Bursa'da, tatillerde ya da iş gezilerinde evcil kedilerini bırakacak yer bulamayanlar için açılan Avrupa'nın en lüks kedi oteli, her misafir için ayrı düşünülmüş standart, süit, kral dairesi ve balayı odalarıyla yoğun ilgi görüyor. 32 odalı otel, kral dairesini tercih eden müşterilerine, kedilerini 7/24 cep telefonlarından izleyebilme imkanı da veriyor. Oda fiyatları, özelliklerine göre günlük 30 ile 50 lira arası olan otelde, kedilerini çiftleştirmek isteyenler için bir de balayı odası bulunuyor.
#BursaEvrim Akın bu hafta, arabesk-fantezi müziğin sevilen yorumcusu, Pınar Dilşeker’in evine konuk oldu. Evinin kapılarını ilk kez “Evrim Akın İle Ev Gezmesi”ne açan Dilşeker merak edilenlerini de anlattı.
#Evrim Akın İle Ev Gezmesiİzmir, Ege Bölgesi denince gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle, başkanlığını yaptığı dernek ve vakıflarla, duruşuyla, zarafetiyle, dürüst ve güven uyandıran karakteriyle benim gönlümdeki güzel gönüllüdür kendisi: Işıl Nişli.Çocukken başlayan gönüllülük yolculuğu şimdi yarattığı etki alanı ile daha geniş bir kitleyle buluşuyor. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’imizde bu hafta Işıl Nişli’nin istikrarlı ve dengede giden bu anlamlı yolculuğuna şahitlik edeceğiz.Karşılık beklemeden yapılan her yardım çok kıymetlidir; sohbetimizin sizlere ilham olması dileğiyle...
#1Orhan Belge, doğma büyüme Alaçatılı olan ve yıllar önce adım attığı turizm sektöründe bugün hem görev yaptığı Boyalık Hotel, hem de Çeşme’nin tanıtımı için yoğun mesai harcayan bir isim. “Çeşme olmadan yaşayamam. Evim olmazsa bile çadır kurup burada yaşarım” diyecek kadar da Çeşme aşığı...
#1Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Tacettin Özden böyle diyor ve ekliyor: “Burası turizmin ilk başladığı yerlerden. Efes Antik Kenti’ne, Meryemana Evi’ne çok yakın. Kruvaziyer turizmin başkenti. İklimi güzel. Denizi, güneşi, doğası, tarihi harika. Her keseye hitap eden nitelikli tesisleri, sahil boyunca uzanan balık restoranları var. Eğlence hayatı da oldukça renkli ve hareketli.”
#1Bazı insanlarda çok çalışmanın, disiplinin getirdiği mütevazılık vardır; işini iyi yapmanın özgüveni ve neşesi vardır; kalıcı olmanın sorumluluğu ve vizyonu vardır... Ama sadece çok az insanda bu özellikler bir aradadır. Viyana Devlet Operası’na giren ilk Türk sanatçımız Hakan Aysev, operayı Türk halkına sevdiren ender sanatçılardan.
#Sponsorlu İçerikYeme-içme severler, Sara Tabrizi adını 10 yıl önce kurucu şefi olduğu, bugün İstanbul’un önde gelen restoranları arasında olan Aheste’den hiç kuşkum yok biliyordur. Sara, genç bir ekibe teslim ettiği restoranın ortaklığından 2 yıl önce ayrılmış, Yan Mutfak ve Mutfaklarca adıyla online paket servis ve catering’e yoğunlaşmıştı.
#Müge AkgünMutfağa ilk girdiğinde henüz küçük bir çocuktu. Anneannesinin yarattığı mucizelerden etkilenmişti. Onu babasına eşlik ettiği profesyonel bir mutfak izledi. Buradaki dinamizm ve paslanmaz çelik tezgâhların büyüsüyle kararını verdi; yeme-içme işine girecekti. Bunun için büyümeyi de beklemedi. 14 yaşından itibaren çalışmaya başladı. Son 13 yıldır ise televizyon programlarıyla hepimizin mutfaklarında! Şef Arda Türkmen’in mutfağına sızdık. Hem eski albümleri karıştırdık hem yeni gastronomi eğilimlerini konuştuk.
#Arda’Nın Mutfağı