Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2015 09:25
Bu lezzetli tariflerle bebeğinizin ek gıda döneminde öğünlerini zenginleştirin.
Tahıllı kahvaltı tarifi (6. aydan itibaren)
Malzemeler:
- 120 ml anne Sütü veya anne sütü yeterli değilse devam sütü
- 2-3 yemek kaşığı kahvaltı tahılı ya da bir miktar tam buğday ekmeği
- 1/8 haşlanmış yumurta sarısı
- 1/2 kibrit kutusu beyaz peynir veya 1 tatlı kaşığı labne peynir
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Hazırlanışı:
- 120 ml anne sütünü veya devam sütünü bir kâseye boşaltınız.
- İçine diğer malzemeleri ekleyerek çatal ile eziniz.
- Bebeğinizin besleyici tahıllı kahvaltısı hazır.
Önemli notlar:
- Yumurta sarısı önce 1/8 miktarında başlanıp daha sonra yavaş yavaş artırılmalıdır, gün aşırı verilmelidir. 8 aylık bir bebek tam bir yumurta sarısını yiyebilir, 12. aydan önce yumurtanın beyazı verilmemelidir.
- Bir gün yumurta sarısı, ertesi gün peynir kullanabilirsiniz.
- Beyaz peynirin tuzu akşamdan suda bekletilerek alınmalıdır. 7. ayında beyaz peynirin miktarını 1 kibrit kutusu (20 g.) büyüklüğüne çıkartabilirsiniz.
ilk1000adim.com uzman görüşleri, tarifler, fırsatlar ve ipuçlarıyla annelerin yanında.
Sade muhallebi tarifi (6. aydan itibaren)
Malzemeler:
- 100 ml su
- 1 tatlı kaşığı pirinç unu (5 gr)
- 3 ölçek devam sütü
Hazırlanışı:
- 100 ml su ile 1 tatlı kaşığı pirinç unu ağır ateşte pişirilir.
- Muhallebi kıvamını aldıktan sonra ocaktan alınır ve içine ılıkken 3 ölçek devam sütü eklenir ve karıştırılır.
- Bebeğinizin muhallebisi hazır.
- Dilerseniz içine meyve ekleyerek meyveli muhallebi de hazırlayabilirsiniz.
ilk1000adim.com uzman görüşleri, tarifler, fırsatlar ve ipuçlarıyla annelerin yanında.
Yoğurt tarifi (6. aydan itibaren)
Malzemeler:
- 1 porsiyon için
- 100 ml anne sütü veya anne sütü yeterli değilse hazırlanmış devam sütü
- 2 çay kaşığı yoğurt
Hazırlanışı:
- Benmari usulü Isıtılmış anne sütüne veya anne sütü yeterli değilse 90 ml kaynamış su içine 4 ölçek devam sütü koyarak hazırladığınız devam sütünü küçük bir kâse ya da kavanoza boşaltınız.
- İçerisine 2 çay kaşığı yoğurt ilave edip hafif karıştırıp, 5-6 saat sıcak ortamda mayalayınız.
- Buzdolabında 1 gece dinlendiriniz.
Not:
- Anne sütü veya devam sütü ile yapılan yoğurt hazır yoğurtlara göre daha sulu olabilir, yoğurt tadı oluşmuşsa mayalanma gerçekleşmiş demektir.
- Hazırlamış olduğunuz yoğurdu 2 gün içerisinde tüketebilirsiniz.
ilk1000adim.com uzman görüşleri, tarifler, fırsatlar ve ipuçlarıyla annelerin yanında.
Sütlü enginarlı çorba tarifi (6. aydan itibaren)
Malzemeler:
- 2 çorba kaşığı enginar
- 2 çorba kaşığı kabak (1/2 orta boy kabak)
- 1 çorba kaşığı patates (1 küçük boy patates)
- 30 ml anne sütü veya anne sütü yeterli değilse 2 ölçek devam sütü
Hazırlanışı:
- Enginar, patates ve kabağı haşlayıp ezin.
- İçerisine 30 ml anne sütü veya anne sütü yeterli değilse 2 ölçek devam sütünü ilave edip karıştırınız.
- Bebeğinizin leziz enginarlı çorbası hazır.
ilk1000adim.com uzman görüşleri, tarifler, fırsatlar ve ipuçlarıyla annelerin yanında.