Kardiyoloji haberleri sayfasında Kardiyoloji hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4732 Kardiyoloji haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Güngören onkoloji hastalarında kalp sağlığının önemini vurgulayarak, “Araştırmalar, kanser hastalarının yüzde 20’sinin kalple ilgili sorun yaşayabileceğini gösteriyor. Kalple ilgili yan etkiler, kemoterapi alındığı dönemde saatler içerisinde görülebileceği gibi, kemoterapi sonrası haftalar veya aylar içinde de ortaya çıkabilir. Fakat kemoterapi öncesi kardiyoloji uzmanı tarafından değerlendirme yapılarak riskli hastalar belirlenebilir” dedi.
#SağlıkAmerika’da 412 bin insan üzerinde yapılan araştırmaya göre kadınlar haftada 140, erkekler ise 300 dakika egzersiz yaptıklarında aynı oranda fayda ediniyorlar. Kadınlar daha düşük kas gücüne sahip olsalar da direnç antrenmanında daha fazla iyileşme sağlıyor.
#KardiyolojiMuğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi dördüncü sınıf öğrencisi Kağan Çangır'ın, kardiyoloji stajında gönüllü denek olduğu tetkiklerde kalbinde delik olduğu belirlendi. Çangır, hocaları tarafından gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu.
#Muğla29 Eylül Dünya Kalp Günü, her yıl 17.9 milyon kişinin yaşamını yitirmesine neden olan kalp hastalıkları ve inmenin ana ölüm nedeni olduğuna dikkat çekmek amacıyla kutlanır. Kalp hastalıklarıyla ilgili sorularımızı Türk Kardiyoloji Derneği Gelecek Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Değertekin’e sorduk:
#Sponsorlu İçerikKardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Doğan, kalp hastalığı bulunan kişiler için soğuk havanın tehlikeli ve hatta yaşamı tehdit edici olabileceğini belirterek, "Soğuk bir ortamdaysanız riskinizi azaltabilecek önlemleri aldığınızdan emin olun." dedi.
#Kalp SağlığıHastada hiçbir problem ortaya çıkartmayacak basit çarpıntıların yanı sıra çok ciddi sorunlara hatta hastanın hayatını kaybetmesine yol açabilecek durumlar oluşabilir. Şikayet olarak hastalar genellikle panik atak adı verilen durumu yaşamaktadır. Hastalarda her ne kadar hayati tehlike olmasa da yaşadıkları çarpıntı hayat kalitesinin düşüklüğüne sebep olmaktadır. Bunun dışında çarpıntının kaynağı kalp hastalığı ise çok ciddi sorunların varlığını gösterebilir. Bu yüzden hastaların yaşadıkları her çarpıntıyı hafife almaması, önem vermesi ve en kısa zamanda uzman bir hekime başvurması gerekir. <br><br>Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Başar Candemir cevaplıyor; Kalp çarpıntısı hangi hastalıklara neden olur?
#KardiyolojiBu haftaki röportaj konuğum Mersin Ortadoğu Hastanesi sahibi Doktor Engin Şahin… Konumuz sağlık sektöründeki eksiklikler, ülkeye kazandıracak açıklıklar… Bölgeye yapılan uluslararası havalimanı ve Mersin Çamlıbel Sağlık Eğitim Vakfı olarak Ortadoğu Üniversitesi’ni kurma hedeflerini konuştuk…
#Doktor Engin ŞahinRAMAZAN ayı sonrasında insanlarda psikolojik olarak daha fazla yemek ve kalorisi yüksek şekerli gıdalar tüketmek gibi bir dürtü oluştuğuna dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Eminlatif, bayramda beslenirken kalbi yormamak gerektiğini söyledi.
#BursaTürk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mahmut Şahin, geçirdiği kalp kriziyle yaşamını yitiren İTO Başkanı İbrahim Çağlar’a hastanede yapılan müdahaleyi değerlendirdi: Kalp krizi şüpheli bir hastanın, EKG’sine bakıp, ‘bir şeyi yok’ diyerek göndermek doğru değil.
