KARIN germe ameliyatının aşırı kilo alıp verme, hamilelik, kalıtım özellikleri, yaşlanma veya geçirilmiş ameliyatlara bağlı olarak karın duvarının ve veya cildinin gevşeyerek sarkması sonucu oluşan karın bölgesi deformitesinin tedavisi amacıyla uygulandığını belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mübin Hoşnuter, bu ameliyatın kilo verme veya egzersiz programlarının bir tamamlayıcısı değil, tamamen ayrı bir operasyon olduğunu bildirdi. Ameliyatın amacının karın bölgesinin konturunu vücuda uygun bir forma sokmak ve karın duvarını sıkılaştırmak olduğunu kaydeden Hoşnuter, “Bu nedenle kilo verme programına girecekler veya hamilelik planlayanların abdominoplasti operasyonunu daha sonraya ertelemesi uygun olacaktır. Ayrıca çok sorulan bir soruya cevap olarak; abdominoplasti karın derisindeki çatlakları tedavi etmez. Ancak kesilip atılan karın derisiyle birlikte bunların büyük çoğunluğu kaybolur ve kalanlar da göbek deliği altında kalacağından iç çamaşırı altında gizlenmiş olur. Operasyona yardımcı olarak sıklıkla liposuction da yapıldığından, karın ve bel oyuntuları ortaya çıkarılarak estetik görünüm mükemmel bir hale gelir” dedi.
#1Özellikle ergenlik ve hamilelik döneminde ortaya çıkan deri çatlakları, ciddi bir sağlık sorununa neden olmamakla birlikte estetik görünümün bozulmasına ve estetik kaygıya yol açabilir. Genellikle kalça, bacak, karın ve göğüslerde meydana gelen bu çatlaklar birçok kadının en büyük cilt problemlerinin başında yer alır. Peki cilt çatlağı yani ‘stria’ neden olur ve tedavisi var mıdır? İşte cevapları...
#Dermatolog Dr. Neslihan DOLARYazın bitmesiyle hem cilt hem vücut için birçok tedavi ve operasyonu tekrar yapma zamanı geldi. Sonbaharı bir yenilenme, toparlanma dönemi olarak kabul edebiliriz. Cildimizde, vücudumuzda bize memnuniyetsizlik yaratan tüm sorunlarımızı iyileştirebiliriz. Cilt çatlaklarını da iyileştirmenin tam zamanı.
#ÇATLAKÇatlak probleminin asıl nedeni deride yaşanan elastin kaybıdır. Cildimizde bulunan çatlakların rengi ve derinliği çevresel ve genetik faktörlerle azaltılabilmektedir. Normal bir ciltte %80 kolajen ve %4 elastik fiberler bulunur. Kolajenlerin parçalanmasıyla deri elastin kaybı yaşar ve çatlak görüntüsü oluşur. Çatlak olarak gördüğümüz aslında cildimizde oluşan yara izidir. Derinin orta tabakası ergenlik dönemi, hamilelik süreci, sık kilo alıp verme nedenleriyle gerilerek yırtılmaktadır. Yırtılma sonrası vücut kendini iyileştirmeye çalışırken çatlaklar oluşur.
#ÇatlakAnne adayı için her yönüyle dikkat ve bakım isteyen bir süreç olan gebelik döneminde cilt çok hassaslaşıyor ve bu nedenle farklı cilt problemleri ortaya çıkabiliyor. Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Hülya Sağlam, gebelikte en sık görülen 7 cilt sorununu ve çözümlerini anlattı.
#Hamilelik DeğişimleriİZMİR'in tanınmış güzellik uzmanlarından Neşe Demirtaş, günümüzde uygulanan güzellik ve cilt yenileme yöntemlerini anlattı. Bu tür işlemlerin oldukça uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğinin altını çizen Demirtaş şöyle konuştu:
#İzmirCilt çatlakları, her üç kadından birinde görülen bir durumdur. Sık kilo alıp verme ile ya da hamilelik sırasında ortaya çıkmaktadır. Bu çatlaklar bir çeşit skar dokusudur ve dermiş denilen derinin orta tabakasının yırtılması nedeni ile ortaya çıkar.
#CiltÇoğu zaman zayıflamanın bedeli olarak karşımıza çıkan çatlaklar ve vücuttaki sarkmalar, gevşemeler hamilelik süreci yaşayan kadınların da doğum sonrasında mücadele ettiği en önemli estetik sorunlardan biri olmaya devam ediyor. Ama neyse ki, çözüm yolları da oldukça etkili...
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.