Kibrit patates, günün her öğünü atıştırmalık olarak tercih edilen patates kızartmasının en çıtır hali. Özellikle hamburger ve çökertme kebabı tariflerinde yer alan kibrit patatesi, baharatlarla lezzetlendirerek tek başına da tüketebilirsiniz. Peki, kibrit patates nasıl yapılır? İşte kibrit patates tarifi...
#Kibrit PatatesYağ kullanılmadan kızartma yapan ve İngilizce adı "air fryer" ile ülkemizde de son dönemde çok popüler olan kızartıcılar mutfaklarda yaygınlaşmaya devam ediyor. Kimi kullanıcılar bu air fryer kullanarak harikalar yarattığını söylerken, kimileri de bir türlü istediği sonuca ulaşamamaktan şikayetçi. Sizin için yağsız kızartıcınızdan daha fazla verim almanızı sağlayacak bazı püf noktaları derledik...
#Air FryerKebap farklı ülkelerde ve Türkiye ülkesinde de sevilen milli yiyeceğimiz olarak bilinmektedir. Kebap doğrudan doğruya ateşin üzerine tutularak pişirilmektedir. Aslında bir kap içerisinde susuz olarak pişirilen et yemeği olarak da tanımlanmaktadır. Çevirmesi, kızartması ya da kavurması yapılmaktadır. Bu seçenekler kebabın pişirme teknikleridir. Kebap çeşitlerinin çoğu ızgarada pişirilmektedir. Fakat tas kebabı gibi seçenekler tencere yemeği olarak kabul edilmektedir. Görüldüğü gibi kebabın kültürel etkilerden etkilendiği ve buna göre de çeşitlere ayrıldığı aşikardır. Kebap çeşitleri ve isimleri nelerdir, en sevilen kebap çeşitleri ve tariflerini sizler için derledik.
Ekranların sevilen programı Gelinim Mutfakta birbirinden ilginç tarifleri sofralarınıza konuk ediyor. Günün yemeği olan çökertmeden çıkan tavuk tarifi özellikle ekran başındaki hanımlar tarafından merak konusu oldu. Peki, Gelinim Mutfakta çökertmeden çıkan tavuk nasıl yapılır? İşte tavuklu çökertme kebabı tarifi...
#Gelinim Mutfakta Çökertmeden Çıkan Tavuk TarifiArda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerini ekran karşısındakilerle buluşturmaya devam ediyor. Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 21 Mayıs 2019 Salı günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de çökertme kebabı oldu. Peki, çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte, Arda’nın Mutfağı çökertme kebabı tarifi
#Çökertme KebabıBodrum çevresinde çok sık tüketildiği için 'Bodrum kebabı' olarak da bilinen Çökertme kebabı, hem görüntüsü hem de tadıyla gönülleri fethediyor. Çökertme kebabını biftek ya da bonfile yerine fileto tavuk göğsüyle de yapabilirsiniz. Peki, Çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte adım adım Çökertme kebabı tarifi…
#Çökertme KebabıGazimağusa, Kuzey Kıbrıs’ın önemli liman şehirlerinden biri. Zengin tarihiyle dikkat çeken şehri farklı dönemlerden birçok eser süslüyor, ziyaretçiler dar sokaklarda adeta geçmiş çağlara uzanıyor. Gazimağusa’nın sürprizlerinden biri de birbirinden lezzetli yerel yemekler, tatlılar ve elbette hamur işleri.
Çok şükür ki çilek mevsimi geldi. Bence baharın bu nimetinden yararlanmanın her yolunu denemek lazım. Bugün size bir dizi çilek tarifinin yanısıra, bir İngiliz tatlısı olan ‘fool’dan söz etmek istiyorum. Fool (fuğl okuyun) ahmak anlamına gelen İngilizce bir sözcük.