Bayan cheesecake

Güncelleme Tarihi:

Bayan cheesecake
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 05, 2005 00:00

Yüz çeÅŸidin, üstünde cheesecake (peynir tatlısı) yapan Elvan CoÅŸkuntuna (39) dokuz yıl önce Yeniköy’de açtığı Passion Bistroya önce Tarabya’da, bu yaz da Reina’da kardeÅŸ açtı. Bayan Cheesecake dönüşümlü olarak her gün en az 10 çeÅŸit cheesecake bulunduruyor; sabahtan mutfaÄŸa geçip günün tatlılarını bizzat hazırlıyor.Yemek yapma tutkusu için turizmcilikten vazgeçip 9 yıl önce Ä°stanbul Yeniköy’de Passion adında bir bistro açan Elvan CoÅŸkuntuna, lezzetli yemeklerinin yanısıra çoÄŸunu kendi yarattığı cheesecake çeÅŸitleri nedeniyle Bayan Cheesecake olarak anılıyor. 5 yıl önce Tarabya’da da bir ÅŸube açan Bayan Cheesecake, ‘geniÅŸ kitlelerle buluÅŸmak için’ bu yaz Reina’ya ÅŸube açtı. Passion’un cheesecakeleri ÅŸimdi ünlü gece kulübündeki doÄŸumgünü, yıldönümü gibi kutlamalarda pastanın yerine geçti. Elvan CoÅŸkuntuna müşterilerine farklı lezzetler sunabilmek için her gün kendisi mutfaÄŸa giriyor ve mevsimine göre en az on çeÅŸit cheesecake yapıyor. İçinde afrodiziyak olanı da var, Türk kahvesiyle yapılanı da. Ama en çok çikolatalı, krokanlı, bademli ve karamelli olanları seviliyor.Bayan Cheesecake’in yemek eÄŸitimi yok. Anneden alaylı. Bir de yurtdışında gezip gördükleri var. ABD’deki Cheesecake Factory zincirinden etkilenmiÅŸ. ‘Sunmayı ve ortam yaratmayı seviyorum, yaptığım iÅŸi de tutkuyla yapıyorum. O yüzden mekanın adını passion / tutku koydum’ diyen Bayan Cheesecake günde 18-20 saat çalıştığını söylüyor. Ãœnlü müşterileri arasında Tarkan, Hülya AvÅŸar, Mazhar Alanson, Kemal DerviÅŸ, Nil Karaibrahimgil ve Seren Serengil gibi isimler var. Hülya AvÅŸar meyveli cheesecake’lere bayılıyor, Seren Serengil pek oturmuyor, paket yaptırıyor. Tarkan, Kemal DerviÅŸ, Nilüfer Göle ise yemekçi müşteriler.9 yılda Yeniköy-Tarabya hattında oluÅŸan bu ‘seçkin müşteri portföyüne’ ÅŸimdi Reina’da yeni insanlar da ekleniyor. Elvan CoÅŸkuntuna’nın cheesecake dışında baÅŸka ilginç fikirleri de var: ‘Mönülerimize dünya mutfağı baÅŸlığını koyup Türk mutfağı koymuyoruz. O yüzden Türk yemeklerini tekrar ele alıyorum. Mesela kokoreç. Bence kokoreç sokaÄŸa düşmüş çok güzel bir kadındı. Ben onu özel bir yöntemle yeniden hazırladım ve müşterilerime sundum. Kokoreçi evinin kadını yaptım.’ EN Ä°LGÄ°NÇ CHEESECAKE’LERn East Met West: Kaymaklı ve kadayıflın Cafe Turco: Türk kahvesi ve kakulili (Osmanlı mutfağında kullanılan bir ot)n Bir Zamanlar Ä°stanbul: Çörek otu, gülsuyu ve mahlepli (paskalya çöreÄŸinde kullanılan bir ot)n Babamyıkıldı: Kahve, çikolata, konyak ve krokanlın Godfather: Muzlu, çikolatalı, karamelliAFRODÄ°ZYAK CHEESECAKE’LERn Nutcraker: (Fındıkkıran) Fındık, fındık ezmesi ve karamellin Black Forrest Passion: (Kara Orman Tutkusu) ViÅŸne, viÅŸne likörü ve çikolatalın Simply Strawberry: (Yalnızca çilek) Çilekli; ‘bunu yesen, olur’ diyorlarEN SEVÄ°LEN CHEESECAKE’LERn Double chocolate: Ä°ki misli çikolata ve krokanlın Strawberry Mastika: Çilekli ve sakızlı (Mastika’ların hepsinde sakız var)n Tutti Frutti: Yaz meyvelin Toblerone: Çikolata ve bademlin Caramela Caramela: İçi dışı karamelliBAÅžKA NE VAR?IZGARALAR: Küşneme (kuzu bonfile), Marilyn Monroe (yarım but, yarım göğüs tavuk), Åžatokebap (Chateaubrilland’ın ÅŸiÅŸte patlıcanlı hali) denenmeliTATLILAR: Kendi yapımları üç çeÅŸit krokan, tiramisu ve profiterol var.KOKOREÇ: Viski ve balla terbiye ediliyor, güveçte gül servisPÄ°ZZALAR: Hamurunda yulaf ve soya olduÄŸu için dijestif, sosu organik domatesten yapılıyor, malzemeler önceden deÄŸil sipariÅŸ üzerine taze hazırlanıyor.n Köybaşı Caddesi No: 78 Yeniköy (212) 299 09 50. n Reina KuruçeÅŸme, (212) 258 46 06. Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!