#İbrahim ÇağlarSağlık Bakanı Recep Akdağ, Canan Karatay’ı “Böyle bilim adamlığı mı olur? Yiyin dediği ürünleri internet sitesinden satıyor. Aydın’a gittim, orada büyük bir ceviz bahçesi ile anlaşmış. Bu işleri konuşup da yapmayan kimse var mı? Yılda milyonların üzerinde para kazanıyorlar. ‘Lahmacun yiyebilirsin çünkü ben yedim’ denir mi” sözleriyle eleştirmişti.
#Canan KaratayİZMİR Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Caner Topaloğlu, İzmir’de kış aylarında kalp krizi vakalarının yaklaşık yüzde 70 oranında arttığını söyledi. Topaloğlu, "Soğuk hava ile kalp krizi arasındaki ispatlanmış bir bağ var. İzmirliler kalp sağlığına dikkat etmeli" dedi.
#İzmirBurası Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Kardiyoloji Yoğun Bakım Servisi! Kanlı sargı bezleri yerlerde, hijyenik tutulması gereken tıbbi malzemelerin yanına tamir aletleri konulmuş. Elini kolunu sallayan ameliyathaneye, yoğun bakım hastalarının yanına girebiliyor.
#Yoğun Bakımİstanbul'da, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç sağladıkları öne sürülen 47 sanığın yargılandığı davanın duruşması 10. gününde devam etti. Duruşmada mahkeme başkanı, sanık Bahar Kanık ile Fırat Sarı arasında geçen, 'Dedemin fişi', 'Tüh bugün de besleyecektik, kalk kız besleyeceğiz seni' gibi tapelerde bebeklerle ilgili cümlelerini okuyarak, Kanık'a çocuğu olup olmadığını sordu. Kanık, 'Var' şeklinde cevap verdi. Mahkeme başkanı, "Şakalar yapıyorsunuz, kendinizi o bebeklerin annelerinin yerine koyun, bebeğiniz hakkında doktorla hemşire böyle konuşsa ne hissedersiniz?" diye sordu. Sanık Kanık ise, "Çok haklısınız, keşke yapmasaydık. İki kişi arasında geçen konuşmalar" dedi. Öte yandan Yenidoğan Çetesi şüphelilerinin mal varlıklarına el konuldu ve ayrıca 12 şirkete de kayyum atandı.
#Yenidoğan ÇetesiÖzel Akut Kalp Damar Hastanesi Kardiyoloji Polikliniği’nden Uzm. Dr. Abdurrezak Börekci, aterosklerotik koroner arter hastalığında erken tanının neden önemli olduğunu anlatarak BT koroner anjiyografinin erken tanıdaki rolüne değindi.
#1Türkiye geçen hafta ‘yenidoğan çetesi’ haberiyle sarsıldı. Başında Dr. Fırat Sarı’nın olduğu iddia edilen çete SGK’dan daha fazla para almak için ihtiyacı olmayan bebekleri yoğun bakıma yatırarak ölümlerine sebep olmakla suçlanıyor. 22’si tutuklu 47 şüpheliye ilişkin soruşturmada iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Fakat iddianameden sonra ortaya çıkan ve mağdur olduğunu söyleyen ailelere bakılırsa olay ne yazık ki söylendiği gibi 10 bebekle sınırlı kalmayacak. Çete üyesi olduğu iddia edilen iki doktorla yolları kesişen iki aileyle konuştuk.
#Gizem CoşkunardaYapay zeka destekli program AIRE sayesinde, kalp hastalarının ölüm riskinin önceden tahmin edilebileceği ifade edildi. Programın, doktorların yerini alması için değil, “insanüstü” bir şey yaratmak için geliştirildiği belirtildi. Programın, 2025'in ortalarından itibaren İngiltere'deki iki sağlık kuruluşunda kullanılması planlanıyor.
