Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan-Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis buluşmasından olumlu mesajlar çıktı. Erdoğan, Yunanistan’la aramızda çözülemeyecek sorun olmadığını vurguladı. Miçotakis de Türkiye’nin AB üyeliğine destek olacaklarını söyledi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'i Ankara'da kabul etti. Görüşme sonrası iki lider basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında "Yapıcı görüşme yaptık. Sorunları diyalogla çözeceğiz" dedi. Miçotakis de "Yunanistan, Türkiye'nin AB üyeliğine katkıda bulunmayı desteklemektedir" ifadelerini kullandı. Öte yandan Miçotakis’in “İsrail'in Gazze bölgesine girmesi ve terör örgütü olarak kabul ettiğimiz Hamas için Türkiye'nin değişik bir niteleme ile gördüğünü biliyoruz” ifadesine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben Hamas'ı terör örgütü olarak görmüyorum. Hamas 1947'den işgal edilen topraklarını koruma altına alan bir direniş örgütüdür” yanıtını verdi.
#Cumhurbaşkanı Erdoğan79 yıllık müze döneminin ardından yeniden ibadete açılan mozaikleriyle ünlü Kariye Camisi’ni gezdik. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Kariye’de fresklerin perdelendiği cami bölümünde Müslümanlar namazlarını kılıyor, Hıristiyan turistler ise diğer bölümlerdeki fresklerin önünde dua ediyor.
#Kariye CamisiCumhurbaşkanı Erdoğan, “Bulunduğumuz tüm makamları aziz milletimize borçluyuz. Hele hele kamu malına el uzatmak bizim nazarımızda ihanete eşdeğerdir. Kamu hizmetlerinin sorumlu ve kusursuz sunulması için her türlü tedbiri alacak bürokratik atalete hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz” dedi.
#Cumhurbaşkanı Erdoğanİstanbul, yoğun trafikten kurtulmuş, bayram boyunca rahatça dolaşabildiğiniz bir şehir haline gelmişken, görmediğiniz, bilmediğiniz birçok yeri keşfedebilirsiniz. Bu önerim yalnız İstanbul’da yaşayanlar için değil, Türkiye’nin başka kentlerinde yaşayıp İstanbul’a ziyarete gelenler, yabancı turistler için de geçerli.
#YazarAyasofya’nın ardından Kariye Camisi, 30 Ekim’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı Cuma namazıyla 75 yıl sonra ibadete açılacak. Açılış öncesi en çok merak edilen konulardan biri de Kariye Camii'nin konumu ve tarihi oldu. Peki, Kariye Camii nerede? Kariye Cami’si ne zaman müze olmuştu? İşte Kariye Camii’nin tarihi…
#Kariye Camii NeredeKariye Camii, Kariye Müzesi ve Azize Kurtarıcı Hora Kilisesi olarak da bilinir. İlk inşa edildiği tarihte kilise olarak kullanılmıştır. Camiiye dönüştürüldükten sonra ibadete açılmıştır. Son yıllarda müze olarak kullanılan camii, yeniden ibadete açıldı. Kariye camii nerededir, tarihi ve özellikleri nelerdir konularını sizler için araştırdık.
#Kariye CamiiAK Parti, Kariye ve Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması kararından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye’deki 435 kilise ve sinagogla ilgili çalışma başlattı. Kilise, sinagog ve havraları anlatan bir kitapçık hazırlanarak yurtdışından gelen misyon şeflerine hediye edilecek.
#KliseCumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Karadeniz’deki tarihi doğalgaz keşfinin Türkiye’yi enerjide yeni aktör haline getireceğini belirtirken, “Yeni müjdeler gelebilir, yeni rezervler, yeni sahalar ortaya çıkabilir. Keşif, Türkiye ekonomisine muazzam bir katkı sağlayacak” dedi. Kalın, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde, son günlerde tartışılan kritik başlıklarda Hürriyet’e şu açıklamalarda bulundu:
#GazetehaberleriKariye Müzesi’nin 75 yıl sonra cami olarak ibadete açılmasına ilişkin karar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Kariye Camisi yönetimi Diyanet’e devredildi.
#GazetehaberleriKariye Cami, Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre müze sıfatından cami sıfatına kavuştu. 1400 yıl önce inşa edilen Kariye, ilk önce kilise olarak kullanıldı. 1511 yılında 2. Beyazıd tarafından camiye çevrilen Kariye, 1945 yılında müze olarak olarak kullanıma açılmıştı. Peki, Fatih sınırları içerisinde yer alan Kariye Cami nerede? İşte, Kariye Cami ve müze tarihi
#KariyeDanıştay 10’uncu Dairesi’nin Ayasofya’nın müze statüsünü iptal eden 19 sayfa uzunluğundaki kararı daha giriş sayfasında ‘Davalı’ konumundaki eski Başbakanlık tarafından yapılan savunmayla başlıyor. Kararda, ‘Davalı’ bölümünün karşısında “Cumhurbaşkanlığı (Başbakanlık) Ankara” yazılı.
#YazarCumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak’a yeni doğmuş bebeği üzerinden insanlık dışı saldırı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı da olsanız, eşiniz Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da olsa sosyal medyada insanlıktan nasibi almamış olanların hakaretlerine maruz kalabiliyorsunuz. Hem de dünyaya getirdiğiniz bebeğiniz üzerinden.
#YazarCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, 1934’te Bakanlar Kurulu kararıyla müze yapılan Ayasofya’nın statüsünün değiştirilmesi için talimat verdiği öğrenildi. Erdoğan, “Ayasofya cami olarak turistler tarafından ziyaret edilmeye devam edilebilir. Sultanahmet’te olduğu gibi. Buna milletimiz karar vermeli” dedi.
#Gazetehaberleri