Kimya mühendisliği ve uygulamalı kimya bölümü son dönemlerde öğrenciler tarafından tercih ediliyor. Peki, kimya mühendisliği ve uygulamalı kimya bölümü nedir, bölümden mezun olanların iş alanları nelerdir ve bölümün eğitimin kaç yıllıktır? İşte, tüm detaylar.
#Kimya Mühendisliği Ve Uygulamalı Kimya BölümüBir vakıf üniversitesi TÜBİTAK’ın Bilim-Toplum Projeleri kapsamında hizmet veren Eğlenceli Bilim Merkezi düşünme, algılama, mantık yürütme, karar verme ve problem çözme yetenekleri gelişmiş, bilim ve teknoloji üretimine yatkın, beceri düzeyi yüksek insan gücünün yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla çocuklara yönelik projelerle çalışmalarını yürütüyor.
#TÜBİTAKİki milyona yakın öğrencinin katılacağı Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) 18 gün kalmışken, son yıllarda ‘sıfır çeken’ bölümler olarak tanımlanan fizik, kimya, biyoloji, matematik gibi temel bilimler alanları ile ilgili tartışmalar hâlâ sürüyor. YÖK geçen yıl 11’den az öğrencinin kayıt yaptırdığı bölümleri kapatma kararı aldı. Bu karar, “Temel bilimler olmazsa, bilim olmaz” gerekçesiyle akademik çevre tarafından eleştirildi. Peki ne olacak bu temel bilimlerin hali? Yanıtını, akademisyenlerden aldık.
#EğitimAtılım Üniversitesi önderliğinde Çanakkale 18 Mart ve ODTÜ araştırmacıları, saçların belli frekanstaki ışık altında saça istenen rengi verecek teknoloji geliştiriyor. Bu projenin hayata geçmesi durumunda, açık saç renkli bir insan öğleden sonraki toplantısına koyu saç rengiyle gidebilecek. Akşam ise tekrar eski saç rengine kavuşacak. <br> <br>Ayrıca yeni teknolojiyle askeri kamuflajların da arazi koşullarına göre renk değiştirmesi ve radara yakalanmaması da sağlanabilecek.
2 yıldan beri okullarına gidemiyorlar. Çevrimiçi eğitimle verim alamadıklarını söylüyorlar. Hepsi arkadaşlarını, okulunu çok özlüyor, kampüse dönmek için sabırsızlanıyor. Birçok üniversite öğrencisi ‘Ya tekrar okullar kapanırsa’ diye endişe de duyuyor. Peki okullar açılınca her şey güllük gülistanlık mı olacak? Yüksek ev ve yurt kiraları, geçim sıkıntısı, adaptasyon stresi sardı şimdi de çoğunu...
#GazetehaberleriOrman endüstri mühendisliği, adından da anlaşılabileceği gibi orman ürünleri ile ilgili tüm cihaz ve makinelerin tasarımını yapan, yetkin kişiler geliştirmek için açılan bölümlerden birisidir. Orman endüstri mühendisliği genellikle orman ürünlerini geliştiren ve bu sektör içerisinde yer alan firmalarda görev alan kişilerden oluşur. Orman endüstri mühendisliği bölümüne gitmek isteyen kişiler için orman endüstri mühendisliği bölümü nedir, mezunları ne iş yapar ve dersleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Nedir?Kontrol ve otomasyon mühendisliği nedir, ne iş yaparlar, hangi puan türü ile alınırlar ve iş olanakları nedir gibi soruların cevaplarını sizler için detayları ile derledik.
#Kontrol Ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü Nedir?Üniversitelerde birçok bölüm bulunmaktadır. Bazı bölümler çeşitli alt alanlara ayrılarak farklı üniversite bölümlerini oluşturur. Bu bölümlerden biri de ağaç işleri endüstri mühendisliği bölümüdür. Ağaç işleri endüstri mühendisliği nedir? Ne iş yaparlar? İş imkanları nasıldır? İşte ağaç işleri endüstri mühendisliği bölümü ille ilgili detaylar.
#Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü Nedir?Üniversitelerde farklı pek çok bölüm bulunmaktadır. Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin merak ettiği pek çok bölüm bulunmaktadır. Bu bölümlerden birisi de Eczane Hizmetleri bölümüdür. Peki Eczane Hizmetleri (MYO) bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları nelerdir? Sizlere Eczane Hizmetleri bölümü hakkında merak edilenleri sizlere detaylıca açıkladık.
#Eczane Hizmetleri (Myo) Bölümü Nedir?Yaşar Üniversitesi, koronavirüsle mücadelede kampüsünü daha da sağlıklı hale getirmek için kendi bünyesindeki kimya laboratuvarında dezenfektan üretimine başladı. Kampüste kullanılacak dezenfektan solüsyonları, Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel tarafından Dünya Sağlık Örgütü (WHO) standartlarına göre üretiliyor.
#Yaşar ÜniversitesiYKS tercih kılavuzu kapsamında tercihler için son güne girildi. Birçok gencin üniversite hayallerini gerçekleştirebilmek için gerçekleştireceği YKS tercihleri bugün sona erecek. Peki, AYT ve TYT alanlarından bir bölüme yerleşmek isteyenlerin merakla araştırdığı YKS tercihleri için nelere dikkat etmek gerekecek? İşte, başarı sıralaması başta olmak üzere dikkat edilmesi gereken hususlar...
#YksYükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, adaylar için tercih süreci başlatıldı. Tercihler, ÖSYM'nin internet sitesi AİS üzerinden alınacak ve adaylar, tercihlerini yaparken, 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerin başarı sıralamalarını göz önünde bulunduracak. YKS tercih işlemleri sürerken, konuya dair araştırmalar da hız kazandı. Peki, YKS tercihleri nasıl yapılır? Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
#YksÜniversite adaylarının dün başlayan tercih telaşı 29 Temmuz’a kadar devam edecek. Bu yıl ilk kez yeni nesil bölümler de kontenjanlar arasında yer aldı. Yapay zekâ, bilgi güvenliği teknolojisi, üç boyutlu modelleme gibi bölümleri öğretim görevlileri Hürriyet’e anlattı.
#GazetehaberleriHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinde Ankara, Hacettepe, Gazi ve ODTÜ’nün ardından Bilkent Üniversitesi’ne konuk olduk. ‘Türkiye’nin ilk vakıf üniversitesi’ unvanlı Bilkent Üniversitesi’nin Rektörü Abdullah Atalar, “Ankara’nın, Türkiye’nin en iyisi olalım değil, dünyanın en iyisi olalım hedefimiz var” dedi.
#BilkentODTÜ Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ural Akbulut, ‘Science ve Nature’ gibi bilimsel kaynaklardan 2015’te dünya bilim dünyasında yaşanan önemli gelişmeleri derledi. Tıp, elektronik, fizik, kimya ve mühendislik alanlarındaki 10 etkili buluş, 600 dolayındaki buluş arasından seçildi.
#BilimGeride kalan yılın en iyi 10 teknolojik buluşu, tıp, elektronik, fizik, kimya ve mühendislik alanlarında gerçekleştirildi. Dört ayak üzerinde koşarken, önündeki engelleri algılayıp üzerinden atlayabilen robot, 'çita' yılın en çok ses getiren buluşları arasında ilk sıralarda yer aldı.
#2015Üniversiteye girişte sınavların nasıl yapılacağı, kriterlerin ne olacağı, üniversite kontenjanları ve yükseköğretime ilişkin daha birçok konuda karar yetkisine sahip olan YÖK’ün eski ve yeni üyeleri adaylara üniversite tercihlerini nasıl yapmaları gerektiği konusunda aydınlatıcı ipuçları verdi.