Keten tohumu, yapılan klinik çalışmalarda kanser hastalığında önleyici etkileri, kolesterol seviyesinde düşüş sağladığının gözlemlenmesi, altenatif tıp alanında sıklıkla kullanılmasına olanak sağlamıştır. Keten tohumunun faydaları arasında eklem romatizmasına sağladığı yararlar da bilim insanlarının yaptığı klinik çalışmalarla ortaya çıkmıştır. İşte, keten tohumunun faydaları hakkında merak edilen bazı bilgiler
#Keten TohumuKeten tohumu faydalı bir besin olarak bilinse de aşırı tüketimi birçok sağlık problemine sebep olabilir. Keten tohumu emziren kadınların, hamilelerin ve kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin kullanmaması gereken bir besindir. Eğer bu kişiler keten tohumu tüketmek isterse mutlaka bir uzmana ya da doktora başvurmalıdır. Keten tohumunu kimlerin kullanmaması gerektiği ile beraber yan etkileri ve zararlarını derledik.
#Keten TohumuKeten tohumu, alfa-linolenik asit (ALA) açısından oldukça zengin olup, sofralarımızda baharat olarak yer alarak, mucizevi özelliklere sahip bir bitkidir. Ancak yalnızca ALA içeriği yüksek olarak değerlendirmeyin. Keten tohumunun faydaları saymakla bitmez...
#Keten TohumuKeten tohumu insan vücudu için oldukça yararlıdır. Pek çok insan, tohumun dış kabuğunun sindirilmesi zor olduğu için keten tohumu karışımını öğütülmüş keten tohumu veya keten tohumu yağı şeklinde temin eder. Peki, keten tohumunun yararları nelerdir, bahsedildiği gibi kolesterole etkileri nasıldır ve nelere iyi gelir tüm detayları ile derledik.
#FaydalarıKeten tohumu, omega-3 yağ asidi ve E vitamini yönünden zengin bir besin. Hücrelerin yenilenmesinden cilt sağlığına kadar çeşitli yararları var. Keten tohumuyla ilgili merak edilenleri sizin için derledik. Peki keten tohumunun faydaları nelerdir? Keten tohumu tüketiminde buna dikkat...
#Keten TohumuKeten tohumu, keten bitkisinin meyvelerinden elde edilen bir bitki türüdür. Omega 3, B12, K ve E vitaminleri bakımından zengin olan keten tohumu, metabolizmayı hızlandırdığı için kilo vermekte oldukça etkilidir. Aynı zamanda diyabet, yüksek kolesterol, kalp gibi birçok hastalığı önlemek veya kontrol altına almak için tercih edilir. Peki, keten tohumu nasıl kullanılır, tüketirken nelere dikkat etmek gerekir? İşte keten tohumu hakkında merak edilenler…
#Keten TohumuKeten tohumu, sağlık üzerindeki faydaları ve bazı hastalıklarda koruyucu rol oynaması nedeni ile son yılların en popüler besinlerinden biri haline geldi. Yüzde 40-45 yağ içeren keten tohumu, omega 3 yağ asitleri bakımından zengindir. Peki, keten tohumu nasıl tüketilir, faydaları neler?
#Keten Tohumu NedirKeten tohumu, yapılan klinik çalışmalarda kanser hastalığında önleyici etkileri, kolesterol seviyesinde düşüş sağladığının gözlemlenmesi, altenatif tıp alanında sıklıkla kullanılmasına olanak sağlamıştır. Keten tohumunun faydaları arasında eklem romatizmasına sağladığı yararlar da bilim insanlarının yaptığı klinik çalışmalarla ortaya çıkmıştır. İşte, keten tohumunun faydaları hakkında merak edilen bazı bilgiler
#Keten TohumuSüper gıdaya en yakın besin olarak gösterilen keten tohumu, faydaları saymakla bitmeyen bitkilerin başında geliyor. Son yıllarda özellikle keten tohumundan yapılan yüz maskesi tarifleri influencer’ların güzellik formüllerinde sıkça kullanılıyor. En çok merak edilen konu ise bu maskelerin işe yarayıp yaramadığı…
#Süheyla Buyrukcuİçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde kalp sağlığında en etkili besinlerden birisi de keten tohumu yağıdır. Diyabet, astım, alerji ve iltihaplanma gibi hastalıkların tedavisinde destek olmaktadır. Aynı zamanda kadınlarda üreme sağlığını iyileştirirken kanser riskini azaltmaktadır. Keten tohumu yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir, keten tohumu yağı faydaları ve kullanımı nasıldır tüm detaylarıyla derledik.
#Keten Tohumu YağıÇağımızın korkutan hastalığı olan meme kanseri kadınlar arasında en sık görülen kanser türü. Günümüzde her 8 kadından biri hayatının bir döneminde meme kanserine yakalanabiliyor. Aslında yaşam tarzında yapılacak olan bazı değişikliklerle meme kanserinden büyük ölçüde korunmak mümkün. Bunun için de öncelikle beslenme alışkanlıklarına dikkat etmek gerekiyor. Çünkü yapılan araştırmalara göre, sağlıklı beslenmek kansere yakalanma riskini yüzde 30-40 civarında düşürebiliyor.
#KanserGüney Amerika'da yetişen chia tohumu, son zamanlarda ülkemizde de en popüler yiyeceklerden biri haline geldi. Tam bir lif deposu olan chai tohumu, çeşitli sebze ve meyve desteklenerek hem lezzetli hem de çok doyurucu olabiliyor. Chai tohumunun faydaları neler? Chai tohumu nasıl tüketilir?
#Chai TohumuSon zamanlarda ilaçların yan etkilerinin ciddiyet kazanması üzerine "doğaya dönüş" hızlandı. Dünyadaki 93 bin dolayındaki bitki türünden, 20 bini hastalıklara çare olarak kullanılıyor. Herbalist Tarkan Güveloğlu şifalı bitkilerin doğru kullanım rehberini açıklıyor.
#Beslenme