Mesleklerini bıraktılar şimdi annelerinin pastalarını yapıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Mesleklerini bıraktılar şimdi annelerinin pastalarını yapıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2005 00:00

Ankara’dan çocukluk arkadaşı olan Müge Başdemir ve Kerime Balta, İstanbul’da on yıl süren profesyonel iş yaşamlarını bırakarak, Kemerburgaz’daki Mulino Bakery Cafe’yi açtılar. Şimdi bir yandan yeni tatlar üretmeyi deniyor, bir yandan da annelerinin pastalarını yapıyorlar.

Açılalı henüz iki ay olan Mulino’nun brownie ve cheesecake’leri aranır hale geldi bile.

Müge Başdemir ve Kerime Balta, Ankara TED Koleji’nde birlikte okudular. Daha sonra Bilkent Üniversitesi’ne de birlikte gittiler. Kerime Uluslararası İlişkiler, Müge ekonomi eğitimi aldı. İstanbul’a gelip çalışmaya başladılar. Müge Başdemir tekstil, Kerime Balta ise reklam sektöründe on yıl profesyonel olarak çalıştılar.

Çok yoğun çalışıyor, iyi kazanıyorlar ve kariyer yapıyorlardı. Ama bir yandan da çocukluktan beri kurdukları hayali sürdürüyorlardı. Birlikte iş sahibi olmak. Bu arada zaman buldukça, rotası yemek üzerine kurulu yurtdışı seyahatlerini ihmal etmiyorlardı.

Birlikte reklam ajansı açmayı, tekstil sektörüne girmeyi düşündüler. Ama en sonunda, ortak zevkleri olan ağız tadında karar kıldılar. Onlar annelerinin pastalarını yapacaklardı.

Kemerburgaz Arcadium Alışveriş Merkezi’ndeki dükkanlarında bir ay boyunca lezzet deneyleri yaptılar. Yurt dışı seyahatlerinde beğendikleri mekanlardan ve dergilerden yola çıkarak, kendi mobilyalarını yaptırdılar. Dekorasyona ilişkin çizimleri, iki arkadaşın istekleri doğrultusunda Müge Başdemir’in mimar eşi Turgut Başdemir çizdi. En sonunda beğendikleri lezzetleri üretmeye karar verip, 10 Temmuz’da kapılarını müşterilere açtılar.

TENCERE DİBİ KAZITAN KREMA

İtalyanca değirmen anlamına gelen Mulino’nun felsefesi ‘annelerimizin tencere dibi yalatan kremaları’yla yaptığı pastaları üretmek. Açık mutfak konseptiyle hizmet veren pastanenin en beğenilen ürünleri arasında üç çikolatalı (bitter, sütlü ve beyaz) brownie ve cheesecake var. Cheesecake’in çikolatalı, frambuazlı ya da damla sakızlısını seçebilirsiniz.

Pasta, kek, kurabiye ve tuzlu ürünleri de alabileceğiniz pastanede, sipariş üzerine beyaz çikolatalı tart, quiche, doğumgünü pastası ve profiterol de yapılıyor. Çocuklar için renkli cup-cake’ler de var. Ürünlerde Belçika çikolatası ve tereyağı kullanılıyor. Buradan, fındıklı, karamelli ve vanilyalı hazır kahveyi isteğinize göre çektirerek almanız da mümkün. 125 gramı 6,50-7,50 YTL.

Mulino, ramazan ayı için de mönüsüne farklı lezzetler kattı. Bunlar, bademli güllaç, damla sakızlı fırın sütlaç, zeytinyağlı porsiyon pide ve portakallı irmik helvası.

Başdemir ve Balta, iki ay içinde hazırlanarak, açtıkları Mulino’nun büyümesini hedefliyorlar. Ancak bunun yeni şubelerle mi yoksa catering ağırlıklı mı olacağı henüz belli değil. Her ikisi de on yıllık iş yaşamlarından edindikleri deneyimlerini aktardıkları işlerinde, oldukları yerde saymamakta kararlı.

Müge Başdemir

ESKİ İŞİMİ ŞIMARIKLIK OLSUN DİYE BIRAKMADIM


Bu işyeri benim hayalimdi, şimdi gerçekleşti. Yaşamım birkaç ay içinde çok değişti. Etiler’de şehrin göbeğinde oturuyordum ve bekardım. Eski işim her hafta yurtdışı seyahatleri gerektiren yoğun bir tempoyu gerektiriyordu. Kemerburgaz’a taşındım, sakin bir hayatım var. Evlendim ve altı aylık hamileyim. Her şey çok çabuk oldu ama mutluyum. İyi kazandığım, statü elde ettiğim işimi, şımarıklık olsun diye bırakmadım. Ticari kaygımız ön planda değil belki ama tabii ki para kazanacağız. Zamanla işleri büyüteceğiz.

Kerime Balta

HUZUR VE HEYECAN BİR ARADA


Çok yoğun bir iş tempom vardı. Hırsla, başarmak için, her gün toplantıdan toplantıya koşuyordum. Burada da hırs, daha doğrusu heyecan var. Ama eskisinden farklı, huzurluyum. İş yaşamında öğrendiklerimi buraya transfer edebiliyorum. Tepebaşı’ndaki işyerime giderken, Kemerburgaz’ı yaşayamıyordum. Şimdi evime beş dakika uzaklıkta bir işim var. En yakın arkadaşımla çalışıyorum. Yeni tatlar arıyorum. Hem heyecanlı hem huzurluyum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!