GeriMutfak Tüyoları MasterChef Kayseri mantısı tarifi: Evde Kayseri mantısı nasıl yapılır, püf noktaları neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MasterChef Kayseri mantısı tarifi: Evde Kayseri mantısı nasıl yapılır, püf noktaları neler?

MasterChef Kayseri mantısı tarifi: Evde Kayseri mantısı nasıl yapılır, püf noktaları neler?

Kayseri mutfağı denilince akla ilk gelen lezzet mantı. Üzerine eklenen yoğurt ve salçalı sosla yiyen bir tabah daha istiyor. Yapımı zahmetli olsa da nefis tadıyla buna değer. Eğer denemek isterseniz, Kayseri mantısı tarifini sizin derledik. Şimdiden afiyet olsun...

Kayseri mantısı hazırlanırken hamuru çok yumuşak veya çok sert olmamalıdır. Mantı içerisine harç eklenip kapatıldıktan sonta buzdolabında muhafaza edilmeli. Ayrıca eğer fırınlanmadan buzdolabına alınacaksa birbirine değmeyecek şekilde yerleştirilmeli. Mantıların çeşidine göre haşlanabilir veya fırınlanabilir.

KAYSERİ MANTISI TARİFİ MALZEMELERİ

Hamuru için;

9-10 bardak un
3-4 bardak ılık su
Tuz

İç harcı için;

1 kilogram kıyma
2 adet soğan
Tuz
Pul biber
Karabiber
Nane

KAYSERİ MANTISI NASIL YAPILIR?

Un, su ve tuzu yoğurup çok sert bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp dinlenmesi için bekletin.

Soğanları rendeleyip suyunu iyice sıkın. Baharatlarla beraber kıymayı iyice yoğurun.

Hamuru dinlendirdikten sonra bezelere ayırın.

Tezgahı unlayıp her bezeyi oklava ile açın.

Açtığınız hamurunuzu istediğiniz büyüklükte kare şeklinde kesin.

Her kareye de kıymalı harcı yerleştirip uçlarını birbirine yapıştırarak kapatın.

Kaynayan suya tuz ilave edin ve mantıları içine atıp pişirin.

Ara ara kontrol edin fazla yumuşamamasına özen gösterin.

Yoğurdu biraz suyla seyreltin. Dilerseniz yoğurdun içine ezilmiş sarımsak da ekleyebilirsiniz.

Tereyağını da tavada eritin. Üzerine salça ekleyip kavurun.

Az miktar su ile açın ve kaynatın.

Mantıyı süzüp üzerine önce yoğurdu ardından salçalı sosu döküp servis edin.

Afiyet olsun...

False