Türk Dermatoloji Derneği Üyesi Doç. Dr. Pelin Kartal, "Sürekli maske kullanımında derideki gözenekler tıkanıyor, buna bağlı akne problemi, kıl kökü iltihabı veya deri enfeksiyonu oluşabiliyor. Ayrıca yüz bölgesinde daha önceden yer alan bazı hastalıklarda artış söz konusu olabiliyor" dedi.
#MaskeKıl kökü iltihabı, kaşıntı ve hassasiyet ile ortaya çıkabilmektedir. Kılı çevreleyen ağrılı, kızarık ve irinli kesecik zaman içerisinde daha da rahatsız edebilecek bir forma ulaşabilir. Bu durum genellikle tedaviyi gerektirebilir. Peki, kıl kökü iltihabı nedir ve nasıl anlaşılır? İşte, birçok kişinin merakla araştırdığı konu hakkında detaylı bilgiler
#Kıl KöküLazer epilasyon hem erkeklerin hem de kadınların istenmeyen tüylerinden tamamen kurtulmak için başvurduğu kalıcı bir yöntem. Artık ergenlik çağına girmiş genç kızlar bir an önce epilasyona başlamak, tüylerinden kurtulmak istiyor ama ebeveynlerin kafası bu konuda çok karışık. ‘Epilasyona ne zaman başlanmalı, ergenlik döneminde yapılması sakıncalı mı, üreme sağlığını olumsuz etkiler mi?’ gibi pek çok soru onları tedirgin ediyor. Bu noktadan yola çıktık; hem çocukları olan ailelere hem de yetişkinlere rehber niteliğinde bir epilasyon dosyası hazırladık.
#EpilasyonKıl kökü ve yağ bezi ünitesinin sık görülen kronik iltihabi bir hastalığı olan akne oluşumunda genetik, hormonal ve çevresel faktörler rol oynuyor. Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Zennure Takcı, "Akıllı telefon, tablet ve bilgisayar ekranları, cildin bakteriyel dengesini bozarak akne oluşumunu tetikliyor" dedi, önemli bilgiler verdi.
#Akne Neden OlurSıcak havaların giderek artması havuz ve denize olan ilgiyi artırıyor. Ailelerin çocukları ile birlikte tercih ettiği havuzlar iyi temizlenmediği takdirde ise hastalık saçıyor. Sağlıklı ve eğlenceli havuz keyfi için mutlaka havuz seçiminde dikkatli olunmalı ve hijyen kurallarına dikkat edilmeli!Doç. Dr. İzak Dalva, serinlemek için havuzu tercih edenleri birçok bulaşıcı hastalık konusunda uyarıyor.
#Havuz EnfeksiyonuKış mevsiminde, cilt rahatsızlıkları daha sık görülür. Bu aylarda rüzgâr ve soğuk hava etkisi ile hassaslaşan cildimizde kuruluk, kızarıklık, çatlamaya bağlı cilt sorunları oluşur. Kışın gerek koruyucu kremler gerekse sağlıklı giysi ve doğal beslenme ile canlı ve sağlıklı bir cilde kavuşabiliriz. Peki, başka nelere dikkat etmek gerekiyor? Dermatoloji Uzmanı Dr. Emine Özge Ayabakan, anlatıyor.
#BAYERKış mevsiminde, cilt rahatsızlıkları daha sık görülür. Bu aylarda rüzgâr ve soğuk hava etkisi ile hassaslaşan cildimizde kuruluk, kızarıklık, çatlamaya bağlı cilt sorunları oluşur. Kışın gerek koruyucu kremler gerekse sağlıklı giysi ve doğal beslenme ile canlı ve sağlıklı bir cilde kavuşabiliriz. Peki, ama nasıl? Dermatoloji Uzmanı Dr. Emine Özge Ayabakan, kış aylarında cilt kurumasının önüne geçmek için öneriler sundu.
#BAYERKıl dönmesinin genellikle 30’lu yaşlardaki genç erkeklerde ve kuyruk sokumunda görülmesi nedeniyle, bu sorunun fazla ve sert kıllardan kaynaklanabileceği görüşü ağır basıyor. Oysa kuyruk sokumunun yapısından fazla kiloya kadar pek çok etken bu rahatsızlığa zemin hazırlayabilir. Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Hakan Yardımcı, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.
#Kıl BatmasıSoğuk havalarla birlikte solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı hastalıklarda ciddi bir artış gözleniyor. Bu hastalıklara yönelik herkesin az çok bildiği,kulaktan kulağa yayılan tedavi yöntemleri bulunuyor. Ancak iyileştirici sonuçlar vereceği düşünülen bu inanışlar hastalık sürecini olumsuz etkileyebiliyor. Central Hospital’dan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Halil İbrahim Erol, kulak, burun ve boğaz hakkında doğru bilinen yanlışları açıklıyor.
Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, diş ve diş eti hastalıklarının yaygınlığı ve tekrarlama sıklığı insanların karşılaştığı en büyük sağlık sorunlarından biri. Diş ve dişeti hastalıklarının sonuçları estetik kaybın çok ötesinde. Araştırmalara göre, 5-17 yaş grubunda büyüme yetersizliğine, hamilelerde 8 kat daha düşük ağırlıklı doğumlara, 39-69 yaşlarında ise 7 kat fazla kalp hastalığına yol açıyor.
Cinsel organlar bir kadının temizlik açısından en hassas bölgelerinden. Özellikle cinsel hayat başladıktan sonra hijyen daha da büyük önem kazanıyor. Cinsellikle birlikte vajina mikroplara ve bakterilere açık oluyor, cinsel yolla geçen hastalıklar gündeme geliyor. Cinsel organların hijyenini sağlamada her yaş dönemi için farklı önlemler almak gerek.