karbon fiber haberleri sayfasında karbon fiber hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 420 karbon fiber haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
15 yıl önce ‘karbon fiber’le güçlendirildiği için depremlerde dimdik ayakta kalan Antakya Belediye Kooperatif Evleri’ndeki A2 Blok, yenileme çalışmaları kapsamında yıkıldı. 48 yıllık binanın güçlendirilmesiyle hayatı kurtulan bina sakinleri bilimin bir sembolü olarak binanın ‘anıt’ olması için başvurmuştu.
#ANTAKYAKahramanmaraş ve Hatay depremlerinden az hasar ya da ağır hasarla yıkılmadan yakta kalmayı başaran binalar merak konusu oldu. Uzmanların söylediği kadarıyla ise bu binalar karbon fiber güçlendirme ile inşa edilmişti. Tamamen yerli bir proje olan karbon fiber yöntemi hayat kurtarırken, karbon fiber nedir, karbon fiber bina güçlendirme nasıl yapılır soruları araştırılmaya başlandı. İşte karbon fiber elyaf yöntemi ve kullanım alanları...
#Karbon FiberHatay’da üçüz bloklardan biri kum yığınına döndü, biri ağır hasar aldı, diğeri ise dimdik ayaktaydı. Anlaşıldı ki ayakta olan blok, 14 yıl önce ODTÜ’lü hocaların kendi geliştirdikleri ‘karbon fiber’ yöntemi ile güçlendirilmiş. Tamamen yerli bir proje olan karbon fiber yöntemini Mustafa Tümer Tan ‘tez’ çalışması olarak ortaya atmış, Prof. Dr. Güney Özcebe ise geliştirip bu blokta uygulamış. Ben de Prof. Dr. Özcebe ile konuştum, mucize yöntemle ilgili tüm merak edilenleri sordum...
#DEPREMOsimhen taktığı maske dolayısıyla merak konusu oldu. Victor Osimhen'in taktığı maskenin adı "karbon fiber yüz maskesi" olarak biliniyor. Bu maske, hafif ve dayanıklı olan karbon fiber malzemeden yapılıyor. Yüzünü darbelere karşı korumak amacıyla özel olarak tasarlanmıştır ve futbolcular arasında benzer sakatlıkları olanlar için yaygın bir koruyucu ekipmandır. Peki, Osimhen neden maske takıyor, sebebi ve gerekçesi nedir? İşte, Osimhen'in maske takmaya başladığı tarih ve yaşadığı trajik olay hakkında detaylı bilgiler
#OsimhenOsimhen neden maske takıyor sorusu futbolseverlerin gündeminde yer alıyor. Antrenmanda ve saha içerisinde sürekli olarak maske takan Osimhen'in geçmişi uzun yıllara dayanıyor. Maske, yüzündeki kırıkları korumak için gerekli olup, Osimhen'in performansını etkilemeden oynamasını sağlıyor. Peki, Osimhen neden maske takıyor? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#OsimhenOsimhen taktığı maske dolayısıyla merak konusu oldu. Victor Osimhen'in taktığı maskenin adı "karbon fiber yüz maskesi" olarak biliniyor. Bu maske, hafif ve dayanıklı olan karbon fiber malzemeden yapılıyor. Yüzünü darbelere karşı korumak amacıyla özel olarak tasarlanmıştır ve futbolcular arasında benzer sakatlıkları olanlar için yaygın bir koruyucu ekipmandır.
#OsimhenMbappe neden maske takıyor sorusu genç oyuncunun sakatlık durumunu merak eden futbolseverler tarafından yakından takip ediliyor. Yüzde mevcut yaralanmaların ileri safhalara erişmesinin önüne geçmek için kullanılan maske, Mbappe'nin yaşadığı sakatlık durumunu merak ettirdi. Peki, Mbappe neden maske takıyor, sakat mı? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#MbappeEURO 2024’te bugün Hollanda ile karşılaşacak olan Fransa’da gözler Avusturya maçında burnu kırılan Kylian Mbappe’de. İlk karşılaşmada zorunlu olarak sahadan çıkmak zorunda kalan yıldız futbolcunun geride kalan maçlarda maske ile sahaya çıkması bekleniyor.
#EURO 20242022’de kompozit üreticisi Microtex’i satın alan Kordsa, bu hamleyle dünyanın önde gelen uçak, spor otomobil hatta uzay araçları için üretim yapmaya başladı. 2024’te satın alma yoluyla stratejik yatırımlara devam edeceklerini belirten Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Cevdet Alemdar, “Bugüne kadar ABD’de 3, Avrupa’da 1 yatırım yaparak 350 milyon dolar değer yarattık. Şimdi bunları daha büyük bir yatırımla taçlandırmalıyız” dedi.
