Ustadan çırağa geçen, el emeği ve beceri isteyen 123 meslek kayboldu veya kaybolmaya yüz tuttu. Teknolojinin ilerlemesi gibi sosyal hayatı etkileyen birçok faktör yeni meslekleri ortaya çıkarırken geleneksel bazı mesleklerin ve zanaatların kaybolmasına sebep oldu. İşte kaybolan ve kaybolmaya yüz tutmuş meslekler...
#Özge EsenPek çok insanın rüyasında kestane görmesi sık rastlanan durumlardan biridir. Bu doğrultuda kestanenin nasıl ve ne şekilde görüldüğüne bağlı olarak yorumlar değişkenlik gösterir. Uzman rüya yorumcuları için rüyalara göre farklı yorumlar bulunmaktadır. Peki, rüyada kestane görmek ne anlama gelir? Rüyada kestane almak, yemek ve toplamak anlamı hakkında bilinmesi gereken detaylar.
#Rüyada Kestane GörmekCoğrafi işaretli, küçük ama leziz kestanelerinin yanı sıra pide ve börekleri de ünlü Aydın’ın. Hemen her ilçesinde ya hamuru ya harcındaki farklılıktan ötürü özel bir pide var. Paşalara layık böreği, kaymaklı pideleriyle tam bir lezzet üssü Aydın’ı gezelim...
#GastronomiÜlkemiz, bal üretiminde en önde gelen ülkelerden... Ben de mutfağımda şeker yerine bal kullanmayı çok seviyorum. Sadece tatlılarda değil, tuzlu yemeklerin marinasyonlarında da, tatlı-ekşi ve tatlı-acı soslarda da her zaman tercih ettiğim bir malzeme... En güzel tavuk marinasyonlarından biri, bal ve soya sosu karışımından oluşuyor. Bu karışıma, servis ederken bir miktar da susam ekleyince tavuklar bambaşka bir lezzete bürünüyor.
#BalKestane kış meyvesi olarak tanınan bir tohumdur ve faydalı bir gıdası vardır. İnsanlar kestane meyvesinden beslenme amaçlı yararlanmaktadırlar. Kestane gıda olarak yapısında bol miktarda lif barındırır. Ayrıca kestanenin içerisinde yoğun olarak karbonhidrat bulunur. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Dünya genelinde yetiştirilen birçok ağaç vardır. Kestane ağacı da o ağaç türleri arasında yer almaktadır. Kestane ağacı ülkemizde de yetiştirilmektedir. Bundan dolayı kestane ağacı ihracatta da önemli bir pay edinmiştir. Anadolu'nun birçok bölgesinde Kestane ağacı yetişir. Kestane ağacı son aylarda internette sürekli olarak araştırılmaktadır. Peki kestane ağacı nedir? Kestane ağacı özellikleri nelerdir? Kestane ağacının Latince ismi nedir? İşte kestane ağacı ile ilgili bilinmesi gereken detaylar.
Ülkemizde pek çok ağaç verimli bir şekilde yetiştirebilmektedir. Bu ağaçların verdikleri ürünler, hem insan sağlığı hem de düzenli beslenmenin en önemli parçalarından bir tanesidir. Kestane ağacı da bu gruba dahil olan en önemli bitkidir. Kestane nasıl yetişir? Kestane Türkiye'de en çok ve en iyi nerede yetişir ve nasıl yetiştirilir? İşte, tüm detaylar.
#Kestane Nasıl YetişirKestane ağacı ülkemizin birçok bölgesinde rastlanan ağaçlardandır. Özellikle kış ağlarının olmazsa olmazı olan meyvesi nedeniyle ekilmektedir. Sizde bu lezzetli meyvenin ağacının nasıl yetiştiğini öğrenebilirsiniz. Kestane ağacı nasıl yetişir? Kestane ağacı Türkiye'de en çok ve en iyi nerede yetişir ve nasıl yetiştirilir? Konusundaki tüm merak edilenleri sizler için inceledik.
Hangi yaşta olursanız olun, kestanenin herkeste ayrı bir yeri olduğu doğrudur. Eskiden soba üstünde yapılan kestanelerin tadı hepimize çocukluğumuzu hatırlatan nostaljik bir keyiftir. Kestane mevsimi geldiğinde ‘Kestane nasıl seçilir, hangi pişirme tekniği kullanılır?’ gibi konulara açıklık getirmek ve keyifli sohbetlerinize eşlik etmesi için bu lezzetli besinle ilgili bilinmeyenleri paylaşıyoruz.
#Kestane Nasıl SeçilirAYASOFYA'YI yapımından bu yana geçen bin 483 yıldır havalandırarak ayakta tutan, rutubetten koruyan yaklaşık 900 metrelik yeraltı menfezleri 3 boyutlu görüntülendi. 3 hafta süren çalışmanın sonuçları bugün Uluslararası Ayasofya Sempozyumu’nda açıklandı. Efsanelere konu olmuş tünellerin keşfedildiği çalışmanın başındaki isimlerden Doç. Dr. Hasan Fırat Diker, "Araştırmanın en dikkat çekici buluşu Ayasofya’nın güneybatısındaki yer altı yapıları oldu. Yapının girişinde yer alan kestane ağacı, yer altı yapısını gizleyen bir illüzyon yaratmış. Oysa bu ağacın altında dev bir yapı yer alıyor" dedi. Aynı zamanda Ayasofya’nın dış mekânında ise üç yeni kuyu tespit edildiği açıklandı.
#AyasofyaAyasofya'yı yapımından bu yana geçen bin 483 yıldır havalandırarak ayakta tutan, rutubetten koruyan yaklaşık 900 metrelik yeraltı menfezleri 3 boyutlu görüntülendi. 3 hafta süren çalışmanın sonuçları bugün Uluslararası Ayasofya Sempozyumu’nda açıklandı.
#AyasofyaBayram tatiline bir hafta kaldı. Yola otomobiliyle çıkacaklar için en sık kullanılan rotaların haritalarını paylaşmaya devam ediyoruz. Bu haftaki istikamet İstanbul’dan Antalya’ya doğru... Yolun uzunluğu 698 kilometre. En fazla 5 kilometre sapmayla “İyi ki uğramışım!” diyeceğiniz pek çok iç açıcı durak var; doğal güzellikler, lokantalar, antik kent ve sevimli köyler... Doğal güzellik, antik kent, köy ve müze seçimini Hürriyet Seyahat ekibi yaptı, lezzet mekânlarını Tat dedektifi Sinan Hamamsarılar belirledi.
#İstanbul Antalya Arası DuraklarYeme-içme dünyamızın merkez üssü İstanbul’da yeni açılan yerlerin hızına yetişmek kolay değil. Kültür sanat, sosyal sorumluluk projeleri de bir o kadar çok. Önümüzde 9 günlük tatil var. Bugün kentte kalanlar ve İstanbul’a gelecekler için gittiğim yerler ve yapmaya değer bulduğum etkinliklerden kısaca söz etmek istiyorum.
#Müge Akgün