ÖNCELİKLE ve yine önemli bir hatırlatma: Yaşınız, metabolik, hormonal yapılanmanız ve genetik mirasınız ne olursa olsun “kilo almayı engellemek, aldığınız kilolardan kurtulmaktan çok daha kolaydır”! Ve bu arada yine unutmayalım ki “giderek artan kilolar özellikle göbek bölgesinde biriken ve bel çevresini genişleten iç yağlar metabolizmamızın sinsice yavaşlamasına yol açan en büyük düşmanlardır”!
#Kilo VerememeD vitamini, kemik sağlığını korumak için çok önemlidir. Bunun esas nedeni, kemiğin birincil bileşeni olan kalsiyumun ancak D vitamini varlığında vücut tarafından emilmesidir. Güneş ışınlarının, ciltteki bir kimyasalı aktif bir vitamin (kalsiferol) formuna dönüştürmesiyle vücutta D vitamini üretilir. D vitamini eksikliğinde ise bazı sorunlar ortaya çıkar. Peki D vitamini eksikliği belirtileri neler? D vitamini eksikliği neden olur?
#D VitaminiOrta yaş kiloları için metabolizmanın yavaşlamasını gerekçe göstermek artık mümkün olmayacak. Çünkü bu eski bahane yeni ve önemli bir araştırma sayesinde tarihe karışıyor. Peki o halde neden fazladan kilolarımız var? İşte araştırmaya dair detaylar ve uzman görüşleri...
#SağlıkBir türlü kilo veremediği için doktora başvuran Jaimi Conwell, büyük bir tümörü olduğunu öğrenince dehşete kapıldı. Ancak tümör alındıktan sonra ortaya çıkanlar genç kadın için çok daha endişe vericiydi. Biz de Jaimi'nin yaşadıklarından hareketle dermoid tümörleri konunun uzmanıyla birlikte mercek altına aldık...
#SağlıkAvrupa'da en etkili alternatif tıp yöntemi olarak kabul edilen fitoterapi, tamamen doğal tedaviye odaklanan bir alandır. Fitoterapi nedir, ne işe yarar, nasıl uygulanır ve nasıl yapılır gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Fitoterapi Nedir Ve Ne İşe Yarar?İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Nesibe Karakuş, son bilimsel çalışmalarda D vitamini eksikliğinin tümör gelişimine (kalın bağırsak, meme, prostat kanserleri), kalp damar hastalıklarına, enfeksiyonlara yatkınlıkta artışa, kalp hastalıkları gibi sağlık sorunlarına yol açabildiğini belirtti.
#D VitaminiCovid 19 salgını nedeniyle bağışıklık sistemini güçlü tutma kaygısı insanlarda haklı olarak bir endişeye sebebiyet vermektedir. Covid 19 tedavisinde kullanılan ilaçların etkinliğinin sınırlı olması ve aşı çalışmalarında bazı firmalar sona gelse de henüz bu konuda devam eden uzun bir sürecin varlığı endişeleri artırmaktadır.. Kış mevsimi ile birlikte Covid 19 ve mevsimsel hastalıkların artışı da bağışıklık sistemini güçlendirmek için vitamin takviyelerinin kullanımını gündeme getiriyor. Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) D vitamini takviyesini bağışıklık sistemini güçlendirdiği için öneriyor.
#D Vitamini NedirAynaya baktığında gördüklerine inanamadı. Bu çizgiler ne zamandır vardı ve niye oradalardı? Önce şaşırdı... Sonra daha kötüsü oldu. Hayata küstü, dibe vurdu! Marka ve iletişim danışmanı Nalan Miri Sözer, 40’lı yaşlara basmanın onu neden mutsuz ettiğini ve sonrasında hayatının bu yeni dönemiyle nasıl barıştığını ‘Kim Tutar Seni’ adlı kitabında anlattı.
#Da VinciHepimizin ayrı bir “imalat şartnamesi”, farklı bir “fabrika ayarı” yani “metabolizması” var. Zaten bu farklılık nedeniyle de kimimiz iki lokma az yiyip 3-5 adım fazla atınca mum gibi erirken, kimimiz de 2-3 kilo vermek için inanılmaz çabalara girmek zorunda kalırız. Hatta bazen bu “kilo verememe” sorunu o kadar ciddi bir hâl alır ki kilomuza razı olup programları yolda bırakırız. Böyle durumları klinik uygulamada “kilo direnci” olarak tanımlıyoruz. Uzun yıllara dayanan tecrübelerimize göre direnç oluşturan nedenlerin sayısı bir hayli fazla. En sık görülenlerini ise 10 ana başlıkta toplamak mümkün. İşte 10 mühim kilo direnci nedeni...
#Osman MüftüoğluZeynep Demirtaş, özellikle basen bölgesinde yağlanma yaşıyor ve ne yaparsa yapsın kilo veremiyordu. Yıllarca diyet yapan Demirtaş, eşinin "Beni seviyorsan boğazını tut ve zayıfla" demesinin ardından çaresiz kaldı. Hastalığını ise tesadüfen öğrendikten sonra 45 günde 13 kilo verdi.
#LipödemModern çağın en büyük sorunlarından biri kalitesiz uyku. Hava kirliliği nedeniyle artan nefes alma sorunları, obezite nedeniyle yükselen uyku apnesi hastalıkları ve stres nedeniyle kronikleşen kalitesiz uykular. Araştırmalara göre ise uzun vadeli uykusuzluğun çok ciddi tehlikeleri var.
#Kalitesiz Uyku Geçmeyen Yorgunluğa Neden Olabilir