Türk mutfağının lezzetleri kadar bu lezzetlere ismini veren yemeklerin hikayeleri de muhteşemdir. Köklü bir tarih, üç kıtaya uzanan bir kültür ve coğrafya bunun temellerini oluşturmaktadır. Bu hafta okuyunca lezzeti kadar hikayesini de beğeneceğiniz keşkülün Ahmet Hamdi’nin Kaplumbağa Terbiyecisi tablosuna kadar uzanan hikayesini anlatacağız.
#BursaSütlü tatlılar denildiğinde ilk aklımıza gelenlerden biri de keşkül Osmanlı dönemindeki adıyla keşkülü fukara. Osmanlı’dan günümüze kadar ulaşa keşkül tatlısı, hala en sevilen sütlü tatlılardan. Peki, keşkül tatlısının özelliği nedir? Keşkül nasıl yapılır? Bu çok doyurucu ve lezzetli tatlıyı evde denemek isteyenler için adım adım keşkül tarifini anlattık. İşte keşkül için gerekli malzemeler ve tatlının yapım aşamaları...
#Keşkül NedirTatlılarda ve bazı özel lezzetlerde sevilerek tüketilen bir aroma olarak kullanılan damla sakızı bir çeşit reçine olarak doğal ortamda bulunmaktadır. Damla sakızı sakız ağaçlarından elde edilen ve küçük bir parçası bile kullanılan tatlı içerisinde lezzet ve hoş koku olmasının sebebi halindedir. Damla sakızı nedir ve damla sakızı nasıl yapılır ve nasıl kullanılır? Damla sakızı faydaları nelerdir ve nerelerde satılır hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
#Damla Sakızı NedirTürkiye’nin en başarılı mankenleri arasında gösterilen Çağla Şıkel, moda sektöründeki tecrübelerini bir süredir “Bugün Ne Giysem” programında paylaşıyor. Şıkel, bu yarışmanın hayatındaki yerini, modaya bakışını, düzgün fiziğinin sırlarını ve ailesi hakkında merak edilenleri Formsante dergisine anlattı.