#Sabancı TopluluğuTürk şirketlerinin bilgi, birikim ve tecrübeleriyle dikkat çektiğini belirten Sabancı CEO’su Cenk Alper, “Global olmanın yolu pazarın büyüklüğünden geçiyor. Rekabet için yurtdışında da üretmek ve satmak şart. Türkiye’de büyük şirketler dışındaki şirketlerin ulaşabildiği ciro rakamları sınırlı. Türk sermayesi yurtdışına kaçıyor gibi lanse ediliyor, bence öyle değil. Olay büyük pazarlara erişimdir” diye konuştu.
#Sabancı HoldingCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta 9 bin 289 konutu hak sahiplerine teslim ederken Hatay’daki konuşmasıyla ilgili tartışmalara “Hangi partiden olduğuna bakmaksızın tüm belediyelere bütçeden almaları gereken payı eksiksiz gönderdik, gönderiyoruz” yanıtını verdi.
#Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan516 sayılı uçuşun yolcuları için kabus bir çarpışma sesi ile başladı... Japonya'nın Başkenti Tokyo'da yer alan Haneda Havalimanı'ndaki uçak kazası nasıl gerçekleşti? Uçaktaki 379 kişi alev topuna dönen uçaktan nasıl çıkarıldı? İşte dikkat çeken detaylar...
#JaponyaŞOK 6 Eylül Aktüel Ürünler Kataloğu bugün satışa sunuldu. ŞOK market müdavimleri aktüel indirimlerden Çarşamba günü itibarıyla yararlanabilecek. ŞOK’ta bu hafta bilgisayardan monitöre, klavyeden mouse, ekran kartından kulaklığa onlarca gaming ürün satışa sunulacak. Bunun yanı sıra valiz çeşitleri, merdiven, ayakkabılık, duş başlığı çeşitleri ve boya ürünler raflarda yerini aldı. FreeDos Gaming PC 10.999 TL, Karbon Fiber Oyuncu Masası 1.899 TL, Gaming Kulaklık 399 TL, Gamer Mouse 299 TL, 8GB Twin Edge Ekran Kartı 7.899 TL, Büyük Boy Valiz 599 TL, Seyahat ve Makyaj Valiz 219 TL, Boyun Yastığı 89,95 TL, Erkek Spor Ayakkabı 399 TL, Ribanalı Eşofman Altı 229 TL, Çerçevesiz Gaming Monitör 4.199 TL, Işıklı Gaming Kulaklık 399 TL Kavisli Çerçevesiz Gaming Monitör 4.199 TL, Mekanik Gaming Klavye 899 TL, 3'lü Tornavida Seti 39,95 TL, İç Cephe Rulosu 59,95 TL, 280 gram Silikon Şeffaf 59,95 TL’den satışa sunulacak. Peki ŞOK’ta bu hafta neler var? İşte, ŞOK 6 Eylül Perşembe günü kataloğu ve fiyat listesi
#ŞOK Aktüel Ürünler Kataloğu6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden sonra yaşanan panikle herkes binasının depreme karşı dayanıklılığını öğrenmek için belediyelere, yapı denetim şirketlerine koştu. O günlerde susmayan telefonlar bugünlerde susmuş gibi. Talep neden azaldı, ne yapmak gerekiyor? Uzmanlar anlattı...
#Melis YILMAZ15 yıl önce ‘karbon fiber’le güçlendirildiği için depremlerde dimdik ayakta kalan Antakya Belediye Kooperatif Evleri’ndeki A2 Blok, yenileme çalışmaları kapsamında yıkıldı. 48 yıllık binanın güçlendirilmesiyle hayatı kurtulan bina sakinleri bilimin bir sembolü olarak binanın ‘anıt’ olması için başvurmuştu.
#ANTAKYAYerbilimci Prof. Dr. Celal Şengör’ün “Olası Marmara depreminde 60-70 bin bina tamamen çökmese de yıkılacak. Kurtarma çalışmaları için sokaklara girilemeyecek. Kente giren çıkan yolların önemli bir bölümü kullanılamaz hale gelecek ve o kaos ortamında sağ kalanlar da günlerce belki haftalarca bloke olacak” diyerek beklenen büyük deprem öncesi Çanakkale’ye taşınacağını açıklaması hem bilim camiası hem de sosyal medyada tartışma yarattı. Ancak şu da bir gerçek ki giden zaten çoktan gitti. Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından birçok kişi -tam da Şengör’ün bahsettiği o korku sebebi ile- Kırklareli, Edirne başta olmak üzere daha güvenli olduğu düşünülen şehirlere çoktan taşındılar bile. Ki oyuncu Tolgahan Sayışman ile model eşi Almeda Abazi’nin de deprem korkusu ile yenice Arnavutluk’a taşındıklarını okudum. Haliyle şu düştü aklıma: “Depremden ‘kaçmak’ mümkün mü, ‘taşınmak’ çözüm mü?”
#AFADKürekte 23 yaş altı dünya şampiyonu olan Elis Özbay spor hayatına voleybolla başlamış bir isim. Öğretmeninin yönlendirmesi ile küreğe geçen, kulübü Fenerbahçe’nin gelişimi için İtalya’dan özel olarak 20 bin Euro’luk fiber tekne getirdiği milli sporcumuz dün Bulgaristan’da altın madalya alarak göğsümüzü kabarttı.
