Keçiboynuzu Pekmezi haberleri sayfasında Keçiboynuzu Pekmezi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 107 Keçiboynuzu Pekmezi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Günümüz insanı çok yoğun ve stresli bir iş hayatına sahiptir. Ayrıca doğadan ve doğallıktan uzak bir yaşam süren modern insan pek çok hastalıkla boğuşmak durumunda kalabilmektedir. Bu kadar hastalıklara açık hale gelmesinde bağışıklık sisteminin yeterince güçlü olmayışı başlıca sebeplerdendir. Sağlıklı ortamda yaşamayan, yeterince temiz ve kaliteli su tüketemeyen, bol oksijen alamayan modern insan bir de hazır gıdalarla beslenince bağışıklık sistemi zayıflamakta ve metabolizma kolaylıkla hastalıklara yakalanabilecek seviyeye düşmektedir. Son yıllarda modern insan doğaya yüzünü dönmeye çalışmaktadır. Sağlıklı gıdaya erişmek istemektedir. Bu çerçevede pekmez gibi artık pek de tüketilmeyen gıdalar yeniden gündeme gelmektedir. İşte merakla okuyacağınız keçiboynuzu pekmez nedir, nasıl tüketilmelidir, keçiboynuzu pekmezi aç karnına mı tüketilmelidir gibi konu hakkında pek çok faydalı bilgiyi sizler için derledik.
#Pratik BilgilerDiğer ismi harnup olan keçiboynuzunun tohumundan, özünden ve aynı zamanda tozundan da yararlanılıyor. Pek çok kişi tarafından sevilmese de keçiboynuzu besin değerleri bakımından mutlaka tüketilmesi gereken bir bitki. İşte doğal antioksidan keçiboynuzunun faydaları…
#Keçiboynuzunun FaydalarıAntalya'nın Akseki ilçesinde yaşayan kadınlar, keçiboynuzu pekmezi yapıp satarak evine ekonomik katkı sağlıyor. Mahalle halkı imece usulüyle bir araya gelip Ağustos ayı boyunca topladıkları keçiboynuzundan Aralık ayında pekmez üretimine başladı.
#KeçiboynuzuOsmanlı dönemindeki padişahların ferahlamak için içtikleri şerbetler, Türk mutfak kültüründe önemli bir yer tutar. Serinletici, susuzluğu giderici olarak bilinen şerbetler çeşitli hastalıkları önleyip ruh ve beden sağlığına katkı sağlarken aynı zamanda yağ yakımı ve zayıflamaya da yardımcı oluyor. Özellikle ramazan ayında tüketilen şerbetlerin şifa dolu özelliklerini öğrendikten sonra artık onları 365 gün evinizden eksik etmeyeceksiniz. İşte padişah ve sultanların vazgeçemeden içtikleri nefis lezzetleriyle yıllara meydan okuyan şerbetlerin saymakla bitmeyecek faydaları ve tarifleri...
#Miski Amber ŞerbetiKaliteli yerli susamdan taze yapılan bir tahinin tadı öyle farklı bir boyutta ki... Bir daha elinizin hazır kavanozlara gitmesi zor. Böyle lezzetlisini tadınca hemen bu işin inceliklerini, onu bu kadar güzel yapabilecek tüm unsurları araştırmaya başladım. Gelin birlikte hem evde tahin yapalım hem de bitki temelli fudge ve brownie tariflerime kıvam katalım...
#TahinBitki temelli beslenmeye başladığımda hayatımdan çıkarmaya hemen ikna olduğum malzemelerden biri de baldı. Arıların binlerce kilometre yol yapıp birkaç damla üretebildiği bu kıymetli doğal sıvının, dünyanın yoğun ihtiyacını karşılaması mümkün değil. Endüstriyel üretimde katkı maddesi kullanılan kavanozlar yerine, tariflerimde sıklıkla kullandığım ikamelere göz atmanızı isterim.
#Elma BalıGünümüzde sağlıklı beslenme oldukça önemlidir. Sağlıklı bir şekilde beslenmek için doğru gıdaların seçilmesi çok önem taşır. Sağlıklı gıdalar arasında yer alan pekmezin de birbirinden önemli yararı bulunmaktadır. Pekmez kilo aldırır mı? Gece yatmadan tahin pekmez ve sütlü pekmez içmek kilo yapar mı tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamHalk arasında harnup adı İle de bilinen keçiboynuzu pekmezi, çok iyi bir mineral ve vitamin kaynağıdır. Başta astım ve akciğer rahatsızlıkları başta olmak üzere pek çok hastalıktan korunmanıza önemli ölçüde yardımcı olur. Çocuklarda, bebeklerde ve yetişkinlerde keçi boynuzu pekmezi yemek kilo aldırır mı sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamDaha 18 yaşındayken Heidelberg’de küçük bir döner büfesiyle iş hayatına atılan Şahin Karaaslan, ardından marketçiliğe yöneldi ve kısa sürede REWE marketler zincirinin 4 şubesinin sahibi oldu. REWE şube sayısını 8’e çıkarmayı hedefleyen Karaaslan, dört yıl önce de bakliyattan hazır yemeklere, çerezden zeytinyağına kadar 250’den fazla ürün yelpazesine sahip kendi gıda markası ‘delikatessa’yı kurdu. Başarılı iş insanı, tüm delikatessa ürünleri ile Alman gıda toptancısı REWE’nin raflarına girmeyi başardı.
