Almanya’da ırkçı cinayetler hep görmezden gelindi. Katledilen Türklerin arkasından hep aynı palavralar atıldı: “Döner cinayetleri”, “Mafya hesaplaşması”, “Uyuşturucu ticareti”, “Aile içi kavga”... Bu ifadeleri hep kelli felli siyasetçiler kullandı. Alman medyası da bu şekilde yazdı. Ta ki terör örgütü NSU ortaya çıkana kadar.
#ALMANYAAlmanya’da Enver Şimşek, Abdurrahim Özüdoğru, Süleyman Taşköprü, Habil Kılıç, Mehmet Turgut, İsmail Yaşar, Mehmet Kubaşık, Halil Yozgat isimli Türk vatandaşları ile Yunan kökenli Theodoros Boulgarides ve Alman kadın polis Michele Kiesewetter 2000-2007 yılları arasında öldürüldüler.
#AlmanyaAlmanya’da 2000-2007’de 8’i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU)üyelerinin yargılandığı dava 2.5 yıldır devam ediyor. Şimdiye kadar 220 duruşmanın yapıldığı NSU davasını gözlemci sıfatıyla izleyen, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın görevlendirdiği Hukuk Profesörü Hakan Hakeri, davanın şimdiye kadar hiç konuşmayan başsanığı ‘Nazi Gelin’ olarak anılan Beate Zschaepe’nin, avukatlarını isimlerindeki Nazi sembollerine göre seçtiği görüşünde. Prof. Dr. Hakeri, Zschaepe’nin ömür boyu hapis cezası almasını beklediğini söyledi.
#AlmanyaAlmanya’da 2000-2007 yılları arasında 8’i Türk 9 göçmen kökenli kişiyi katleden NSU çetesi tarafından işlenen cinayetlerin belirli bir plana göre işlendiği iddia edildi. Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti’den FDP’li politikacı Joachim Stamp, cinayetlerin yerlerinin düz bir çizgi ile haritada birleştirilmesi sonucu, örgütün logosu olan N, S ve U harflerinin ortaya çıktığını öne sürdü.
#CinayetAlmanya'nın Köln kentinde, Türk esnafın yoğun bulunduğu Keup Caddesi'nin sivil toplum kuruluşu Esnaf Birliği'nin (IG Keupstraße) yeni yönetimi Köln/Mülheim Belediye Başkanı Norbert Fuchs ve Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin’in de katıldığı toplantıyla tanıtıldı.
Münih Başkonsolosu Mesut Koç, Köln Keup sokağı mağdurlarını başkonsolosluk rezidansında ağırladı. Resepsiyonda mağdurların yanı sıra Keupstrasse her yerde adlı inisiyatifin üyeleri, mağdur avukatları ve Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin de hazır bulundu.
Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde (OLG) görülen Neonazi cinayetleri davasının bgünkü duruşmasında 2004 yılında çivili bomba saldırısının mağdurları yaşadıklarını anlattı. Saldırıdan dolayı sağlık sorunu yaşayan ve çalışma hayatları ciddi derecede etkilenen mağdurlar, bu yetmezmiş gibi şüpheli muamelesi gördüklerini açıkladı. 'Keupstrasse her yerde' inisiyatifi ise mahkeme binası önünde çeşitli eylemler düzenledi.
NSU terör hücresi üyelerinin cinayet ve suç eylemleri kapsamında Münih Eyalet Mahkemesi’nde 20 Ocak’ta Köln’deki Keupstraße bombalı saldırısına dair duruşmalar başlıyor. Aynı gün Keupstraße Her Yerde İnisiyatifi (Keupstraße ist überall), 20 Ocak Salı günü Münih şehir merkezinde “Dayanışma Yürüyüşü” gerçekleştirecek. Bunun için 19 Ocak Pazartesi akşamı Keupstraße’den bir etkinlikle otobüs kaldırılacak.
Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde (OLG) devam eden Neonazi cinayetleri davasında önemli bilgiler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Sekizi Türk olmak üzere toplam 10 kişinin ölümünden sorumlu tutulan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü üyelerinin, Stuttgart ve Hof kentlerinde da saldırı yapmaya hazırlandığı ileri sürüldü.
NSU terör örgütünün bombalı saldırısının 10. yıldönümünde ırkçılığa karşı düzenlenen anma festivaline Cumhurbaşkanı Joachim Gauck da katıldı. Gauck, burada yaptığı konuşmada neonazilere ithafen “Sizin nefretiniz, bizim motorumuz olur” dedi. Gauck, etkinliğe katılan on binlerce kişiye “Biz farklıyız ama bütünüz” mesajını verdi.
NEONAZİ terör çetesi NSU’nun 9 Haziran 2004’te Keup’adüzenlediği bombalı saldırının 10. yıl dönümü, hem Almanya’danhem de Türkiye’den ünlü müzik, kabare veedebiyat ustalarını Köln’de bir araya getiriyor. Spor vesiyaset dünyasından isimlerin de katılacağı cumartesi başlayacak şölen, pazartesi günü sona erecek.