Kariyer Günleri haberleri sayfasında Kariyer Günleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1308 Kariyer Günleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen “BİLGİ Kariyer Günleri’18” kendi sektörünün lideri 100’e yakın kurumsal şirketin katılımıyla 15 Mart’ta başlıyor. Kariyer Günleri’nde öğrenciler ve mezunlar, iş dünyasının önde gelen isimleri ve sektör profesyonellerinden ilham alma fırsatını yakalayacak.
#ÜniversiteLYS sonuçlarının 11 Temmuz Salı günü açıklanmasıyla tercih maratonu da başlayacak. Hayatlarının en önemli kararını verecek adaylar 18 Temmuz – 26 Temmuz 2017 tarihleri arasında istedikleri bölüm ve üniversite için resmi tercihlerini yapacak. Üsküdar Üniversitesi, bu önemli dönemeçte adayları yalnız bırakmıyor. Çok sayıda uzman tercihlerinde adaylara yol gösterecek.
#Tercih DönemiÖzel bir lisenin öğrencileri, kariyer hayatlarını doğru planlamaları için meslek grubu çalışanlarıyla bir araya geldi. Öğrenciler, kendilerine uygun meslekleri o sektörde çalışanlardan öğrenme ve seçecekleri üniversiteleri yakından tanıma fırsatı yakaladı.
#LiseÇanakkale’de gerçekleşen ‘Kariyer Günleri’nde istihdam ön plana çıktı. Otomotiv sektörünün istihdamdaki önemine vurgu yapan Avek Otomotiv Genel Müdürü Yazıcı, “Çanakkale’de yaptığımız yatırım ve istihdama destek vermek adına öğrencilerin dikkatini çekmek istiyoruz” dedi.
#Engin YazıcıBoğaziçi Üniversitesi Yöneylem Araştırma Kulübü (BÜYAK) tarafından düzenlenen kariyer günleri “OKUL’15” bugün başlayıp 13 Aralık'ta sona erecek. “Bildiğiniz tüm okulları unutun” sloganıyla yola çıkan organizasyonda öğrencilere yönelik olarak atölye çalışmaları yapılacak, konferanslar verilecek.
#Boğaziçi ÜniversitesiOECD’ye göre halen 2 milyar insanı temsil eden Z kuşağı, yakın zamanda işgücünün yaklaşık yüzde 30’unu oluşturacak. Bu gerçek şirket yönetimlerine ezber bozan kararlar aldırsa da iş dünyasının içinde bulunduğu yetenek sorununun tek muhatabı Z kuşağı değil. Dört kuşağın bir arada çalıştığı bir dönemden geçilirken tek bir formülle bu çıkmazı aşmanın bir yolu yok. Uzmanlar artık terzi işi insan kaynakları yönetiminden bahsediyor. Şirketlerin sürdürülebilirliği için yetenek mühendisliğinin şart olduğunu anlatıyorlar. Kilit kelimeler ise esneklik, sürekli yenilenme, güven, anlayış, kapsayıcılık, samimiyet.
#Yasemin SALİHAKKÖK Holding ve Akenerji CHRO’su Duygu Erzurumlu Cengiz, İK yönetiminde temel ilkelerinin “çalışan memnuniyeti”, “sürekli gelişim” ve “yenilikçilik” olduğunu söyledi. “Mottomuz insana değer kat, geleceği şekillendir” diyen Cengiz ile değişen İK süreçlerini, yetenek yönetimini ve çalışanlara sundukları destekler hakkında konuştuk.
#AKKÖK HoldingÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gençlerin istihdamını hedefleyen "İŞKUR Yol Arkadaşım Kampanyası" töreninde, “Gerçekleştireceğimiz kampanyamız için yola çıkacak tırımız ile ulaşılması zor gençlerimize de ulaşıp onlarla temasa geçmeyi ve onlara, yanlarında olduğumuzu hissettirmeyi hedefliyoruz” dedi.
