Hapisten kaçtı, keneden ölecekti

Güncelleme Tarihi:

Hapisten kaçtı, keneden ölecekti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2010 10:29

Almanya’nın en tehlikeli mahkumu olarak bilinen 57 yaşındaki Thomas Wolf’u cezaevinden kaçarken ormanda kene soktuğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Yaklaşık bir yıldan beri Frankfurt yakınlarındaki Weiterstadt cezaevinde tutuklu bulunan Wolf’un yakalandıktan sonra ağır hastalandığı açıklandı.


Mahkumun avukatı Joachim Bremer, cezaevi doktorları hakkında olayı ciddiye almadıkları suçlamasıyla adam yaralamaktan suç duyurusunda bulundu. Avukat Bremer, cezaevinde görev yapan iki doktorun, en az 30 veya 40 kez vizitiye çıkan müvekkilinin rahatsızlığını ciddiye almadıklarını hatta, Wolf'ün numara yaptığını söyleyerek tedaviye gerek görmediklerini söylediler.


Müvekkilinin, kene sokması sonucu kalp atışlarında düzensizliğin meydana geldiğini, kasında krampların oluştuğunu ve sinir sisteminde de kısmi felcin görüldüğünü işerat eden avukat, "Tüm bu belirtilere rağmen, müvekkilimin vizite kağıdına 'tedaviyi gerektirecek bir rahatsızlık tıbbi açıdan tespit edilememiştir' notu düşüldü" dedi. Yapılan şikayet üzerine söz konusu doktorlar hakkında Darmstadt Savcılığı soruşturma başlatırken, Wolf'ün ciddi şekilde rahatsız olduğu teşhisini koyan Kassel Cezaevi'ndeki doktorlar ise, hemen ağır dozajlı antibiyotik tedavisini başlatarak, mahkumun hayatını kurtardılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!