Karma Eğitim haberleri sayfasında Karma Eğitim hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2258 Karma Eğitim haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Milli Eğitim Bakanlığı, bazı medya organlarında “Karma eğitime darbe” başlığıyla servis edilen, haberlerde iddia edildiği gibi, karma eğitimin sonlandırılması veya böyle bir duruma zemin hazırlanmasının kesinlikle söz konusu olmadığı kaydedildi.
#Milli Eğitim BakanlığıEğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Türkiye birincisi, çıkarmayan dershane yok ama 1 milyon 800 bin öğrenciden 400 bini yerleşiyor. Gerisi de eleniyorsa bu eleyen sistemi masaya yatırmadan, 'Dershaneleri kapattım, kapatıyorum' yaklaşımı doğru olmaz. Dershaneler sebep değil sonuç, yan üründür" dedi.
#DershaneTBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Fikri Işık, kanunlarda karma eğitimin esas olduğunu belirterek, "Ancak benim şahsi düşüncem isteyen karma okulda okuyabilsin, isteyen kız, isteyen erkek lisesinde okuyabilsin. Bu Türkiye'nin geçmişinde vardır" dedi. Işık, bu tartışmaların pedagojik temelde yapılması gerektiğini de söyledi.
#Liseİngiliz The Times gazetesi Türkiye'de kızlı erkekli dairelere düzenlenen polis baskınlarıyla ilgili bir haberin yanı sıra, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türk vatandaşlarının özel hayatına burun sokmakla suçlandığı" bir baş yazıya yer veriyor.
#TimesMeclis Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Meclis’te toplanan 14’üncü Ulusal Çocuk Forumu’nda, gelecek dönemde karma eğitimi kaldırmaya dönük çalışma yapılacağını söyledi. Yakut, “Maalesef şimdiye kadar kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılmasını büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum. İnşallah bu yanlışlık önümüzdeki dönem içinde düzeltilecek” dedi. Yakut tartışma yaratan sözleriyle ilgili daha sonra yaptığı açıklamada ise, "Bu benim, eğitimde alternatif olarak söylediğim sözler" dedi.
#TbmmAK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz karma eğitime karşı olduğunu belirterek, "Ben karma eğitime karşı olan bir insanım, doğru bulmuyorum. Türkiye'de erkek liseleri vardı, kız liseleri vardı. Bunlar 28 Şubat cuntasının ortadan kaldırdığı uygulamalar, darbe hükümetlerinin ortadan kaldırdığı uygulamalar" dedi.
#İbrahim KorkmazOsmanlı döneminde 19’uncu yüzyılda; eğitimde modernleşme adımlarının ilk atıldığı yerlerden biri Sultan II.Abdülhamit tarafından yaptırılan ilkokullar yani ‘iptidai mektepler’. İlk defa karma eğitimin uygulandığı sayıları çok az olmakla beraber kadın öğretmenlerin de ders anlattığı, modern eğitim anlayışını benimseyen bu okullar milli eğitim tarihinde önemli bir yere sahip. Bunlardan biri olan ve İzmir’in Torbalı ilçesinde bulunan okul, bugün hala varlığını koruyarak tarihe ışık tutuyor.
#Sultan II.Abdülhamitİngiltere Kralı Charles, annesi Elizabeth’in ölümüyle uzun yıllar oturmayı beklediği tahtına ve tacına kavuştu. Böylece bir yandan kraliyet görevlerini gerçekleştirirken bir yandan da taht sırası beklemek ondan oğlu Prens William’a geçti.
#Kate MiddletonBelki uzaktan bakıldığında herhangi bir kraliyet ailesinin üyesi olmak eşsiz bir durum gibi görünebilir. Hele böyle bir ailenin içine doğmak. Dedelerini hesaba katmazsak herhangi bir çaba harcamadan sahip olunan bütün o servet ve sayılamayacak kadar çok ayrıcalık insanı büyüler.