#Vedat IşıkhanÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gençlerin istihdamını hedefleyen "İŞKUR Yol Arkadaşım Kampanyası" töreninde, “Gerçekleştireceğimiz kampanyamız için yola çıkacak tırımız ile ulaşılması zor gençlerimize de ulaşıp onlarla temasa geçmeyi ve onlara, yanlarında olduğumuzu hissettirmeyi hedefliyoruz” dedi.
#Vedat IşıkhanKonya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen kariyer günleri çerçevesinde Akşehir’e gelerek hayranlarıyla buluşan eski milli futbolcu ve spor yorumcusu Nihat Kahveci, düzenlenen etkinlikte başarı hikayesini anlattı.
#Nihat KahveciYurt dışında eğitim konusunda, Türkiye’de lider birtakım kurumlar vardır. Sizlere elimden geldiğince ve tüm tecrübelerime dayanarak, Hürriyet Gazetesi’nin de bana verdiği bu fırsat ile en iyilerini buradan bildiriyorum.
#Yurt DışıGastronominin kültür ve turizm alanındaki değeri hızla artarken, etkin bir pazarlama yürüten ülkelerde sektörden gelen talepleri karşılamak için gastronomi eğitimleri de giderek önem kazanıyor. Bursa da gastronomide marka şehir olmak ve turizmden hak ettiği payı alabilmek adına 23-25 Eylül tarihlerinde ‘İpeksi Lezzetler’ sloganıyla Gastronomi Festivali’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Gastronominin yükselen bir değer olarak öne çıkmasıyla birlikte artan mesleki ilgiyi, nitelikli eğitim ihtiyacını konuşmak üzere Gastro Akademi Kurucusu Hakan Ziya ile bir araya gelerek, sektörün gelişimine dair ihtiyaçları ve önerilerini sorduk.
#Gastro AkademiBUGÜNLERDE gençlerin kafasındaki en önemli sorulardan birisidir herhalde: “Ne olacağım?” Gençler doğal olarak gelecek kaygısı taşır, yanlış kararlar vermekten çekinir, doğruyu bulabilmek için çabalar... Gençler deyince üniversite ve lise öğrencilerinden söz ediyorum... Üniversiteli, belirli aşamalardan geçerek hedeflediği bir fakülte ya da yüksek okula kapağı atabilmişse ne mutlu... Ya da pek istemediği bir dalda eğitimini sürdürmektedir, ama açıkta kalmamıştır hiç olmazsa... Bu kesimdeki gençler, yüksek öğrenimi tamamlama çabasındayken, iş bulabilme, bundan sonraki yaşamına yön verebilme telaşına da düşmüştür, yine doğal olarak…
#1İyi eğitim, gelişim ve yenilenme sürecinin en önemli parçasıdır. Bu nedenle gençlere mutlu bir gelecek sunmak için 21. yüzyılın gerektirdiği iyi eğitim standartlarını karşılamak oldukça önemlidir. Ata Eğitim Kurumları Genel Müdürü M. Fahrettin Eldek, iyi eğitim gereklilikleri hakkında bilgi verdi.
#Ata KolejiGastronomi alanındaki cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek için ‘Gastronominin Güçlü Kadınları’ projesini başlatan Harika Güral, “Gelişim ve modernleşme istiyorsak, kadınların her sektörde özellikle gastronomi sektöründe söz sahibi olması gerekir” diyor
#Harika GüralMesleki eğitim ülkelerin ekonomik gelişiminde önemli bir işlev görmektedir. Bu nedenle ülkeler işgücü piyasaları ile uyumlu bir mesleki eğitim sistemi kurabilmek için çaba sarf etmekte, böylece okuldan işe geçişi kolaylaştırmaya ve genç işsizlik oranını düşürmeye çalışmaktadır. Türkiye’de de mesleki eğitim uzun yıllardır bu işlevini başarılı bir şekilde yerine getirmiştir. Ancak, katsayı politikası gibi dış müdahaleler nedeniyle kendisinden beklentileri karşılayamaz hale getirilmiştir. On yıldan fazla uygulanan katsayı politikasıyla birlikte işverenler aradıkları elemanı bulamamaktan şikâyet etmeye başlamış ve mesleki eğitim hem toplum hem de işgücü piyasasında itibar kaybı yaşamıştır. Bu itibar kaybı bizatihi mesleki eğitimin niteliğiyle ilgili değildir. Ancak dış müdahalelerden kaynaklanmasına rağmen sonucun faturası maalesef haksız bir şekilde mesleki eğitime kesilmiştir.
