Kurban Bayramı’na artık sayılı günler kaldı. Hafta sonuyla birlikte toplamda 9 günü bulacak tatil, bir nefes alma fırsatı olacak. Biz de uzmanlarımıza ‘Bayram tatilinde bütçeyi çok da zorlamadan nereleri keşfe çıkmalı?' diye sorduk. 10 şehirden birbirinden güzel 15 öneri sundular...
#TatilKaradeniz’in parlayan yıldızı Kastamonu ve Sinop’un kanyonları yapılan çalışma ile dünyaya tanıtılacak. Doğa tutkunlarına ev sahipliği yapan saklı Cennetler, artık dünyanın dört tarafından turist ağırlayacak.
#KastamonuCNN Travel, 2024 yılının en iyi seyahat rotalarını açıkladı. Keşfedilmeyi bekleyen adreslerin ve şehirlerin gölgesinde kalmış yerlerin ön plana çıkarıldığı listeye ülkemizden ‘Karadeniz kıyıları’ girmeyi başardı. Biz de bu haber üzerinde uzmanlarımıza ‘Kış aylarında Karadeniz’de keşfedilmesi gereken adresler nereler?’ diye sorduk. İşte 8 şehirden mutlaka görülmesi gereken 10 rota…
#RotaKastamonu’nun ismi birkaç şekilde bulunduğu anlatılır. Kimi Kaşkaların Gastumanna’dan, kimi de “Kastın neydi Moni?” hikâyesinden geldiğini söyler. Ancak şu var ki; tarihiyle, Atatürk’ün Şapka Devrimi’ni gerçekleştirdiği Kastamonu mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelir.
#BursaGüz mevsimini yaşadığımız şu günlerde, büyük şehirlerin karmaşasından biraz olsun uzaklaşmak, ruhunuzu dinlendirmek ve tertemiz bir hava solumak istiyorsanız bu listemiz tam size göre… Uzmanlarımıza ‘Sonbaharda keşfe çıkılacak en güzel ormanlar hangileri?’ diye sorduk. 10 şehirden 12 adresi önerdiler.
#RotaSonbahar gezmek için en ideal zamandır ve sonbahar renklerine yolculuk dendiğinde ülemizde akla gelen bölgelerden biri de Kastamonu ve Küre Dağlarıdır. Geçtiğimiz haftasonu Küre dağlarının bir bölümünü, Horma ve Çatak kanyonlarını gezmek için Kastamonu’ya giderek Daday, Azdavay ve Pınarbaşı bölgesinde dolaştım.
#KASTAMONUSonbaharın görsel zenginliğinin en güzel yaşandığı bu mevsimde, büyük şehirlerin stresli ortamlarından bir nebze olsun kaçmak, doğa yürüyüşleri yapmak, kamp kurmak ve kuş sesleri arasında dinlenmek istiyorsanız en doğru adres kanyonlar… Biz de uzmanlarımıza tam da şu sıralar gidilmesi gereken kanyonları sorduk. 7 şehirden sonbaharın yakıştığı 10 kanyonu önerdiler.
#SeyahatTürkiye, hem deniz hem de doğaseverlere oldukça fazla seçenek sunuyor. 5-6 günlük gezi rotaları planlayarak olabildiğince uygun fiyatlara tatil yapmak mümkün. Üstelik pandemiyle birlikte fiyatlar oldukça artmışken... Peki nerelere gitmeli, neler yapmalı? Uzmanlar 'yol gösterdi.'
#Ucuz TatilTarihiyle kültürüyle zengin Kastamonu’yu benzerlerinden ayıran bir özelliği var: Bir yanı yeşile bir yanı maviye bakan el değmemiş doğal güzellikleri. Vahşi kanyonları, şelaleleri, mağaraları ve harika koyları bir arada görebileceğiniz Kastamonu, tam bir cennet köşesi. Doğa turizminin yükselen yıldızlarından olan Kastamonu’yu, işte bu doğal güzellikleriyle anlatmaya çalışacağım.
