Kestane sonbahar ve kış aylarının en sevilen yemişlerindendir. Hem oldukça besleyici ve enerji verici hem de çok lezzetli olan kestane, soğuk günlerin keyfidir. Kestane eskiden mangalda ya da soba üzerinde pişirilirken günümüzde sobalı evlerin sayısının gittikçe azalmasıyla kestane pişirmek için de farklı yollar deneniyor. Sizin için kestanelerinizi evde hiç zorlanmadan pişirebileceğiniz, üstelik o eski kestane lezzetini de kolayca yakalayabileceğiniz teknikler hazırladık. İşte evde kestane pişirmenin kolay yolları…
#Evde Kestane Nasıl YapılırHavalar henüz çok fazla soğumadı ancak kış aylarının en sevilen atıştırmalığı kestane şimdiden sokakların köşelerindeki yerini aldı. Soğuk günlerde insanın hem elini hem de içini ısıtan enerji deposu kestaneyi evde yapıp gönül rahatlığıyla ve zevkle tüketmek de mümkün. Peki ama nasıl? Tavada, fırında ya da suda pişmiş kestane için size çeşit çeşit püf noktaları derledik. Tavada kestane nasıl yapılır? Fırında kestane nasıl pişirilir? Haşlama kestanenin püf noktaları nelerdir? Evde közde kestane nasıl yapılır? İşte merak ettiğiniz bütün kestane pişirme teknikleri…
#Evde Kestane Nasıl PişirilirHavaların soğumasıyla birlikte kestaneler de pazar ve market tezgahlarında yer almaya başladı. Diğer sebze ve meyveler gibi kestane de ne kadar taze olursa pişirmesi o derece kolay, tüketmesi oldukça keyifli olur. Bu nedenle kestaneyi tam mevsiminde tüketmeye özen gösterilmelidir. Kestanenin bir lezzet sırrı ise pişirme yönteminde. Peki, evde kestane nasıl pişirilir?
#Kestane Nasıl PişirilirFırında kestane nasıl yapılır sorusunun yanıtı vatandaşların merak ettiği konular arasında yer almaya başladı. Kış aylarının vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alan kestane, soğuk havalarda sokakları süslemeye devam ediyor. Evinde kestane pişirmek isteyen vatandaşlar ise fırında kestane tarifini merak ediyor. Peki, fırında kestane nasıl yapılır? İşte tarifi.
#KestaneHavaların soğumasıyla birlikte kış mevsiminin en sevilen lezzeti kestanenin kokusu, dört bir yanı sarmaya başladı. Mide hastalıklarını hafifletmesi ve beyin hücrelerini tazelemesi gibi önemli faydaları bulunan kestaneyi çeşitli şekillerde pişirmek mümkün. İşte, kestane pişirmenin birbirinden pratik yöntemleri.
#Kestane Nasıl PişirilirKış aylarının gelmesiyle soğuk havaların vazgeçilmezi kestane, sokaklarda ve evlerde yerini çoktan aldı. Birçok kişinin en sevdiği yemiş olan kestane, sıcacık bir atıştırmalıktan öte bir keyif. Eğer siz de “Ben kestanemi taze taze, sıcacıkken evimde keyifle yemek istiyorum” diyenlerdenseniz, bu bilgiler çok işinize yarayacak. Tavada kestane nasıl yapılır? Fırında kestane nasıl pişirilir? Haşlama kestanenin püf noktaları nelerdir? Evde közde kestane nasıl yapılır? İşte merak ettiğiniz bütün kestane pişirme teknikleri…
#Nasıl PişirilirKışın vazgeçilmezlerinden biri olan közde kestanenin o mis kokusunu artık kekte birleştirme zamanı! Kalpleriniz kestane ve kakaonun birleşimi ile yumuşacık olacak, her çatalı sizi kışa aşık edecek. İşte pratik ve leziz kakolu kestaneli kek tarifi…
#Mucize LezzetlerKestane, soğuk havayı güzel kılan tatlardan biridir. Kış mevsimi ile özdeşlemiş olan kestanenin tadı bir başkayken, kokusu da ağız sulandırır. Kestaneyi fırınınızda kolayca pişirebilirsiniz fakat bununla yetinmek istemeyenler için özel tariflerimiz var! İşte sofralarınızı lezzetiyle tatlandırırken kokusuyla da mest edecek kestanenin 3 enfes hali…
#Mucize LezzetlerKök sebzelerin hepsi doğanın bize sunduğu bir hediye gibi. Her biri kendi benzersiz özellikleri ve lezzetiyle öne çıkıyor. Ekim ayıyla birlikte tezgâhlara gelen bu sebzeler içerdikleri vitaminler, mineraller, lifler ve antioksidanlarla oldukça sağlıklı seçimler.
#Kök SebzeSotesini yapmak veya kremalı makarnasını pişirmek pek çoğumuzun ilk tercih ettiği tariflerden olsa da restoranlar menülerine mevsim mantarlarını farklı pişirme yöntemleriyle dahil ediyor. Mantarı farklı reçetelerle menülerine ekleyen Sahan, Boop Kuruçeşme ve Şaşkın Balık Efkan’ın Yeri gibi mekânlardan bu işin püf noktalarını öğrendik.