#Mesleki EğitimİTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Hamitler, Özlüce ve İnegöl kampüsleri ile Bursa’da, eğitime yeni bir soluk kazandırmaya hazırlanıyor. İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren, araştıran ve sorgulayan çocuklar yetiştirdiklerini vurgulayarak, “İstanbul Teknik Üniversitesinin köklü tarihi ve akademik altyapısının katkılarıyla online eğitimde çığır açmaya hazırlanıyoruz” dedi.
#BursaTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2007 yılında kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi, daha donanımlı hale getirilmesi ve girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek üzere TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nu (KGK) kurdu. TOBB KGK, Türkiye’nin 81 ilinde girişimcilik ekosistemini kadınlar için daha elverişli hale getirmek için her yıl yüzlerce faaliyet gerçekleştiriyor. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kadınların iş dünyasında hak ettikleri yeri almalarını sağlamak için kurduğu TOBB KGK sayesinde kadınlar arasında girişimciliğin bir kariyer seçeneği olarak önemi her geçen gün artıyor. 7 bin üyesi ile Türkiye’nin en geniş kadın girişimci ağı olan TOBB KGK’nın kurul üyeleri iş kadınları, profesyonel yöneticiler, girişimcilik konusunda akademik çalışma yapan akademisyenler ile bu sahada bölgesel ya da ulusal ölçekte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden ve girişimciliği destekleyen kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşuyor. Kadın Girişimciler Kurulu’nun Türkiye’nin 81 ilinde temsilcilikleri bulunuyor. TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulları seçimle iş başına gelen 15 kişilik yönetim kurulundan oluşuyor. Biz de Hürriyet İK olarak her hafta bir ilimizdeki Kadın Girişimciler Kurulu ile görüşerek kurulların ildeki girişimcilik ekosistemine katkılarını ve KGK yöneticilerinin hikâyelerini anlatıyoruz. Bu hafta Gaziantep’teyiz...TOBB’un katkılarıyla hazırlanmıştır.
#GazetehaberleriHastavuk İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü Nevzat Yılmaz, motivasyonu aidiyet ile sağladıklarını söyledi. Çalışanlarla birlikte sıcak bir aile olduklarını belirten Yılmaz, “İnsanı sadece iş gören bir materyal olarak görmüyoruz. Empatik yaklaşıyoruz. Hem çalışanın ailesine, hem Hastavuk ailesi olmaya önem veriyoruz. Yaptığımız her etkinlik ve çalışmada sadece çalışanların katılımı gözetilerek yapılmaz, mutlaka çalışanlar çağrılırken, ‘Ailenizle birlikte gelin’ deriz” dedi.
#BURSAAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" kapsamında, kayıt dışılığın yoğun olduğu alanlarda Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ile birlikte ortak denetimler gerçekleştirilecek. 2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
#Gelir İdaresi BaşkanlığıMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin mesleki gelişim süreçlerini güçlendirmek, mezuniyet sonrası istihdam imkânlarını arttırmak amacıyla yapılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. 2018-2019 eğitim öğretim yılı özel eğitim meslek okulları mezunlarımızdan 344'ü işe yerleştirildi" dedi.
#Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk