Osmanlı saray mutfağından kavun dolması MasterChef programı ile yeniden gündeme geldi. Kavun dolması Fatih Sultan Mehmet'in en sevdiği yemeklerden biri olarak biliniyor. Peki, kavun dolması nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte, kavun dolması tarifi ve malzemeleri...
#Kavun Dolması MasterchefMumbar dolması ya da bumbar dolması, koyunun kalın bağırsaklarının iç harç ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolmadır. Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinin büyük çoğunluğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin bazı illerinde yapılmaktadır. Yazın pek tercih edilmeyip, kışın daha fazla tüketilir. Peki, mumbar dolması nasıl yapılır? İşte, mumbar dolması tarifi ve malzemeleri...
#Mumbar DolmasTurkuvaz bir deniz, temiz, ışıl ışıl... Turizmin gözbebeği Marmaris, Selimiye çevresinde bu tertemiz sulardan çıkan balık, ahtapot ve kalamarla kuruluyor neredeyse tüm sofralar. Bereketli, çam kokulu topraklardan gelen sebzeler, yeşilliklerle renklenen masalardan bu yaz en çok dikkatimi çekenleri sıraladım...
#GastronomiKavun dolması MasterChef’e konu oldu. Programdaki görüntüler ardından kavun dolmasının yapılışı ve tarihine yönelik araştırmalar başladı. Osmanlı saray mutfağından günümüze ulaşan birçok lezzet var, kavun dolması da bunlardan biri. İşte saray mutfağından gelen kavun dolmasının tarihi...
#Kavun DolmasıBir kutu çikolata, bayram ziyaretine giderken götürmek için ideal hediyelerden olsa da, çikolataya alternatif seçenekler de var. Badem ezmesinden drajelere, meyve kurularından lokuma, meyve buketlerinden mini helvalara ve çay çeşitlerine kadar uzanan seçenek bolluğu bayrama ayrı bir tat katıyor.