Rüyada kene görmenin ne anlama geldiğini pek çok kişi internet üzerinden araştırıyor. Rüyanın nasıl yorumlandığını ve neleri kapsadığını yazı üzerinden inceleyebilirsiniz. Peki, rüyada kene görmek ne anlama gelir? Rüyada kene ısırması ve kene ezmek anlamı hakkında bilinmesi gereken detaylar sizler için derledik.
#Rüyada Kene GörmekÜlkemizin hastalık açısından riskli bölgede yer aldığını ve Nisan-Eylül ayları arasında her yıl KKKA vakalarının sıklıkla görülebildiğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Cemal Üstün, hastalığın yaygınlığın önceden saptamak mümkün olmadığından koruyucu önlemler alınmasının önemine işaret ediyor ve önerilerde bulunuyor…
#KeneYaz, çocuklar için farklı açık hava etkinliklerinin tadını çıkarmak için harika bir zaman. Ağustos ayı içerisinde artan sıcaklıklar, en çok çocukları etkiliyor. Açık havada, güneş altında saatlerce kalan, havuz ve denizde önlem almadan vakit geçiren çocuklarda, güneş çarpması, hastalıklar ve yaralanmalar daha fazla görülüyor. Aileler çözümü, çocuğun dışarıda vakit geçirmesini engellemekte buluyor. Oysaki hastalıklardan uzak bir yaz tatili geçirmek imkansız değil!
#ÇocukHavalar ısındı, keneden ölümler yine gündemde. Neredeyse “mevsim normalleri” arasında sayılacak kenelerle, dağda, kırda piknik yaparken, yürürken karşılaşabilirsiniz. Her kene KKKA hastalığına yol açmıyor. Ancak başka hastalıkları da taşıyabileceklerini gözönüne alarak, dikkatli olmanızda yarar var.
Almanya'da baharın gelmesi ve hava sıcaklığının artmasıyla birlikte keneler çoğalmaya başladı. Özellikle Almanya'nın güney bölgeleri olan Bavyera ve Baden Württemberg eyaletlerinde en çok görülen kenelerin Brandenburg ve Saksonya eyaletlerinde kendisini fazla göstermeye başladığı kaydedildi.
Sıcaktan bunalan kediler, susuzluktan dili dışarıda köpekler ve kaçacak gölgeyi zor bulan kuşlar… Yazın büyük mücadele veren dostlarımıza karşı sorumluluklarımızı nasıl yerine getireceğiz? İlkyardım gerekirse veterineri aramak, hemen serin bir ortama alıp üzerine ıslak havlu koymak ve su içirmek önemli. Ayrıca gölge alanlar sağlamak, her zaman temiz ve taze suya eriştiklerinden emin olmak da gerek.
#KediKüresel ısınma veya soğuma, şiddetli yağışlar, ani seller, buzulların erimesi, deniz seviyesinin yükselmesi, ekosistemlerin etkilenmesi, çevre kirliliği ve salgın hastalıklar gibi küresel iklim değişikliğinin yıkıcı etkileri, artık insan sağlığı için de büyük bir tehdit haline geldi. Kötü haber şu ki iklim krizinin sağlığımız üzerinde yarattığı olumsuzluklara karşı her geçen gün daha fazla savunmasız kalıyoruz.
#SağlıkİTÜ İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, küresel ısınma nedeniyle tropikal hastalıklarda artış olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kadıoğlu, 2080 yılına kadar sıtmanın tüm Avrupa'ya yayılması beklendiğini ifade etti. Kadıoğlu, Dünya Sağlık Örgütü'nün Türkiye'nin güney bölgesini sıtma bölgesi olarak gösterdiğini, bunun kuzeye doğru yayılacağını belirtti.
#Prof. Dr. Mikdat KadıoğluİTÜ İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, küresel ısınma nedeniyle tropikal hastalıklarda artış olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kadıoğlu, 2080 yılına kadar sıtmanın tüm Avrupa'ya yayılması beklendiğini ifade etti. Kadıoğlu, Dünya Sağlık Örgütü'nün Türkiye'nin güney bölgesini sıtma bölgesi olarak gösterdiğini, bunun kuzeye doğru yayılacağını belirtti.
#Prof. Dr. Mikdat KadıoğluÖzellikle yaz aylarında akrep sokması nedeniyle hayatını kaybeden insanların haberlerini sıklıkla duyuyoruz. Sadece kırsal kesimlerde değil, her yerde, her bölgede akrep ile karşılaşabiliriz. Ayakkabı içine saklanabiliyorlar, kamp çantalarının içinde ya da kapalı eşyaların arasında evimize girebiliyorlar, düz duvara tırmanıyorlar. Her akrep sokması tehlikeli mi? Sokarsa ne yapacağız? Uzmanlar yanıtlıyor...
#Akrep SokmasıTatil planlarınıza dostunuzu da dahil etmek, alacağınız keyfi daha da arttıracaktır. Ancak tatil bölgelerinde dostlarınızın başına gelebilecek olan problem ve kazalara bilinçli şekilde önlem almak, aylarca beklediğiniz tatilin zehir olmasını engelleyecektir.
#TARKAN ÖZVARDARMayıs ayı ile birlikte havaların ısınmasıyla kene ısırması, akrep ve yılan sokması gibi nedenlerle acil servislere başvuruların arttığını söyledi. Prof. Dr. Ahmet Sebe, bu vakalara filmlerde görüldüğü gibi emme, kesme, buz koyma gibi bilim dışı müdahalelerde bulunulmasının sakat bırakma ya da ölümle sonuçlanabileceğini belirterek uyardı. Sebe ayrıca, "Biz burada panzehrini, ilacını gerekirse plazmasını vererek bu hastaların hayatlarını kurtarıyoruz" ifadelerini kullandı.
#Kene IsırmasıMAyıs ayı ile birlikte havaların ısınmasıyla kene ısırması, akrep ve yılan sokması gibi nedenlerle acil servislere başvuruların arttığını söyledi. Prof. Dr. Ahmet Sebe, bu vakalara filmlerde görüldüğü gibi emme, kesme, buz koyma gibi bilim dışı müdahalelerde bulunulmasının sakat bırakma ya da ölümle sonuçlanabileceğini belirterek uyardı. Sebe ayrıca, "Biz burada panzehrini, ilacını gerekirse plazmasını vererek bu hastaların hayatlarını kurtarıyoruz" ifadelerini kullandı.
#HaberBahçesi olan evler, köpek dostlarımız için açık hava ve doğayla daha yakın ilişkide bulunmalarını sağlaması açısından konforlu ve keyiflidir. Dilediği zaman bahçesinde serbest ve özgürce koşabilmek köpeklerimize büyük mutluluk verir. Ancak bahçe ortamları dikkat edilmediği ve önlemleri alınmadığı takdirde, dostlarımız için bazı tehlikeleri barındırabilir.
#Tarkan ÖZVARDARGenellikle tedbiri elden bıraktığımız durumlardan biri de böcek ısırıklarıdır. Vücutta kızarıklık ve kaşıntı hissi belirtileri veren böcek ısırığı bazı durumlarda oldukça tehlikeli bir sonuç doğurabilir. Böcek ısırması nedir, bu durumda neler yapılmalı sizler için derledik.
#BöcekNormalleşme süreciyle birlikte, eskiye nazaran dışarıda açık alanlarda aktiviteler yaptığımız bu günlerde karşılaşılabilecek kene ısırması tehlikelerine karşı Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nail Özgüneş, önemli uyarılarda bulundu.
#SağlıkYaz aylarıyla beraber böcek sokmaları da gündeme gelmeye başladı. Özellikle tarlada çalışanlar ya da pikniğe giden vatandaşlar son günlerde böcek ısırıklarına maruz kalıyor. Böcek sokmaları sonrasında ağrı, şişme ve sokulan bölgenin etrafında renk değişikliği oluşur. Böcek sokması olan bölgeden uzakta şişme, kızartı, ürtiker, kaşıntı, karın ağrısı, kusma, ishal, göğüste sıkışma hissi, nefes almada zorluk, hırıltılı solunum, dilde şişme de görülebilir. İşte, böcek sokmaları hakkında tüm bilinmesi gerekenler...
#Böcek SokmasıArı, kene, böcek, sivrisinek sokmalarına karşı hazırlıklı olmanın ve önlem almanın tam zamanı… Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İsmail Yıldız, bebek ve çocukları sivrisinekten korumak için lavanta yağının en doğal ve etkili yöntem olduğunu söyledi.
#Lavanta Yağı