Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 2 yumurta akı
• 125 g pudra şekeri
• 1 tatlı kaşığı mısır unu
• 1/2 çay kaşığı sirke
• 1 yemek kaşığı kakao
• 40 g bitter çikolata
Kreması için:
• 250 ml krema
• 250 g kestane
Tarif:
1-Kestanelerin kabuğunu bıçağın ucuyla çizin ve Arçelik Ankastre Fırın kestane pişirme aparatı Fritto ile fırına sürün.
2-Pişen kestaneleri soyun ve Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’püre haline getirin.
3-Yumurta akılarını Arçelik Muti Şef Profesyonel Mutfak Makinesi’nde hacmi 3 katına çıkana kadar çırpın.
4-Her seferde bir yemek kaşığı ekleyerek pudra şekerini de bu karışımla çırpın.
5-Mısır unu ve sirkeyi de ekleyin.
6-Kakaoyu karışıma eleyerek ekleyin.
7-Tüm malzemeler iyice birleştirilene kadar karıştırın.
8-İnce ince doğranmış çikolatayı da yavaşça ekleyin.
9-Arçelik Ankastre Fırın ‘ın yapışmaz tepsisine Pavlova karışımını dökün.
10-Karışımı yuvarlak bir şekle dönüştürmek için bir spatula kullanın ve üst kısmını düzleştirin.
11-150 derecede kontrollü bir şekilde 1 saat pişirin.
12-1 saat sonra fırını kapatın ama fırın kapağını açmayın. Kapalıyken fırında soğumaya bırakın.
13-Derin bir kaseye aldığınız krema ve kestane püresini iyice karışına kadar Arçelik Rose Gold Eternity Mikseri ile çırpın.
14-Soğuyan Pavlova’nın üstüne kestane kremasını yayın.
15-Üzerine kestane parçalarıyla süsleyebilirsiniz.
16-Afiyet olsun!