Kentsel dönüşüm yasası maddeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası gündeme geldi. Kabine Toplantısı'nın ardından değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan kentsel dönüşüme dikkat çekerek, "Kentsel dönüşüm yasasının çıktığı tarihten bugüne kadar hayata geçen projelerde Türkiye genelinde 480 milyar liralık yatırımla 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüşümünü tamamladık. " dedi. 9 Kasım’da da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yasanın, nelerin değişeceği de gündeme geldi. Peki, Kentsel dönüşüm yasası nedir, içeriği ne? Kentsel dönüşüm yasası maddeleri neler? İşte, ayrıntılar...
#Kentsel Dönüşüm Yasası NedirKentsel dönüşüm yasası içeriği, Meclis'te kabul edilmesinin ardından gündeme geldi. Yapılan görüşmelerin ardından kentsel dönüşüm düzenlemesi TBMM'de kabul edilerek uygulanmaya başlanacak. Kanun teklifi ile kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerden biri olarak gösterilen kat maliklerinin uzlaşmada 3’te 2’yi yakalama zorunluluğu ortada kalkacak. Daha önce üçte iki çoğunluk aranan dönüşüm kararları yüzde 50+1 ile alınabilecek. Peki, kentsel dönüşüm yasası nedir, içeriği ne? İşte, kentsel dönüşüm yasası maddeleri ve konu hakkında detaylı bilgiler.
#Kentsel Dönüşüm Yasası NedirDeprem riski nedeniyle bina yıkılıp yenisi yapıldığı halde komşuları ile anlaşamadıkları için tapu alamadıklarından yakınan birçok okurum var. Bazı okurlarım da, “Binamız yıkıldı, yeniden yaptırabilmek için de anlaşamadık. Bu durumda ne olacak?” diye soruyor. Okurlarımın sorularını İstanbul Barosu avukatı Mustafa Şeref Kısacık yanıtladı.
#MüteahhitİSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı Boğaziçi İmar Müdürlüğü 11.1.1984 tarihinde kurulmuş olup, 2960 sayılı Boğaziçi İmar Yasası çerçevesinde Sarıyer, Beşiktaş, Üsküdar ve Beykoz ilçelerinin 4634 hektarlık kısmını kapsayan Boğaziçi Sahil Şeridi ve Öngörünüm Bölgesi'ndeki yapıların ruhsat ve izin işlemleri, yapıların denetlenmesi ve diğer imar uygulamalarını yürütmektedir.