Kaşif haberleri sayfasında Kaşif hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1446 Kaşif haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Petrol ve doğal gaz arama sektöründe atılan son adımlardan olan ileri teknoloji denizaltı robotu Kaşif, 3 bin metre derinliğe kadar olan tüm deniz sondaj faaliyetlerini yürütebiliyor. Kaşif'te güçlü itiş gücüne sahip yedi elektrik tahrikli motor, teknik kollar ve hidrolik güç ünitesi bulunuyor.
#KaşifErzurum’da ‘Dadaş Kaşif’ lakaplı Abubekir Taşbaşı, köylerde yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar için elle taşınabilir elektrik kaynağı üretti. Taşbaşı ürettiği aletin, hayvancılıkla uğraşıp elektrik kaynağı bulamayan vatandaşların işini kolaylaştırabileceğini ifade etti.
#ErzurumCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Fatih sondaj gemisinin yeni keşfine ilişkin yaptığı açıklama sırasında ilk kez duyurduğu yerli denizaltı robotu Kaşif, sismik ve sondaj gemilerinin derinlerdeki gözü olacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Kaşif, 3 bin metre derinliğe kadar olan tüm derin deniz sondaj faaliyetlerini yürütebilecek şekilde geliştirildi" dedi.
#KaşifTürk girişimci Mehmet Salih Arıkök, yerli imkanlarla otonom ve uzaktan kumandalı ‘insansız deniz aracı’ geliştirdi. ‘Kaşif’ adı verilen araç, üzerine takılacak sensörlerin amacına göre arama kurtarma çalışmalarında, deprem veya maden yatağı araştırmalarında kullanılabileceği gibi askeri amaçlı da görev yapabilecek kabiliyette tasarlandı. Arıkök “Kaşif, akademik anlamdaki çalışmaların yanında aynı zamanda silahlı insansız deniz aracına dönüşebilir” dedi.
#YerliTürk girişimci Mehmet Salih Arıkök, yerli imkanlarla otonom ve uzaktan kumandalı ‘insansız deniz aracı’ geliştirdi. ‘Kaşif’ adı verilen araç, üzerine takılacak sensörlerin amacına göre arama kurtarma çalışmalarında, deprem veya maden yatağı araştırmalarında kullanılabileceği gibi askeri amaçlı da görev yapabilecek kabiliyette tasarlandı. Arıkök “Kaşif, akademik anlamdaki çalışmaların yanında aynı zamanda silahlı insansız deniz aracına dönüşebilir” dedi.
#İnsansız Deniz Aracıİki yıl kadar önce dünyayla bağı kesilen kuyrukluyıldız kâşif robotu Philae bulundu. Toz ve buzdan oluşan 67P/Churyumov-Gerasimenko kuyrukluyıldızının yörüngesindeki Rosetta keşif aracının üç gün önce çektiği fotoğraflarda Philae’nin, bir tümseğin gölgesinde mahsur kaldığı anlaşılıyor.
#Kuyrukluyıldız‘Mukadderat’ eşini kaybettikten sonra bir tür varoluş mücadelesine giren 60’larındaki Sultan’ın yerleşik değerlere, erkek egemen kültüre, kendisini yok sayan düzene karşı ayakta kalma serüvenini anlatıyor. Erdi Işık’ın otobiyografik unsurlar içeren hikâyesinden Nadim Güç’ün çektiği yapım bu yıl Antalya Altın Portakal’da En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini kazanmıştı.
#MukadderatGüney Atlantik Okyanusu’nda, yalnızca 236 kişinin yaşadığı Tristan da Cunha, dünyanın en izole yerleşim yeri olarak dikkat çekiyor. İngiltere’den adaya taşınan ve yeni bir hayat kuran Kelly Green, “Burada her şey farklı ve sınırlı. En önemlisi de insan Tristan da Cunha’da kendisiyle yüzleşme fırsatı yakalıyor” dedi. Peki, gemiyle ulaşımın yılda sadece 10 seferle sınırlı olduğu bu cennette yaşam gerçekten nasıl? İşte Kelly’nin hikâyesi ve dünyanın en uzak köşesi Tristan da Cunha ile ilgili detaylar…
#SeyahatFETÖ elebaşı Fetullah Gülen devleti ele geçirme planını yıllarca sinsice yürüttü, devlete sızdı. Ergenekon’dan Balyoz’a, örgüt üyesi kamu görevlileriyle kumpaslar kurdu. Masum insanları yıllarca cezaevinde tuttu, pek çok ölüme neden oldu. Suikast emirleri verdi, en son 15 Temmuz’da üniformalı örgüt üyelerini millete karşı kullandı.
#FETÖ15'inci yüzyılda Avrupa'dan doğuya giden deniz yollarının arayışıyla başlayan coğrafi keşiflerin hedefi, 19'uncu yüzyılda Kuzey Kutbu olmuştu. Kutup bölgesinde Büyük Okyanus ve Atlas Okyanusu'nu birbirine bağlayan bir geçit arayan kâşifler, defalarca bölgeye seferler düzenledi. Bu seferlerin en gizemlisi ise maalesef keşiflerle değil sahne olduğu korkunç olaylarla ünlenecekti...