#Kalp KriziGeçtiğimiz günlerde 17 yaşında bir genç, kontrolsüz vücut geliştirme sporuyla ilgilendiği için aort damarı yırtılmasından dolayı neredeyse hayatını kaybediyordu. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Faruk Hökenek, vücut geliştirme sporuyla ilgilenen gençlerin aort damarı yırtılmasıyla karşı karşıya kalabileceğini, vücudu zorlayan ağır sporlar yapmadan önce mutlaka kardiyoloji doktoruna görünmek gerektiğini söyledi.
#SporKardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Habib Çil Dünya Kalp Federasyonu tarafından 2000 yılından itibaren her yıl 29 Eylül'de tüm dünyada kutlanan Dünya Kalp Günü vesilesiyle önemli bilgiler verdi.
#SağlıkSağlık Bakanlığı’nın 2023 yılı verilerine göre Türkiye’de yılda 300 bin kişi kalp krizi geçiriyor. Kalbimiz gücüyle bilinen kaslardan oluşuyor. Ancak bazen genetik bazen de yaşam koşulları kardiyovasküler rahatsızlıklara sebep olabiliyor. 29 Eylül Dünya Kalp Günü vesilesiyle uzmanlara sağlıklı bir kalp için neler yapmamız gerektiğini sorduk. Reçete basit: Sağlıklı ve dengeli bir yaşam tarzı.
#Necla BayraktarŞarkı söylerken kalp krizi geçirerek vefat eden 52 yaşındaki Metin Arolat’a sahne öncesi evinde serum takıldığı ortaya çıkınca, gözler ‘evde sağlık hizmeti’ adı altında damardan yapılan takviyelere çevrildi. Uzmanlar, bilinçsiz kullanılan serum takviyelerinin tehlikeli olabileceği konusunda uyardı: “Kalbe direkt etkisi var, kalp krizine neden olabiliyor.”
#Metin ArolatTuz konusu son zamanlarda epey tartışmalı bir hale geldi. Bir yanda “rafine tuz kullanın” diyenler, diğer yanda “doğal tuzlar daha sağlıklıdır” diyenler var. Peki tuzumuzu neye göre seçeceğiz? Sağlık durumumuza göre mi yemeğe göre mi? Hangi yemekte hangi tuzun kullanılması daha uygun? Son dönemlerde oldukça popüler olan koşer tuzunun faydaları nelerdir? Deniz tuzu, kaya tuzu, Himalaya tuzunun farkları nelerdir? Diyetlerde hangi tuzu kullanmak gerekir? Tansiyon hastaları için en iyi tuz hangisi? Tüm bu soruların yanıtını konunun uzmanlarından dinledik. İşte 10 sorunda t
#TuzSiz hangi yemeğe hangisini kullanıyorsunuz? Tuzunuzu neye göre seçiyorsunuz? Her yıl yeni bir tuz ismi duydukça sizin de aklınız karışıyor mu? Sofra tuzu, Himalaya tuzu, kaya tuzu, koşer tuzu, limon tuzu, iyotlu iyotsuz tuz… Hangisi daha faydalı? Hangisini hangi yemekte kullanalım? Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hale Ünal Aksu ve Diyetisyen Berna Arslan ile konuştuk.
#TuzYeni bir araştırmaya göre, bilim insanları artık basit bir testle hastanın kalp krizi ve felç riskini 30 yıl öncesinden doğru bir şekilde tahmin edebildiklerini ortaya koydu. Peki, bu bulgular kalp sağlığı konusunda nasıl devrim niteliğinde değişikliklere yol açabilir? Prof. Dr. Ahmet Yıldız ile mercek altına aldık.
#SağlıkTürkiye’de ve dünyada diyabetli hasta sayısı her geçen gün artıyor ancak basit yaşam tarzı değişiklikleri ve ilaç tedavisi, bu tehlikeli hastalığı kontrol altına almakta büyük rol oynuyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, yapılabilecekleri sıraladı.
#SağlıkAilesiyle beraber yaz tatili için Türkiye’ye gelen 80 yaşındaki İngiltere vatandaşı Alan H., bayılma şikayetleriyle Akut Kalp Damar Hastanesi’ne getirildi. Acilen müdahale edilen hasta, Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Harun Evrengül ve ekibi tarafından yapılan işlemler sonrası kalp pili takılarak sağlığına kavuştu.
#1Bursa'da bahar nezlesi şikayetiyle hastaneye giden 7 yaşındaki Yüsra Türkoğlu, ailesinin iddiasına göre yanlış serum sebebiyle hayatını kaybetti. Acılı aile sorumlular hakkında şikayette bulunurken Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan otopsinin ön raporu çıktı. Raporda, kalbin altı ve sol yanında, göğüsün orta kısmında, akciğer sağında ve solunda, kalp duvarında kanlı sıvının biriktiği ve boynun yan kısmında kanamalar olduğu ifade edildi.
#BursaBursa'da bahar nezlesi şikayetiyle hastaneye giden 7 yaşındaki Yüsra Türkoğlu, ailesinin iddiasına göre yanlış serum sebebiyle hayatını kaybetti. Acılı aile sorumlular hakkında şikayette bulunurken Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan otopsinin ön raporu çıktı. Raporda, kalbin altı ve sol yanında, göğüsün orta kısmında, akciğer sağında ve solunda, kalp duvarında kanlı sıvının biriktiği ve boynun yan kısmında kanamalar olduğu ifade edildi.
#Yüsra TürkoğluBanyo yapmak kişisel hijyenin temel bir parçası olsa da banyo sıklığı mevsimlere, kişisel tercihlere, yaşam tarzına ve sağlık durumuna göre değişebiliyor. Banyo yapmanın vücuttaki kir, ter, yağ ve ölü deri hücrelerini temizlemesinin yanı sıra kişiye rahatlama ve tazelenme hissi de verdiğini belirten İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, “Düzenli banyo yapma alışkanlığı, bakteri ve mikropların birikmesini önleyerek enfeksiyon riskini azaltır. Ek olarak kan dolaşımını artırır, stresi azaltır ve uyku kalitesini iyileştirir. Ancak banyo suyunun çok sıcak olmamasına dikkat edilmeli. Sıcak su, cildin doğal yağını azaltarak kuruluğa neden olabilir. Bu yüzden ılık su kullanmaya özen gösterilmeli” dedi.
#SağlıkHenüz 20’li yaşlarındayken eşini beklenmedik bir şekilde kaybeden genç kadın, yıllar sonra yine çok ağır bir acı yaşadı; eşinin hayatını kaybettiği gün oğlunun da cansız bedeniyle karşılaştı. Çok sağlıklı olan baba ve oğlun ölümlerinin sebebi ise kimsenin aklına gelmeyen cinstendi…
#Ani Kardiyak ÖlümAnkara'da 7 aylık olarak doğan 980 gram ağırlığındaki Işık I. isimli erkek bebeğe, ana damarında tıkanıklık nedeniyle anjiyo yapıldı. Işık bebek, düşük ağırlığına rağmen kasıktaki toplardamar yoluyla onarım yapılan ilk bebek olarak Türkiye'deki tıp literatürüne geçti.
#Ankaraİzmir’de yaşayan 78 yaşındaki Yaşar Şakiroğlu’nun göğüs ağrısı nedeniyle başvurduğu Ekol Hastanesi’nde kalp krizi geçirdiğinin anlaşılması üzerine Kardiyoloji Uzmanı Dr. Işık Erdoğan tarafından anjiyografi yapıldı. Anjiyografinin ardından toplanan kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi ortak konseyi, hastaya koroner by-pass cerrahisi yapılması konusunda karara vardı. Yaşar Şakiroğlu’na Ekol Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Şerefli ve ekibi tarafından bölgesel anestezi uygulanarak by-pass operasyonu yapıldı.
#1Özel Akut Kalp Damar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Necmettin Yakut, Sağlık Bakanlığı’ndan ikinci anjiyografi salonunun ve bir adet sanal anjiyo (tomografik anjiyografi) sisteminin kurulmasıyla ilgili gerekli izinleri aldıklarını ve bu ünitelerin yıl sonuna kadar hastaların hizmetine sunulacağını açıkladı.
#1