli meze çeşitlerinden bir tanesi. Genellikle kızarmış yağ ve pul biberle servis edilen humus tariflerine kurutulmuş domates veya fesleğen ekleyerek farklı lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz. Humus, kızarmış ekmek dilimleri üzerine sürülebildiği gibi bir atıştırmalık ya da dip sos olarak da tüketilebilir. Peki, humus neyden ve nasıl yapılır?
#Humus NedirTepsi kebabı, Antakya mutfağının ününü sınırlar dışına çıkaran meşhur yemekleri arasında yer alıyor. Hem kolay hem de çok lezzetli bir akşam yemeği hazırlamak isteyenler seçimlerini tepsi kebabından yana kullanabilir. İşte, tavuklu tepsi kebabı için gerekli malzemeler ve adım adım yapım aşaması
#Tepsi KebabıBedenimizi birikmiş kirlerden, zehirlerden arındırmak yani detoks yapmak günümüzde bir tür sağlık kontrolü-vücut bakımı haline geldi. İyi de nasıl yapılacak bu detoks? Nerede yapılacak? Kim yapmalı, kim yapmamalı? Hangi uzman(lar)ın kontrolünde olmalı? Yoksa bu kadar ince ayara gerek yok mu?..
Bu hafta Ankara Hürriyet okuyucularına, baharatları, pişirme tekniği ve arkasında barındırdığı zengin kültürüyle Hint mutfağı ile bu mutfağın başkentteki yansımalarını tanıtıyoruz. Hindu ve Müslüman kültürlerden etkilenen, çok çeşitli sebzeler, değişik tat ve aromada rengarenk baharatlarla pişirilen Hint yemekleri, Avrupa ve ABD’de oldukça popüler olmasına rağmen Türkiye’de yeterince tanınmıyor. Baharatları ve malzemeleri bulmak zor olmasa da Ankara’da şimdilik sadece bir tane Hint restoranı bulunuyor, o da "Spice Boys"un (Baharat Oğlanlar) işlettiği Spice Restoran.