#KastamonuKanyonları ile ünlü Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde kayalara vidalarla çivilenen ahşap platform ile gezilebilen ve doğal güzellikleri ile ilgi çeken Horma Kanyonu'nun girişine yapılan 3 milyon liralık yatırımda sona yaklaşıldı.
#Horma KanyonuKastamonu Türkiye’nin kuzeyinde yer alan bir ildir. Küre dağları ve Ilgaz dağları ile çevrelenen bir ildir. Kastamonu ili kendi içinde farklı güzellikleri barındırır. Kastamonu ilçeleri nelerdir? Kastamonu hangi bölgede yer alıyor? Kastamonu’da gezilecek yerler ve tarihi yerler nereler? Kastamonu ile ilgili bu soruların cevaplarını derledik.
#Kastamonu İlçeleriKastamonu'da yapılan yatırımlar sonrasında turizm sektörü canlandı. 670 bin kişinin konaklama hizmeti aldığı ilde kanyonları, mağaraları ve şelaleleriyle cazibe merkezi haline gelen Pınarbaşı ilçesini ise 80 bin turist ziyaret etti.
#KastamonuKastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde bulunan Valla ve Horma kanyonları ziyaretçilerden ilgi görüyor. Biri "dünyanın en derin ikinci kanyonu" olarak gösterilen, diğeri ise ahşaptan yürüyüş platformuyla büyük bölümü gezilebilen iki kanyona sahip Pınarbaşı, özellikle doğaseverlerin ilgisini çekiyor.
#KastamonuKanyonlar en basit şekilde tanımlamak gerekirse nehirlerce oluşturulmuş, yarık görünümündeki vadilere deniyor. Bazen şimdiki formunu çok uzun yıllar boyunca alıyor bazen de tektonik hareketlerin tek başlarına ve bir seferde oluşmasıyla şekilleniyor.
#TürkiyeHomeros yaklaşık 2800 yıl önce yazdığı İlyada’da Cide’den şöyle söz eder: “Yüksek kültürlü Henetlerin yurdundan geçtik; Kiteros’tan Aycelos’tan”. Aycelos bugünkü Cide’dir. Kiteros’ta doğal bir liman olan ve günümüzde Gideros adıyla bilinen eski bir yerleşim merkezidir. Şimdi Cide'nin tarihi ve turistik yerlerinden bazılarını tanıyalım...
#Valla KanyonuKastamonu’dan Bartın’a uzanan Küre Dağları’nın gür ormanlarla kaplı geçit vermez arazisi irili ufaklı pek çok mağarayı saklıyor. Her yıl dünyanın farklı bir köşesinde düzenlenen Uluslararası Mağara Fotoğrafçıları Buluşması 2015’te Kastamonu Pınarbaşı’nda gerçekleştirildi. Topmeydanı, Mantar, Ejder ve Mencilis’in de aralarında bulunduğu 9 mağaranın büyüleyici güzelliklerine derin yolculuklar yapıldı.
#Küre DağlarıHababam Sınıfı’nın yazarı Rıfat Ilgaz’ın doğduğu yer olan Kastamonu’nun Cide İlçesi; kilometrelerce uzanan sahili, dağları, şelaleleri, muhteşem koyları, mağaraları, kanyonları ve yeşilin her tonunun rastlanabileceği ormanlarıyla keşfedilmeyi bekleyen bir cennet. Üstelik bu haftasonu, 11. Cide Rıfat Ilgaz Sarı Yazma Kültür ve Sanat Festivali düzenleniyor. Kültürel ve sanatsal etkinliklerin ağırlıkta olduğu festival süresince, Türkiye’nin dört bir yanından gelen sanatçılar, usta yazarın anısına eserlerini sergileyecek.
Doğduğu yere katkıda bulunmak isteyen 68 İnebolulu biraraya gelerek, yöreyi daha iyi tanıtmak için İnebolu Yatırım Şirketi’ni kurdu. İlk icraat olarak, mülkü belediyeye ve özel idareye ait olan Yakamoz Tatil Köyü’nü kuran ortaklar, Karadeniz bölgesinde kısa süren yaz turizmini, kış sezonuna da yaymayı amaçlıyorlar.