Yaz geldi, seyahatler arttı... Arabada, uçakta, otobüste, trende veya gemide yolculuk yaparken geçireceğiniz uzun saatlerde, streç filme sarıp çaktırmadan atıştırabileceğiniz tarifleri sizler için derledik.Afiyet olsun...
#SeyahatŞikago, mevsimlere ayak uydurabilen bir şehir. Sıcak aylarda sonsuz bir güzelliğe kavuşuyor. Kaldırımlar kafelerle doluyor. Nehrin kenarında birçok kişi bisikletiyle geziyor. Sıcaklık düştükçe bu neşeli oyun alanı kültürel bir bölgeye dönüşüyor. Lezzetli yiyecekler, yaratıcı tiyatrolar ve ülkenin en büyük ve güzel canlı müzik performansları bu kültürün önemli parçaları.
#36 SaatHavalar ısındı diye kahve keyfinden vazgeçecek değiliz ya, soğuk kahveler ne güne duruyor? Yunanların frappe dediği soğuk kahvenin bugün onlarca çeşidi var. Dondurmalısı, çikolatalısı, karamellisi veya vanilyalısı... Bu uluslararası lezzetlere bu yıl yerli reçeteler de katılmış: Buzlu Türk kahvesi ve lokumlu soğuk kahve gibi...
Ülkemizde Harvard Medical School Department of Continuing Education sertifikasını alan iki diyetisyenden biri olan Amerikan Diyetisyenler Derneği Türkiye Temsilcisi, Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez, 17-23 Haziran tarihlerinde Harvard Medikal School’da yapılan International Conference on Practical Approaches to the Treatment of Obesity toplantısında “Kilo yönetimi, şişmanlığın güncel ve yeni tedavilerini” yakından takip etti.
Ankara’dan çocukluk arkadaşı olan Müge Başdemir ve Kerime Balta, İstanbul’da on yıl süren profesyonel iş yaşamlarını bırakarak, Kemerburgaz’daki Mulino Bakery Cafe’yi açtılar. Şimdi bir yandan yeni tatlar üretmeyi deniyor, bir yandan da annelerinin pastalarını yapıyorlar.