“Irkçılığa ve ayrımcılığa karşı mücadele gerekli”

Güncelleme Tarihi:

“Irkçılığa ve ayrımcılığa karşı mücadele gerekli”
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2015 13:25

Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Günü kapsamında bu yıl yine Köln Arcaden’de düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü.

Haberin Devamı

Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Köln Forumu (Kölner Forum gegen Rassismus und Diskriminierung) tarafından organize edilen etkinliğe, Köln Büyük Şehir Belediyesi Sosyal, Uyum ve Çevre Dairesi Müdürü Henriette Reker de katılarak kısa bir konuşma yaptı.

Henriette Reker, Eylül’de yapılacak Büyük Şehir Belediye başkanlığı için üç partinin (CDU, Yeşiller ve FDP) desteklediği aday.

Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Köln Forumu tarafından yapılan açıklamada, „HoGeSa‘nın (Selefilere Karşı Holiganlar), PEGIDA’nın (Batı’nın İslam’laşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar) uzantısı KÖGIDA’nın gösterileri, Keup Caddesi’nde NSU’nun gerçekleştirdiği saldırı ve ırkçı motifli daha birçok olaylar, Köln’de de ırkçılığa karşı mücadelenin gerekli olduğunu gösteriyor“ denildi.

Eliza Aleksandrova (Müslüman Kadınlar Danışma ve Eğitim Merkezi – BFmF e.V.) açış konuşmasında ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı etkinlikerin önemine dikkat çekti ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Komedi (Ususmango, „Rebellcomedy“, dans (Flashmob, IN VIA) gösterilerinin, darbuka/davul (tamtamdafrique) ve gitar (SKM) dinletilerinin sunulduğu etkinlikte, Köln’deki ırkçı ve neonazi tehditler hakkında bilgiler verildi, ayrıca Keup Caddesi filminden bir kesit gösterilerek „Her Yer Keup Caddesi” girişiminin (Initiative „Keupstraße ist überall“) bir üyesi ile söyleşi yapıldı.

Haberin Devamı

Köln’de 2009 yılında kurulan Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Köln Forumu’na dahil kurum ve kuruluşlar:
Caritas Köln, Almanya Alevi Toplumu, AWO, Müslüman Kadınlar Danışma ve Eğitim Merkezi – BFmF e.V., Diakonie Köln, IN VIA e.V., Ford GmbH, Köln Gençlik Dairesi, Köln Mülteciler Konseyi, Köln Aşırı Sağcılığa Karşı Enformasyon ve Eğitim Merkezi (Nasyonal Sosyalist Dokümantasyon Merkezi), Vingstertreff, Şiddete Karşı Kamoyu e.V. - ÖgG, Köln Polisi, Köln Katolik Erkekler Sosyal Hizmet Derneği e.V., Danışma Merkei Rubicon, Köln Farklı Uluslu Aileler ve Birliktelikler Derneği, Köln Uyum Merkezi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!