Emine Özge Ayabakan
Emine Özge Ayabakan
Emine Özge Ayabakan

Cilt çatlakları lazerle nasıl iyileştirilir?

Cilt çatlakları derinin esnek olmayan bağlarının bozulmasından kaynaklanır.

Haberin Devamı

Lazerle cilt çatlakları tedavisinden sonra cilt bakımının devam ettirilmesi gerektiğini belirten Dermatoloji Uzm. Dr. Emine Özge Ayabakan, lazerle cilt çatlaklarının iyileştirilmesini anlattı…

CİLT ÇATLAKLARI NEDEN OLUŞUR?

Cilt çatlakları derinin esnek olmayan bağlarının bozulmasından kaynaklanır. Daha çok ergenlik döneminde genetik ve hormonal etkilerle, hızlı kilo alıp verme sırasında ve gebelik döneminde gözlenir. Ayrıca uzun süreli kortizon kullanımı ve vücutta fazla kortizon üretilmesine neden olan böbrek üstü bezi hastalığında deri çatlakları gelişmektedir.

Cilt çatlakları başlangıçta pembe veya mor renkte olup zamanla rengi zamanla soluklaşır. Kalça, sırt, basen, karın ve meme bölgeleri gibi cildin gergin olduğu alanlarda daha sık gözlenir.

Cilt çatlakları lazerle nasıl iyileştirilir

Haberin Devamı

CİLT ÇATLAKLARI TEDAVİSİ NASILDIR?

Tedavide Karbondioksit Fraksiyonel lazerle hızlı sonuca ulaşılabilmektedir. Lazerle çatlak tedavisi tekniğinde kollajen ve elastik lifler uyarılarak cildin yenilenmesi sağlanmaktadır. Bu şekilde cilt yenileme ve sıkılaşma sağlanarak, yara izlerinin ve çatlakların onarımında yüz güldürücü sonuçlar verir.

TEDAVİ NE KADAR SÜRER?

Cilt çatlaklarının giderilmesinde ortalama beş seans Fraksiyonel lazer uygulanmakta olup seans sayısı ihtiyaca göre değişebilmektedir. Deri çatlaklarının ilk oluştuğu zamanda tedavi sonuçları çok başarılıdır. Bu tedaviler 2-6 hafta ara ile uygulanır. İşlem esnasında hafif yanma hissi ve hemen sonra uygulama yapılan bölgede kızarıklık ve hafif ödem olabilir. İşlemden birkaç gün sonra ciltte hafiften orta dereceye kadar soyulmalar görülebilir ancak bu tablo en geç bir hafta içinde tamamlanır.

Lazer tedavileriyle beraber PRP- kök hücre tedavisi, mezolift, dermaterapi, dermaroller, mikrodermabrazyon ve kimyasal peeling gibi yenileme işlemleri yapılabilir. Bu tedaviler lazer-ışık-radyo frekans tedavileriyle birlikte kullanılarak daha etkin sonuçlar alınabilir.
Karbondioksit fraksiyonel lazer teknolojisi ile cilt çatlakları dışında pek çok cilt problemi giderilmektedir. Yüz gençleştirme, el gençleştirme, lekelerin giderilmesi, deri tümörlerinin tedavisi, yara izi tedavisi, kırışıklıkların tedavisi, sivilce izlerinin giderilmesi mümkündür.

Haberin Devamı

 Cilt çatlakları lazerle nasıl iyileştirilir 

CİLT BAKIMI DEVAM ETTİRİLMELİ

Cilt çatlaklarında lazer tedavisi ile belirgin sonuçlar alınırken tekrar etmemesi açısından dermatoloji uzmanı tarafından cildinize özel hazırlanan ürünlerle cilt bakımı devam ettirilmelidir. Evde uygulayabileceğiniz servi yağı veya tatlı badem yağıyla deri elastikiyetini artırarak cilt çatlaklarının ilerlemesi engellenebilir.

Dermatoloji Uzm. Dr. Emine Özge Ayabakan

LAZER Mİ İĞNELİ EPİLASYON MU?