Kafkasya kökenli sağlıklı bir içecek olan kefir, keçi veya inek sütünden özel bir maya mantarıyla yapılıyor. Tadı ayrana benzeyen bu ekşimsi içeceğin faydaları ise, vatandaşlar tarafından merak edilerek araştırılıyor. İşte, kefirin merak edilen faydaları ve iyi geldiği hastalıklar...
#Kefirin Faydaları Neler?Kışa girerken sağlığımıza daha fazla özen gösterdiğimiz şu günlerde bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye yardımcı olmak için probiyotik içeriği yüksek ‘fonksiyonel gıdalar’ tüketmek önem kazanıyor. Kökeni Kafkasya’ya dayanan kefir, içeriğindeki probiyotikle öne çıkıyor. Gıda Mühendisi Ekin Oruçoğlu sağlıklı beslenme düzeninin vazgeçilmez bir parçası olan kefirle ilgili merak edilen detayları aktardı.
#KefirSindirim sistemini güçlendiriyor, enfeksiyonlara karşı direnci artırıyor, uykusuzluğu önlüyor… Bin bir derde deva olan kefir son dönemde tüketilmesi en popüler içeceklerden. Probiyotik bir süt ürünü olan kefiri marketlerden hazır da alabilirsiniz elbette ancak evde yapılan kefirin lezzeti ve gücü hiçbir şeyde yok. Evde kolayca kefir yapmak isteyenler için tarifimizi ve püf noktalarımızı aşağı bırakıyoruz. Kolaylığına da lezzetine de bayılacaksınız. İşte kefir tarifi…
#Kefir Nasıl YapılırBir tür süt ürünü olan kefirin sağlık için çok sayıda faydası olduğu biliniyor. Pek çok uzman sağlıklı ve uzun yaşamın sırrının kefirde olduğunu iddia ediyor. Vatandaşlar ise son günlerin moda içeceği kefirin ne olduğunu ve sağlık için faydalarını merak edip araştırıyor. Peki, kefir nedir? Kefirin faydaları neler?
#Kefir Neler İyi Gelir?Fermente bir süt ürünü olan kefirin sağlık açısından faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanların her gün tüketilmesi konusunda tavsiyede bulunduğu kefirin genç kalmak, astım ve alerjiye karşı korumak gibi faydalarının olduğu biliniyor. Peki, kefir başka nelere iyi gelir? Kefirin faydaları neler?
#Kefirin FaydalarıSimidi sevmeyen var mıdır? Hele bir de fırından yeni çıkmış ve çıtır çıtır ise aklımızı başımızdan alan o mis gibi kokusuyla tadından yenmez. Peki milli lezzetimiz simidin ne gibi faydaları olduğunu, yiyince neden mutlu olduğumuzu, kilo aldırıp aldırmadığını hiç düşündünüz mü? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#Yelda BaşaranSeboreik dermatit, ciltte kızarıklık, pullanma ve kaşıntı gibi belirtilerle kendini gösteren, kronik ve tekrarlayıcı bir cilt rahatsızlığıdır. Bu durum, genellikle saçlı deri, yüz, göğüs, sırt ve diğer yağ bezlerinin yoğun olduğu bölgelerde görülür. Aşırı sebum üretimi, cildin üst tabakasındaki hücrelerin hızlı büyümesi ve normalden daha hızlı dökülmesi ile ilişkilidir. Bu hücreler yüzeyde birikerek pullanma ve tahrişe neden olabilir.
#Seboreik DermatitAstrolog Aygül Aydın ve Dr. Ender Saraç’ın önerilerinin yer aldığı “2022 Astroşifa Ajandası” gezegen döngülerini, kozmik sistemde yarattığı enerjileri sağlık açısından değerlendiriyor. Saraç, tek bir öneriyle mükemmel bir sağlığa kavuşmanın mümkün olmadığının altını çizerken Aydın da dikkat edilmesi gereken tarihlerle 2022 yılının yol haritasını çiziyor.
#Aygül AydınHacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalından Prof. Dr. Okan Bülent Yıldız’ın editörlüğünü yaptığı bu bölüm aynı üniteden diyetisyen Meral Mercanlıgil ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalından Prof. Dr. Haydar Demirel ve Prof. Dr. Sedat Tolga Aydoğ’un katkıları ile hazırlandı. İşte diyabetle ilgili merak ettiğiniz her şey...
#Diyabet