Kars’ın Selim ilçesine bağlı Kekeç köyünde yaşayan Menice Başkaya (65), göğermiş peynirli Kars ketesini tanıttı. Devlet adamlarına göğermiş peynirli Kars ketesi yemelerini öneren Başkaya, koronavirüs salgını sürecinde bağışıklığı destekleyeceğini söyledi.
#Göğermiş Peynirli Kars KetesiKars’ın Selim ilçesine bağlı Kekeç köyünde yaşayan Menice Başkaya (65), göğermiş peynirli Kars ketesini tanıttı. Devlet adamlarına göğermiş peynirli Kars ketesi yemelerini öneren Başkaya, koronavirüs salgını sürecinde bağışıklığı destekleyeceğini söyledi.
#KarsBir hamur işi çeşidi olan kete, geleneksel lezzetlerden biridir. Ketenin yapılış şekli yörelere göre farklılık göstermektedir. Kete, Kars ilinde günlük gıda tüketiminde önemli bir yer tutar. Kete, ilk olarak bu bölgeden çıkmış, daha sonra diğer bölgelere yayılmıştır. Sarıkamış' ta kete içine kavrulmuş un eklenerek ve ev yapımı tereyağı kullanılarak yapılır.Peki, kete tam olarak nedir, kete nasıl yapılır?
#Kete NedirRestoranı Mikla dünyanın en iyileri listesinde daha da üst sıralara tırmandıkça, o yüzünü iyice Anadolu’ya dönüyor, daha da derinleri kazıyor. Şef Mehmet Gürs’ün peşine takıldık, Kars’ta mükemmel gravyerin, sihirli otların ve en iyi kaz etinin peşine düştük.
#Mehmet GürsKars Belediyesinin davetlisi olarak kente gelen 22 ülkelinin büyükelçisine, Kars Kalesi, Namık Kemal Evi, Kars Müzesi ve Kent Konsey binası gezdirildi. Büyükelçiler, Kaleiçi Mahallesi’ndeki Namık Kemal Evi’nde sergilenen, Selçuk Gürışık tarafından hazırlanan "Keçe Yeniden" sergisini gezdiler.