#SporTitanik enkazına dalış yaptığı sırada geçtiğimiz pazar günü Atlas Okyanusu’nda kaybolan denizaltıyı arama çalışmalarından kötü haber geldi. ABD Sahil Güvenliği, denizaltındaki 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Açıklama sonrası Titanik'in yönetmeninin sözleri yeniden gündem olurken, uzmanlar Titan'ın yolcularının son saniyelerinde neler yaşadıklarını açıkladı. Kehanetleri ile ünlenen Simpsonlar'ın 2006'da yayınlanan bölümü ise kazanın ardından viral oldu.
#TitanTitanik batığını ziyaret için dalış yapan kayıp Titan denizaltısını işleten OceanGate şirketinin eski bir çalışanının, 2018'de gemiyle ilgili potansiyel güvenlik sorunları konusunda uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.
#TitanikDepremde binalardaki güçlendirme performansıyla dikkat çeken karbon fiber teknolojisi havacılıktan otomotive kadar birçok alanda kullanılıyor. Kordsa CEO’su İbrahim Özgür Yıldırım, “Otomotivde karbon fiber kullanımının artması beni heyecanlandırıyor, metal bitiyor, karbon fiber öne çıkıyor” dedi. Yıldırım, ABD ve Avrupa’da kompozit kullanımının yoğun olduğunu ifade etti.
#Metalİstanbul’un depreme dayanıklı hale getirilmesi için hem riskli binaların yıkılıp yeniden yapılması hem de uygun binalara güçlendirme gerekiyor. Ancak uzmanlara göre güçlendirme sürecinde vatandaşlar birçok engelle karşılaşıyor ve zaman kaybı yaşanıyor.
#İstanbulİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik, "İstanbul'daki yapı stokunda ciddi bir sorunumuz var. Yapıların yüzde 80'i betonarme yapılardan oluşuyor, önemli bir bölümü de eski yönetmeliklere göre tasarlanmış ve inşa edilmiş yapılar. Diğer kalan yüzde 20'lik kısmı yığma binalar ve bunların bir kısmı tarihi binalar. Prefabrike, çelik ve ahşap binalar gibi binalar var. Her yapı grubu için farklı güçlendirme yöntemi seçilebilir. İstanbul'da en önemli sorun, insanların özellikle konut olarak kullandığı betonarme ve yaşlı binalar. Bunların bir kısmının elenip yenilenmesi gerekir" dedi.
#Prof. Dr. Oğuz Cem Çelikİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik, "İstanbul'daki yapı stokunda ciddi bir sorunumuz var. Yapıların yüzde 80'i betonarme yapılardan oluşuyor, önemli bir bölümü de eski yönetmeliklere göre tasarlanmış ve inşa edilmiş yapılar. Diğer kalan yüzde 20'lik kısmı yığma binalar ve bunların bir kısmı tarihi binalar. Prefabrike, çelik ve ahşap binalar gibi binalar var. Her yapı grubu için farklı güçlendirme yöntemi seçilebilir. İstanbul'da en önemli sorun, insanların özellikle konut olarak kullandığı betonarme ve yaşlı binalar. Bunların bir kısmının elenip yenilenmesi gerekir" dedi.
#İstanbulKahramanmaraş ve Hatay depremlerinden az hasar ya da ağır hasarla yıkılmadan yakta kalmayı başaran binalar merak konusu oldu. Uzmanların söylediği kadarıyla ise bu binalar karbon fiber güçlendirme ile inşa edilmişti. Tamamen yerli bir proje olan karbon fiber yöntemi hayat kurtarırken, karbon fiber nedir, karbon fiber bina güçlendirme nasıl yapılır soruları araştırılmaya başlandı. İşte karbon fiber elyaf yöntemi ve kullanım alanları...
#Karbon FiberUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, deprem bölgesi Adıyaman'da son durum hakkındaki CNN TÜRK’te açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, bugün 300 ailenin konteyner kente yerleştirileceğini belirtti. Karaismailoğlu ayrıca kalıcı konutların şehrin kuzeyinde yapılacağını söylerken, 'Adıyaman’da 25 bin konut planlandı. Hedefimiz bir yıl içerisinde tamamlanması.' ifadelerini kullandı.
#Ulaştırma Ve Altyapı BakanıKahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'daki Şahin 3 Apartmanı da yıkıldı, ancak apartmanın altındaki otopark ilginç bir şekilde hasar görmedi. CNN Türk'e konuşan apartman sakini, "Tahminimize göre yan bina bize çarptı. Çünkü 1. kat itibariyle ve temel sağlam görünüyor. Araçlarımızın yedek anahtarları bizde, yol düzeltilince kendimiz çıkaracağız." dedi.
#Hatay