#Kate MiddletonCumhuriyetimizin yüzyılındaki durumunu ortaya koyabilmek için ilk yıllarındaki bakış açısının ortaya koyulmasında yarar var. Ülkenin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından 15-21 Temmuz 1921 tarihlerinde Ankara’da gerçekleşen eğitimle ilgili bir kongrenin toplanması, eğitim sürecinin toplumsal yapıyı biçimlendirmesinin temeli olan vatandaş yetiştirme anlayışının göstergesi olarak değerlendirilmeli. Kongre’de Atatürk; mevcut eğitim sisteminin eski devrin batıl inançlarıyla ve doğuştan sahip olunan özelliklerle hiç ilgisi olmayan yabancı fikirlerle, doğudan ve batıdan gelebilen tüm etkilerle oluşturulduğunu vurgulayarak, öğretmenlerin geleceği inşa edecek kültür savaşçıları olarak ele alınması gerektiğini, eğitimin bilimsel ve milli olması gerektiğine dikkat çekmişti.
#Konuk YazarCumhuriyet Atatürk için her şeyden evvel anayasa ve kanun demektir, meclis demektir. Bugünün Türkiyesi’nden yeni bir müteşebbis sınıfın, dünyaya açılan bir ticaretin, dünya ordularını talim ettiren bir ordunun bulunması onun hayalidir. Bugün etrafımızdaki coğrafyalar kaynıyor. Bunlar içinde Türkiye en iyi durumdaysa ve barışını kısmen de olsa sağlayabiliyorsa bu büyük bir başarıdır. Cumhuriyet’in hayali budur.
#ATATÜRKİngiliz kraliyet ailesinin en gözde üyeleri Galler Prensi William ile Galler Prensesi Catherine, şu sıralar önemli bir karar aşamasında. Bir yandan kameralar karşısına geçip gülümseyerek görevlerini yerine getiriyorlar. Ama diğer yandan da kapalı kapılar ardında üç çocuklarının geleceği hakkında yeni kararlar vermeye çalışıyorlar.
#Prens GeorgeGünümüzde gelişmiş ülkeler eğitimin öneminin farkında oldukları için devlet bütçelerinden en geniş kaynakları eğitime aktarmaktadırlar. Eğitim sistemlerini ise sürekli daha da iyileştirmek amacıyla geliştirmektedirler. Eğitim, statik bir yapı olmaktan çıkmış ve çağın gereklerine, iş dünyasının ihtiyaçlarına yönelik gerekli insan gücünü ve entelektüel beyinleri yetiştirmek üzere dinamik bir hal almıştır. Zaman zaman duyulan "Maarif Teşkilatı Kanunu" ifadesinin ne olduğu da bu bağlamda merak edilmektedir. İşte, Maarif teşkilatı nedir? Maarif teşkilatı kanunu neden ve ne zaman çıkarılmıştır gibi konu hakkında çok daha fazlasını sizin için derledik.
#Maarif Teşkilatı KanunuTaliban Afganistan'ın yönetimine geçtikten sonra ülkede bir yandan sosyal yaşam normale dönerken bir yandan da Afgan kadınların ve kız çocuklarının geleceğiyle ilgili kaygılar büyüyor. Geçtiğimiz günlerde üniversitelerin eğitime döndüğü Afganistan'dan gelen kadın ve erkek öğrencilerin perdeyle ayrıldığı fotoğraflar dikkat çekmişti. Yeniden açılan ortaokullarda ise kız öğrenciler eğitime dahil edilmedi...
#AfganistanTaliban'ın Afganistan'ın yönetimini ele geçirmesiyle birlikte ülkede başlayan kaos hız kesmeden devam ediyor. Afgan kadınlar ise #KıyafetimeDokunma kampanyası ile toplumsal yaşama birçok yasak getiren Taliban'a karşılık veriyor ve karşı çıkıyor. Afgan kadınların kampanyası sosyal medyada yayılıp dünya çapında karşılık buldu.
#AfganistanYükseköğretim için UNESCO’nun bir tanımlamasında “sosyal gelişmede, ekonomik büyümede, rekabet edebilirlikte, küresel kimliğin şekillenmesi ve korunmasında, barış kültürünün desteklenmesinde yükseköğretim yeri doldurulamaz bir kurumdur” deniliyor.
#PROF. DR. EROL ÖZVAR KİMDİR?Üniversiteler yüz yüze açılacak mı sorusu için YÖK'ten son dakika açıklaması geldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde örgün programlarda “yüz yüze eğitime” başlanması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü açıkladı. YÖK Başkanı Özvar, 'Bu yıl, yani 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır' açıklamasında bulundu. Peki, Üniversiteler ne zaman açılacak? İşte, üniversitelerin açılış tarihi ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.
#ÜniversiteYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "Bu yıl, yani 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır" ifadelerini kullandı. Özvar, "Bununla birlikte yükseköğretim kurumlarımızla koordinasyonun sağlanabilmesi için salgının seyrine göre harmanlanmış eğitim modeli de örgün programlarda halen olduğu gibi kullanılmaya devam edebilecektir" dedi.
#YÖKYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "Bu yıl, yani 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır" ifadelerini kullandı. Özvar, "Bununla birlikte yükseköğretim kurumlarımızla koordinasyonun sağlanabilmesi için salgının seyrine göre harmanlanmış eğitim modeli de örgün programlarda halen olduğu gibi kullanılmaya devam edebilecektir" dedi.
#YÖK30 Haziran’da açıklanan LGS puanlarının ardından lise tercih süreci bugün başlıyor. Tercihler 16 Temmuz’a kadar yapılabilecek. Uzmanlar ise öğrencileri tercih yaparken açıkta kalmamaları için uyarıyor. İşte eğitim uzmanı Salim Ünsal ve Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz’ın tercih yapacak adaylara 10 önerisi:
#GazetehaberleriSağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, salgının düşük olduğu bölgelerde okulların kademeli olarak açılabileceğini belirterek, ''Kurallara uygun olursa, çok yoğun olmazsa, tedbirli olarak süreç yönetilebilirse, özellikle salgının düşük olduğu, çok fazla vaka sayısının olmadığı yerlerde okullar kademeli, hibrit eğitime başlayabilir'' dedi.
#Bilim KuruluSağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, salgının düşük olduğu bölgelerde okulların kademeli olarak açılabileceğini belirterek, ''Kurallara uygun olursa, çok yoğun olmazsa, tedbirli olarak süreç yönetilebilirse, özellikle salgının düşük olduğu, çok fazla vaka sayısının olmadığı yerlerde okullar kademeli, hibrit eğitime başlayabilir'' dedi.
#Prof Dr ÖzlüÜniversitelerin açılacağı tarihle ilgili peş peşe açıklamalar geldi. Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’nın açıklamaları kapsamında, 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar dönemi için bazı üniversitelerde hibrit (karma) eğitim kararı alındı. Bugün yapılan Bilim Kurulu Toplantısı sonrası bilgiler veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olarak devam edilmesi konusundaki görüş birliği Yüksek Öğretim Kurumumuza iletilmiştir" ifadesini kullandı. İşte, ayrıntılar.
#Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?Koronavirüs pandemisi nedeniyle geçtiğimiz mart ayında uzaktan öğretime zorunlu geçiş yapan üniversiteler; akademik eğitimde verimliliği artıracak alternatif öğretim metotlarına yönelmeye başladı. Online eğitim ile yüz yüze eğitimin birlikte uygulandığı, hibrit, blended learning (harmanlanmış eğitim) ya da karma eğitim olarak adlandırılan model de bu metotlardan biri. Yeni akademik yılda “Blended Learning (Karma Eğitim)” adıyla bu eğitim modelini de devreye alan İstanbul Kültür Üniversitesi’nde (İKÜ), öğrenciler sınıf ortamındaki derslere hem fiziksel olarak hem de üniversitenin kurumsal uzaktan eğitim çözümü CATS üzerinden online olarak eş zamanlı katılabiliyor.
#EğitimÇocuk deyince temiz, cıvıl cıvıl, meraklı, hareketli bir yapı içimizde yer alır. Müzik deyince dolu dolu, soyut, renkli, yeri gelen yalın, yeri gelen ihtişamlı ve tüm düşünceleri ve duyguları yansıtan çok isabetli bir olgu olarak çocukları tamamlar ve yönlendirir. Okul şarkılarıyla başlayan müzik adımları devamında çok farklı yönlerde ilerleyebilir. Ailenin desteğiyle çocuğun çalgıyla mı, şarkı söyleyerek mi veya sadece çok iyi bir dinleyici olarak mı yetişmesi konusunda gerekli planlamalar yapılabilir.
#Çocuk