Ne yaparsanız yapın en iyi diyetiniz üç gün mü sürüyor? Bir türlü çikolatalara, cipslere, o güzel yemeklere veda edemiyor musunuz? Psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Aslıhan Dönmez ‘duygusal yeme’ yani bizim ‘üzüntüden yiyorum’ dediğimiz mesele üzerine çalışıyor, ‘zayıf insanlar gibi düşünmeyi’ öğretiyor. Dönmez’e ‘kalıcı zayıflama’ için neler yapmamız gerektiğini sorduk.
Konu beslenmeye geldiğinde, özellikle de belirli bir amacımız varsa (kilo almak, kilo vermek, detoks vb.) ne yiyeceğimizi kestirmek her zaman güç oluyor ve karar vermekte zorlanabiliyoruz. Neyse ki, bu konu için bize rehber olabilecek birkaç bilgi edindik!
#AlgidaYoğurt, son 10 yılın gözde besinlerinden biri. Dünya mutfağına bizim hediye ettiğimiz bu çok önemli lezzet, hemen her ülkede popüler bir gıda olma yolunda. Daha sık yoğurt yemenizi, sofralarınızı üzerine zeytinyağı gezdirilip nane-kekik-fesleğen eklenmiş nefis bir cacıkla süslemenizi ben de bilerek, hatta biraz da ısrar ederek tavsiye ediyorum. Nedeni şu...
Hülya Koçyiğit yemek yemeyi seven, yeni tatlara açık ve meraklı biri. Tatlıya ve kuruyemişe zaafı var, bu yüzden zaman zaman bir-iki kilo alıp veriyor. Gençliğinde olduğu gibi zeytinyağlılara düşkünlüğü hâlâ devam ediyor. “İyi ki Osmanlı döneminde yaşamıyoruz” diyorve ekliyor: “300 kilo olurdum”
Tam bir et aşığı Cüneyt Asan (52). 10 yaşında bir kasap dükkanında çırak olarak başladığı bu aşk halen Günaydın Steak House’un patronu olarak devam ediyor. Etsiz bir gün bile geçiremeyen Asan en iyi et çeşitlerini, pişirmenin püf noktalarını, kendi geliştirdiği et kurutma tekniklerini anlattı
Elif Şafak, Türk edebiyatının en parlak yıldızlarından biri. Her romanı yüz binleri aşan sayıda satıyor. Bizim gibi çok az kitap okuyan bir toplumda bu başarıyı gösteren yazar sayısı bir elin beş parmağı kadar bile değil. Şafak, aynı zamanda bir anne. Yaşamını iki çocuğuna, kitaplarına ve tabii ki eşine adamış. Birçok kitabında yemek tarifleri, yemek üzerine konuşmalar uçuşup gidiyor. Ama mutfakla arası pek iyi değil. Yani teorisi kuvvetli, pratiği oldukça zayıf.