Göz hastalıkları arasında en sık karşılaşılan hastalıklardan olan göz iltihabı mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Birçok nedene bağlı olarak gelişen göz iltihabı tedavi edilmediği takdirde olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Bundan dolayı göz iltihabı için bir takım tedavi yöntemleri de geliştirilmiştir. Peki, göz iltihabına ne iyi gelir? Göz iltihabı neden olur? Göz iltihabına ne yapmak gerekir? Göz iltihabı nasıl geçer? İşte göz iltihabına dair tüm detaylı bilgiler.
#Göz İltihabına Ne İyi Gelir Neden Olur?İnsan vücudu için sağladığı faydalarla bilinen kırlangıç otu ülkemizde yetişen bitki türlerinden biridir. Göz sorunlarından böbrek hastalıklarına kadar birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılıyor. Kırlangıç otu nedir, faydaları nelerdir, ne işe yarar, hangi mevsimde yetişir, kullanımı nasıl olmalıdır, zararları var mıdır gibi soruların yanıtlarını sizler için derledik.
#Kırlangıç OtuBahar aylarının gelmesiyle birlikte birçok insanın şikayet ettiği bahar alerjisi, burun akıntısı, solunum yollarındaki rahatsızlıklar, astım ve alerjiye bağlı kaşıntının papatya, andız bitkisi, civanperçemi, huş ağacı ve kırlangıç otu gibi bitkisel yollarla tedavi edilebileceği belirtildi.
Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Sosyal Pediatri Derneği tarafından düzenlenen sempozyuma katılan hekimler, yaygın kullanılan Asya kaynaklı bitkisel ürünler, masaj ve yoga gibi alternatif tıp yöntemlerinin denetlenmesi uyarısında bulundu.
Yemyeşil doğası, taş evleri ve masmavi plajlarıyla Kuzey Ege’nin gözde adreslerinden biri olan Ayvalık’ın derinlikli ve çok katmanlı bir yemek kültürü var. Tam karşısındaki Midilli Adası ve Girit Adası’ndan gelen Türk ailelerin etkisiyle şekillenen yöre mutfağında özellikle mezeler öne çıkıyor. Bu yaz yolunuz Balıkesir’in bu güzel ilçesine düşerse en iyi lezzet durakları da listenizde olsun.
#AyvalıkEge’ye doğru yolculuk edecekler bilsinler ki, baharın tüm lezzetleri onları kucaklayacak. Çünkü Ege, baharda coşar, tarlalardan, bahçelerden lezzet fışkırır. Lokantaların mönüleri baştan aşağı değişir. Zeytinyağı ile tatlandırılmış otlar art arda sıralanır: Enginar, kaz ayağı, turp otu, cibes, deniz börülcesi, taze bakla, arapsaçı, Şevketi Bostan, sarmaşık otu, kuşkonmaz ve adını bilmediğim daha nice otlar.
#Seyahatİstanbul’da yaşayan pratisyen hekim Oğuz Erkara, seyahat etmenin yanı sıra tarihi lokantalara ilgi duyuyor. 100 Tarihi Lokanta adlı kitabın yazarı Erkara, bu çalışmasını hazırlarken pek çok yer gezdi, yöresel yemekleri tattı. Erkara Hürriyet Seyahat okurları için İzmir, Adapazarı, Isparta, İstanbul ve Adana’daki 5 tarihi lokantadan 5 bahar mönüsü önerdi.
Yaz geldi, teknenizi güneye indiriyorsunuz ya da Fethiye, Hisarönü, Gökova üçgeninden sıkıldınız, yeni bir coğrafya, farklı lezzetler arıyorsunuz. Size önerim Cunda ve çevresindeki adalarda bir hafta geçirmeniz. Haziranda okullar da kapanmamışken, yani henüz ortalık tenhayken Cunda’nın sokaklarına da, denizlerine de, mezelerine de doyum olmaz.