#John FranklinGeçtiğimiz yılın Haziran ayında, Titanik'in enkazına turistik gezi düzenlemek için dalış yapan ancak suyun altında infilak ederek içindeki 5 yolcuya mezar olan Titan denizaltısının son görüntüleri ortaya çıktı.
#Titan16 yaşında girdiği yarışma onu renkli dünyayla tanıştırdı. Ardından sunuculuk, oyunculuk geldi. “Geçmişte keşke ünlü olmasaydım, başka bir yoldan gitseydim dediğim oldu” diyor. Hep üretiyor, kendini keşfetmekten çekinmiyor: “Karanlıktan kaçmadım, karanlığın en dibine gidip kendimle çalışmaya devam ettim.” Şebnem Dönmez bu sezon hem ‘Chaplin’ oyunuyla sahnede hem de ekranda olacak. Onunla aşkı, 90’lardan günümüze şöhreti, hayatını ve spiritüel çalışmalarını konuştuk.
#Şebnem DönmezTURİZM sektörümüzün gözbebeği Antalya’nın gastronomi dünyasında ‘yükselen yıldız’ olma yolculuğuna tanıklık etmek üzere Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in davetlisi olarak 3. Uluslararası Antalya Food Fest Gastronomi Festivali’nin tanıtım toplantısına katıldık.
#AntalyaTürkiye’nin en prestijli turizm ödülleri “Quality Management Awards” - Kalite Yönetim Ödülleri, 2 Ağustos 2024 Cuma gecesi Mirage Park Resort'ta görkemli bir gala gecesi ile sahiplerini buldu. Turizm sektörünün en başarılı isimleri ve markaları, 14. QM Awards gecesinde bir araya geldi.
#Sponsorlu İçerikAmazon ormanlarının derinlerinde yaşamış çok güçlü ve zengin bir antik medeniyetin kalıntılarını bulmak için yola çıktı, bir anda yeryüzünden silindi. Yaşadıkları birçok filme ve kitaba konu oldu ama ünlü kâşifin başına ne geldiği bugün bile gizemini koruyor.
#Percy FawcettABD'li milyarder Larry Connor, Triton Submarines'in kurucu ortağı Patrick Lahey ile birlikte, iki kişilik bir denizaltı ile Titanik'in enkazına dalış yapacaklarını açıkladı. Titan denizaltı faciasından sadece bir yıl sonra gelen açıklama şaşkınlık yaratırken, Connor ürettikleri yeni denizaltı ile yolculuğun güvenli olduğunu insanlara kanıtlamak istediklerini söyledi.
#TitanOrta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) gönüllü çevre deneyi “Denizlerimizin Genç Kaşifleri” Projesi’nde ilk sonuçlar açıklandı. Denize kıyısı olan 28 ilde nisan ayında yapılan deneyin bulgularına göre, deniz yüzeyi sıcaklığı arttı. Araştırmada geçen yılın aynı dönemine kıyasla sıcaklık Batı Karadeniz’de 2,3, Marmara’da 1,8, Akdeniz’de 1,5, Ege ve Doğu Karadeniz ise 1 derece yüksek ölçüldü.
#Orta Doğu Teknik ÜniversitesiAtlas karıştırmayı sevenler Pasifik Okyanusu'ndan geçen eğri büğrü dikey bir çizgi olduğunu fark etmiştir. "Tarihi değiştiren" ama aslında var olmayan bu çizginin tuhaf hikâyesini biliyor muydunuz?
#Pasifik OkyanusuSaraydüzü Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Saraydüzü yerel seçim sonuçları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Sinop Saraydüzü Belediyesi hangi partide? Saraydüzü Belediye Başkanı kimdir?
#Sinopİnsan doğduğu andan itibaren hayatını devam ettirmek için çevresi ile temaslarda bulunur. Bu gereksinimin doğru ve devamlı karşılanması için eğitime ihtiyaç duyulur. Doğumdan ölüme kadar devam eden bireyin eğitim süreci; bilgi, beceri ve yeteneklerin gelişimi düzeyinde doğru ve kaliteli yaşam sürecinin gerçekleşmesine yardımcı olur. İlk eğitim evde aile ile başlamakla birlikte doğru ve istenilen davranışların gelişimi için kesintisiz ve sistematik bir eğitim şarttır. Ancak kurumsal bir yapı ile gerçekleşebilir. Eğitim-öğretimi gerçekleştiren eğitim kurumlarından ilk devreye giren okul öncesi eğitim kurumları.
#Konuk YazarKuzey Kutbu, 1800'lerde kâşiflerin bir numaralı merak konusuydu. O yıllarda pek çok zengin ve meraklı, Dünya'nın en kuzey noktasına ayak basan ilk insan olabilmek için yola düştü. Ancak hiçbiri başarılı olamadı. Ne var ki başarısızlıkla sonuçlanan bu girişimler arasında bir tanesi özellikle dikkat çekiciydi. İşte gizemleriyle bugün hâlâ konuşulan o tarihî keşif gezisi...
#Kuzey Kutbu