Evlenmeyi planlayan pek çok çift, sırf açıkhava düğünü yapabilmek için yaz aylarını bekliyor. Yazın düğün ve nikáhların sayısında patlama yaşanıyor. Açıkhava düğünleri çoğunlukla ya havuz başında, ya kırda, ya da deniz kenarındaki mekánlarda oluyor. Biz de bu hafta, büyük davetlerle içli dışlı olan jüri üyelerimize, yaz düğünü için en uygun mekánları sorduk.
Başlıkta saydığım yemekleri tadarken ‘Ben ne çeşit bir cennete düştüm’ diye soruyor insan ister istemez. Yaz tatili hayalleri kurduğumuz bugünlerde rotayı Alaçatı’nın deniz ürünleri restoranı Amavi’ye çevirmek için o kadar çok neden sayabilirim ki… Böyle bir tadımı; doyuran, mutlu eden ama yüksek tatlarda gezinen şef tabaklarını özlemişiz çünkü...
#IstakozBaylan pastanesi, 29 yılın ardından Karaköy’e geri döndü; Galataport’taki yeni şubesini açtı. Menüde kup griye ve trüf pasta gibi klasikleşmiş tatlıların yanı sıra bu şubeye özel tasarlanmış tuzlu karamelli waffle, karidesli linguine ve ‘cannelloni’ye sarılmış kuzu incik de var.
#Pastahane14 Şubat Sevgililer Günü’ne çok az kaldı. Birçok kişi planlarını çoktan yaptı ama siz henüz ne yapacağınıza karar veremediyseniz bu önerilerimize bir göz atın. İşte herkese uygun seçeneklerle Sevgililer Günü tavsiyelerimiz...
#Sevgililer GünüYarın Şeker Bayramı. Bir ay boyunca oruç tuttuktan sonra, tatlı yiyip tatlı konuşmanın zamanı. Bu hafta jüri üyelerimize bayram ziyaretine giderken götürülecek en iyi tatlıları sorduk. Tatlıcı adreslerinin yanı sıra, oradan özellikle hangi ürünün alınması gerektiğini de söylediler. Bir kutu baklava veya çikolata klasikleşmiş hediyeler olsa da alternatif seçenekler var. Örneğin sakızlı muhallebi veya su muhallebisi ya da kestaneşekeri. İşte en iyi 10 listemiz.
Ankara’dan çocukluk arkadaşı olan Müge Başdemir ve Kerime Balta, İstanbul’da on yıl süren profesyonel iş yaşamlarını bırakarak, Kemerburgaz’daki Mulino Bakery Cafe’yi açtılar. Şimdi bir yandan yeni tatlar üretmeyi deniyor, bir yandan da annelerinin pastalarını yapıyorlar.