#REWEBadem unu, hurma dolgusu, agave şurubu, Hindistan cevizi sütü… Artık sadece glütensiz, vegan, laktozsuz gibi beslenme hassasiyetleri olanlar değil, sağlığını ve gezegenini düşünen pek çok kişi tüketim alışkanlıklarını değiştiriyor. Pastacılık sektörü de bu durumdan nasibini alıyor. Alternatif malzemelerle hazırlanan, sağlıklı ama bir o kadar lezzetli pastaların devri çoktan başladı…
#Sağlıklı PastaGünümüz insanı çok yoğun ve stresli bir iş hayatına sahiptir. Ayrıca doğadan ve doğallıktan uzak bir yaşam süren modern insan pek çok hastalıkla boğuşmak durumunda kalabilmektedir. Bu kadar hastalıklara açık hale gelmesinde bağışıklık sisteminin yeterince güçlü olmayışı başlıca sebeplerdendir. Sağlıklı ortamda yaşamayan, yeterince temiz ve kaliteli su tüketemeyen, bol oksijen alamayan modern insan bir de hazır gıdalarla beslenince bağışıklık sistemi zayıflamakta ve metabolizma kolaylıkla hastalıklara yakalanabilecek seviyeye düşmektedir. Son yıllarda modern insan doğaya yüzünü dönmeye çalışmaktadır. Sağlıklı gıdaya erişmek istemektedir. Bu çerçevede pekmez gibi artık pek de tüketilmeyen gıdalar yeniden gündeme gelmektedir. İşte merakla okuyacağınız keçiboynuzu pekmez nedir, nasıl tüketilmelidir, keçiboynuzu pekmezi aç karnına mı tüketilmelidir gibi konu hakkında pek çok faydalı bilgiyi sizler için derledik.
#Pratik BilgilerDiğer ismi harnup olan keçiboynuzunun tohumundan, özünden ve aynı zamanda tozundan da yararlanılıyor. Pek çok kişi tarafından sevilmese de keçiboynuzu besin değerleri bakımından mutlaka tüketilmesi gereken bir bitki. İşte doğal antioksidan keçiboynuzunun faydaları…
#Keçiboynuzunun FaydalarıAndız pekmezinin yapımı zor ve zahmetli… İğneli andız ağacının olgunlaşmış kozalaklarını toplayan kişiler, bu kozalaklardan pekmez üretiyor. Peki, bu pekmez nelere faydalı? Andız pekmezi gerçekten şifa kaynağı mı?
#Andız PekmeziKış ayının gelmesi ve korona virüsünün varlığı vücudumuza daha çok dikkat etmemizi gerektiriyor. Bağışıklığımızı güçlendirmek ve besin eksikliklerimizi gidermek daha önemli hale geldi. Bu konuda önemli desteği olan, kış ayının vazgeçilmez lezzetlerinden pekmezin faydalarına göz atalım.
#PekmezRamazan ayında oruç tutacak vatandaşların protein ağırlıklı beslenmeleri gerektiğini belirten Dr. Ender Saraç, vatandaşların bol miktarda C vitamini tüketmeleri gerektiğini söyledi, ramazan ayına sayılı günler kala oruç tutacaklara beslenme konusunda önerilerde bulundu.
#Oruç TutmakBu köşeyi düzenli takip edenler artık öğrendi: Güvenilir gıda, yemekle ilgili meseleler söz konusu olduğunda en önem verdiğim başlıklardan biri. Sürdürülebilir ve temiz tarım uygulamaları da bu bağlamda sürekli öne çıkarmaya çalıştığım, iyi örnekleriyle karşılaştığımda sizinle de paylaşmaya çalıştığım alanlar.
#Dilara KehaleDiyetisyen Nafikar Başkan, yaz mevsiminden kış mevsimine geçiş döneminde, öksürük ve soğuk algınlığının sıkça görüldüğünü söyledi, herkesin evinde rahatlıkla bulunabilen malzemelerle 5 dakikada hazırlanabilen doğal ilaç tarifi verdi.
#Öksürüğe İyi Gelen BesinlerDiyetisyen Nafikar Başkan, yaz mevsiminden kış mevsimine geçiş döneminde, öksürük ve soğuk algınlığının sıkça görüldüğünü söyledi. Başkan, herkesin evinde rahatlıkla bulunabilen malzemelerle 5 dakikada hazırlanacak doğal ilacın, bu şikayetleri gidereceğini söyledi.
#Tedavi