#MantarAkdeniz diyeti, uzun zamandır dünyanın en sağlıklı beslenme planı olarak tanımlanıyor. Bu diyetin kilo kaybı, kalp hastalığı riskinin azalması ve demansın önlenmesinde etkili olduğuna dair onlarca araştırma bulunuyor. Fakat bilim insanları yaptıkları araştırmada Akdeniz diyetini tahtından edecek yeni bir beslenme şekli üzerinden duruyor: Atlantik diyeti... Peki Atlantik diyeti hangi artıları sağlıyor? Nasıl bir beslenme şeklini savunuyor? Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Berna Arslan, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkKuşadası’ndasınız, canınız pizza çekti. O zaman doğru adres Mio... Yeri de çok kolay, marinanın hemen karşısındaki Hüseyin Reis Sokak’ta. Yaş maya yerine 48 saat soğuk fermente olan dinlenmiş ekşi maya kullanıyorlar. Bu arada ekşi mayaları tam 90 yaşında. Özel yapım taş fırında 450 derece odun ateşinde 1 dakikada pişiriyorlar. Ama günde sadece ve sadece 80 adet pizza siparişi alıyorlar. O yüzden erken gitmekte fayda var.
#1Elinin lezzetiyle nam salmış bir iş insanıyken arkadaşlarının “Bir restoran aç. Kulüp gibi, yiyelim-içelim” demesiyle 2019’da Caddebostan’daki Nazende’yi açtı. Kısa sürede İstanbul’un en revaçta mekânlarından biri haline getirdi. Yazarımız Vedat Milor’un “Nazar değmesinden korkuyorum” dediği Nazende’yi, şefi Uluç Sakarya’dan dinledik.
#İpek İZCİYOKUŞ başına geldiğinde / Bodrum’u göreceksin / Sanma ki sen / Geldiğin gibi gideceksin / Senden öncekiler de / Böyleydiler / Akıllarını hep Bodrum’da / Bırakıp gittiler. ‘Halikarnas Balıkçısı’ Cevat Şakir Kabaağaçlı o kadar güzel anlatmış ki adeta üzerine söylenecek söz bırakmamış. Gerçekten de Bodrum, 3 bin 500 yıllık tarihi, kadim medeniyetlerden miras aldığı kültürü, sanatı, doğal güzellikleri, özgün mimarisi, muhteşem koyları, sabaha kadar süren eğlence hayatı, ziyaretçilerin her ihtiyacına cevap veren farklı konseptteki nitelikli konaklama tesisleri, gastronomisi ile cennetten farksız. Ve her köşesi keşfedilmeyi bekliyor. Ben de sizi bu hafta tarihin hemen yanı başında hizmet veren bir lezzet durağına götürmek istiyorum: Tyro...
#1Bursa’nın güçlü ilçeleri var. Onların başarılı faaliyetleri hem kendilerine hem de Bursa markasına güç veriyor. İlçe belediyelerin son dönemde yaptığı başarılı organizasyonlara, festivallere katılıyorum, güzel işler çıkarıyorlar. Bu sayfada da gözlemlerimi ve değerlendirmelerimi yapıyorum.
#BursaSon yıllarda bitkisel ve glutensiz beslenmeye ilginin artmasıyla protein ve lif bakımından zengin olan bakliyat unlarına talep de arttı. Nohut, mercimek, fasulye, bezelye gibi baklagillerden üretilen unlar gerçekten geleneksel unun yerini alabilir mi? Bu unlar ne kadar sağlıklı? Bu bakliyatlar una dönüşürken nasıl bir işlemden geçiyor? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkPratik, kolay yılbaşı menüsü nasıl olur, önerileri neler, yılbaşında hangi yemekler, tatlı ve mezeler yapılır?İşte yılbaşı sofranıza yakışacak bir menü;diye diye bir bakmışız yılbaşı gelmiş çatmış. Yeni yıla sayılı günler kalmışken 2023 yılbaşı yemek menüleri arıyor, yeni yıl sofranızı ziyafete çevirecek tarifler... Şöyle şık ve lezzetli yılbaşı tarifleri hazırlayıp yılbaşı akşamında hem bütün övgüyü almak, hem de sevdiklerinizle lezzetli bir akşam geçirmek! Endişelenmeyin, yeni yıla lezzetli bir başlangıç yapmanız için gerekli tüm tarifleri hazırladığım yılbaşı yemek menüleri arasında bulabileceksiniz.
#Yılbaşı Menüsü 2023Soğuyan havalarla birlikte kestane sezonu da açılmış oldu. Kestane kışın uzayan soğuk gecelerde kestane kebabı keyfi bir başkadır. Kestane pişirmeyle ilgili pek çok yöntem vardır. Peki, en güzel kestane nasıl pişirilir, nasıl seçilir ve kesilir? Kestane ile ilgili tüm merak edilenlere haberimizde yer verdik. Şimdiden afiyet olsun...
#Kestane