Böbrek, uykuluk, kaburga, kuzu karski... Koşuyolu’nun adam gibi lokantası Birtat’ta, kolesterol ve protein bombasıyla karşılaşıyor; üzerine sakatat kültürüne dair derin düşüncelere dalıyorum. Zira hem ‘gurmeliğin testi’ olarak biliniyor hem de toplumumuza dair çok şey söylüyor
#KebapçıYeni yılda bitki temelli beslenme yine yükselişte olacak. Alkolsüz içki eşleşmelerini daha sık göreceğiz. Restoranlar karbon ayak izini ve atıkları azaltacak çözümlerini çoğaltmaya devam edecek. Beyaz çikolatanın hızla yükselen pazar payı daha da artacak. Arpa kahvesi, mantar çayı gibi temiz kafeinlerin sayısı çoğalacak. 2024’ün gümbür gümbür gelen trendlerine birlikte bakalım...
#GastronomiGaziantep, Zeugma Antik Kenti ve Müzesi 2012’de Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü aldı. Şehir son yıllarda adeta yeniden yaratıldı. 1500’ün üzerinde bina restore edildi ve çehresi tamamen değişti. Ayıntap’ın Farsça ‘Pınarı bol’ anlamına geldiği söyleniyor, ‘Gazi’ unvanı da 1920’den sonra Kurtuluş Savaşı’ndaki kuşatma esnasında Fransızlara karşı gösterdikleri direnişten dolayı verilmiş.
#GaziantepRamazan bitti. Artık uçup kaçma vakti. Benim en sevdiğim sahnelerden biri her akşam köprüden Kuzguncuk’a inerken gördüğüm kalabalık. Her akşam başka bir mangal. Çoğu zaman et, sucuk ve nadiren balık... Ama hep bir kalabalık. İşte bu yazıda herkese farklı fikirler versin diye bir derleme yaptım.
#MangalRamazan bitti. Artık uçup kaçma vakti. Benim en sevdiğim sahnelerden biri her akşam köprüden Kuzguncuk’a inerken gördüğüm kalabalık. Her akşam başka bir mangal. Çoğu zaman et, sucuk ve nadiren balık... Ama hep bir kalabalık. İşte bu yazıda herkese farklı fikirler versin diye bir derleme yaptım