Cilt Çatlakları Vücudun Hangi Bölgelerinde Görülür?

Güncelleme Tarihi:

Cilt Çatlakları Vücudun Hangi Bölgelerinde Görülür
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 09:55

Cilt çatlakları, her üç kadından birinde görülen bir durumdur. Sık kilo alıp verme ile ya da hamilelik sırasında ortaya çıkmaktadır. Bu çatlaklar bir çeşit skar dokusudur ve dermiş denilen derinin orta tabakasının yırtılması nedeni ile ortaya çıkar.

Haberin Devamı

Cilt çatlakları genellikle gebelikte, ergenlikte, vücut geliştiren kişilerde, hormon tedavisi gören ve bazı ilaçların yan etkisiyle oluşmuş izlerdir. Vücudun tüm bölgelerinde görülebilen izlerdir. Yağ miktarının fazla olduğu vücut alanlarında kendini gösterir. Bu bölgeleri belirtmek gerekirse; karın, göğüsler, üst kollar, sırt, baldırlar ve kalçalarda daha belirgindir. Kadınlarda daha sık rastlanmaktadır.

Bu çatlaklar hayati riski olmayan ve vücudun fonksiyonlarını etkilemeyen deri lezyonlarıdır. Buna rağmen cilt çatlağı olan kişiler bu durumu kabullenmekte zorlanır. Sebebi ise bu çatlakların tamamiyle tedavi edilebilir izler olmayışıdır. Yapılan tedaviye rağmen yine de iz kalması mümkündür.

Cilt çatlaklarında kullanılan tedaviler teknolojinin gelişmesiyle doğru orantılı olarak gün geçtikçe ilerlemektedir.

Haberin Devamı

Dermoterapi yöntemi ise son günlerde sıkça adnın duyulduğu, kullanılınca olumlu sonuçlar veren yöntemler arasındadır. Üzerinde çok ince ve minik olmak üzere 192 adet iğnenin olduğu dermaroller denilen bir alet ile uygulanır. Dermaroller aleti çatlak olan bölgeye 6 ile 10 defa yıldız şeklinde uygulanır.

Platelet Rich Plasma (PRP) yöntemi ise hastadan alınan kan örneği standart şartlarda alyuvar ve akyuvarlardan ayrılır. Geriye kalan plateletten zengin serum hastanın çatlakları üzerinde mezoterapi iğneleri vasıtasıyla enjekte edilir. Bu şekilde hastanın kendi serumundaki büyüme faktörleri ile kolajen üretimi ve doku yenilenmesi sağlanır.

Cilt çatlakları konusunda en etkili iki yöntem olan; dermoterapi ve PRP yönteminin yanı sıra; karboksiterapi, pulse DYE lazer ve fraksiyonel lazer gibi yöntemler de vardır. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!