Özellikle Kayseri yöresine ait bir hamur işi tarifi olan mantının, aslında Sinop mantısı, Tepsi mantısı, Boşnak mantısı, kolay mantı, çıtır mantı gibi pek çok çeşidi bulunuyor. Bugün sizlere en çok aranan Kayseri mantısının evde kolay yapımı için püf noktalarından ve lezzetli mantı sosunun hazırlanışından bahsedeceğiz. Eğer siz de akşam yemeğinde sofralarınızı şenlendirmek istiyor ve mantı nasıl yapılır, nasıl pişirilir merak ediyorsanız, işte sizlere evde kolay Kayseri mantısı tarifi ve yapımı için püf noktaları.
#MantıKayseri mutfağı denilince akla ilk gelen lezzet mantı. Üzerine eklenen yoğurt ve salçalı sosla yiyen bir tabah daha istiyor. Yapımı zahmetli olsa da nefis tadıyla buna değer. Eğer denemek isterseniz, Kayseri mantısı tarifini sizin derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Kayseri Mantısı TarifiEv yapımı mantı tarifi MasterChef izleyicileri tarafından merak ediliyor. Dışarda satılan mantılar pratik olsa da, el açması mantı lezzeti bir başkadır. Yapımı gerçekten ustalık gerektiren Kayseri mantısı sarımsaklı yoğurdu ve salçalı sosuyla tadına doyulmaz bir hal alır. Peki, evde mantı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, ev yapımı mantı tarifi
#MantıMantı çeşitleri mutfaklarımızın vazgeçilmez yemeklerindendir. Yapımı ne kadar zahmetli olursa olsun her yörenin kendine has özellikleri olan meşhur mantıları hünerleri sergilemek iyi bir fırsattır. Ekranların sevilen yarışma programı MasterChef’te şef adaylarından istenen mantı tarifleri ile yarışmacılar yaratıcılıklarını konuşturacak. İstedikleri bir yörenin mantısını seçen yarışmacılar Sinop, Kayseri, Türkmen, Bursa, Bodrum, Boşnak ve daha pek çok yörenin mantılarıyla hünerlerini konuşturuyor. Peki kaç çeşit mantı vardır? İşte mantı çeşitleri ve hangi yöreye ait oldukları…
#Mantı ÇeşitleriHamuru, bohçasının katlama biçimi, iç harcı, pişirme yöntemi, sosu ve nasıl ikram edildiği yöreden yöreye değişse de değişmeyen tek şey mantının lezzeti. Miktarına bağlı olarak genellikle yapımı imece gerektiren mantı yöresel ve geleneksel Anadolu mutfağının sosyal terapi yemeklerinden de biri.
#Nilhan ArasMantı deyince akla ilk olarak meşhur Kayseri mantısı gelir. Ancak tepsi mantısı da bir o kadar lezzetli ve hamurunun katlaması daha kolay. Üzerine eklenen sarımsaklı yoğurt ve baharatlarla da tadını katlıyor. Peki tepsi mantısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte adım adım tepsi mantısı tarifi ve yapılış aşamaları...
#Tepsi Mantısı TarifiKayseri yağ mantısı Gelinim Mutfakta programıyla sofralarımıza geliyor. Orjinal yağ mantısı el açması hamuruyla biraz maharet gerektiriyor. Ancak bazı püf noktaları takip ettiğinizde ortaya leziz bir yağ mantısı tarifi ortaya çıkıyor. Peki, yağ mantısı nasıl yapılır?
#Gelinim Mutfakta Yağ MantısıBu hafta sizinle Anadolu kültürünün, hamuru, eti, yoğurdu ve baharatları tek bir yerde buluşturduğu, Türk mutfağının yıldızı olan bir tarif paylaşacağım. Evet, doğru bildiniz; mantı! Fakat bu kez tam buğday unuyla hazırlanmış versiyonuyla geldim.
#MantıTürkiye’nin ilk coğrafi işaretli ürünlerinden Kayseri sucuğu ve pastırması ile Afyon sucuğu ve pastırması arasındaki yarış, Avrupa’ya taşındı. Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işaret tescili alan iki il, bu ürünler için Avrupa Komisyonu’na yaptığı Korumalı Coğrafi İşaret başvuru sonuçlarını bekliyor.
#Coğrafi İşaretli LezzetlerMasterChef Türkiye 2020 sezonu ekran macerasına hızlı bir başlangıç yaptı. MasterChef yarışmacı adayları teker teker jüri karşısına çıkıp yaptıkları yemek ile onları etkilemeye çalışıyor. Peki, MasterChef Türkiye yarışmacıları belli oldu mu? MasterChef Türkiye'de bugüne dek kimler ilk tur geçmeyi başardı?
#2020 Masterchef Türkiye YarışmacılarıMantının çeşitleri yörelere göre değişse de mantı deyince ilk aklımıza gelen Kayseri mantısı oluyor. Minik minik hamurlara doldurulan ve bir kaşığa 40 tane sığan Kayseri mantı coğrafi işaretli ürün belgesine sahip bir lezzet. Peki, Kayseri mantısı nasıl yapılır? İşte, bir kaşığa 40 tane sığan Kayseri mantısının tarifi...
#Kayseri MantısıHem Yasemin hem Barış, küçük şehir kökenli kozmopolit büyük kent insanları. Büyürken bol bol katmer yemişler. Galata’da yaşıyorlar. Dükkânın adı bu yüzden Katmer ve Galata’yı birleştiriyor. Katmer’de sadece kahvaltı ile mantı var ve malzeme kalitesine özen gösterilmiş.
#Vedat Milor