Güveçte yemeklerin yavaş yavaş pişmesi ve toprağın verdiği o lezzet adeta vazgeçilmezdir. Eğer siz de gerçek bir et severseniz bu güveç tarifine bayılacaksınız. Peki, güveç kapama tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, damak çatlatan güveç kapama malzemeleri ve yapımı...
#Güveç KapamaKlasik her zaman güzeldir diyerek başlayalım yazımıza. Ezogelin çorbası, lokantaların vazgeçilmez, evlerimizden eksik olmayan çorbası. Tam iftara layık. İçinizi yumuşatacak ve sizi ana yemeğe hazırlayacak. En klasik, kebapçıların olmazsa olmazı bir çorba ezogelin çorbası. Evde yaptığım çorba dışarıda yediklerime benzemiyor diyorsanız bu tarifi deneyin. En önemli püf noktası et suyudur. Gerçek et suyu.
#Ramazan MenüsüYılbaşı gecesi yaklaşıyor ve bu yıl da sofraların yıldızı hindi tarifleri gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Bu özel gece için dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık bir yılbaşı hindisi hazırlamak istiyorsanız, sizin için bir araya getirdiğimiz pişirme tüyolarına mutlaka bir göz atın.
#Yılbaşı Hindisi Nasıl PişirilirEt yemeklerinin en lezzetlerinden olan kuzu kapama Türk mutfağının gözde tatlarından. Özellikle misafir sofraları için hazırlanan ve sofraları görsel şölene çeviren kuzu kapama yemeğini ilk kez yapacaklar için bazı püf noktaları en önemli detaylardan. Peki, kuzu kapama nasıl yapılır? Kuzu kapama malzemeleri nelerdir? İşte, kuzu kapama tarifi ve hazırlanışı.
#Kuzu Kapama Nasıl YapılırSunuculuğunu Fatih Ürek’in üstlendiği Gelinim Mutfakta 289. Bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Yarışmacılarını altına boğan Gelinim Mutfakta’da haftanın finali öncesi rekabet dozu her zamankinden daha yüksekti. Peki, günün galibi hangi gelin oldu, dördüncü günün altını kime gitti? İşte, Gelinim Mutfakta’da bugünün birincisi olan isim ve yaşananların kısa bir özeti
#Gelinim MutfaktaGelinim Mutfakta 23 Ocak Çarşamba günü yayınlanan bölümüyle haftayı ortaladı. Haftanın ilk gününde başlayan gerilim Gelinim Mutfakta’nın 223. Bölümüne de yansıdı. Gülcan'ın mutfakta patronluğunu ilan etmesi ardından diğer yarışmacılar sert tepki gösterdi. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu?
#Gelinim MutfaktaBiri Isparta, diğeri Konya sınırlarında iki göl ve etrafında gelişen doğal, kültürel, tarihi birikim... Üzerlerinde belgesellere konu olan Mada, karaya incecik yolla bağlı Can ve Yeşil adalar ya da tamamen ıssız kayalıklar var. Dört mevsim turizme uygunlar: Kışın donan suların üzerinde yürüyüş ve keşif. İlkbaharda giderseniz yüzbinlerce leylekle müthiş fotoğraflar. Beyşehir ve Eğirdir göllerinin etrafındaki gastronomik çeşitlilik de kâşifleri bekliyor.
#Ferdi AKARSUBalkan mutfağı mişöriz yemeği tavuk kapama olarak da biliniyor. Arnavut pilavı mişöriz yiyenlere fırında pilav ve tavuk yemeği şöleni yaşatıyor. Peki, mişöriz nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? İşte, Arnavut pilavı mişöriz tarifi ve yapılşı...
#MişörizMenengiç kahvesi, Gaziantep nohut dürümü, Karamanlı rezenesi, Paşa helvası, Adana taş kadayıfı, Deva-i misk helvası, Sultandağı kirazı, Sultandağı gılli kirazı, Adana karakuş tatlısı, Bayburt süt böreği ve Bayburt ekşi lahana olmak üzere 11 ürüne daha coğrafi işaret tescili verildi.
#Tescilli Yöresel LezzetlerMasterChef'te eleme adayları, oynanan dokunulmazlık oyunlarının ardından belli oluyor. Bu hafta kaptanlık oyununu kazanan Esra kırmızı takımın kaptanı, Furkan mavi takımın kaptanı oldu. Kırmızı ve mavi takım yarışmacılarının mücadele verdiği gecede Somer, Danilo ve Mehmet'in istedikleri yemekleri en iyi yapan isim bireysel dokunulmazlığı aldı ve takımından bir kişiyi potaya gönderdi. Somer Şefin imza tabağını en iyi yapan isim Berker oldu ve bir kişiyi potaya gönderdi. İşte MasterChef eleme adayları ve dün akşam yaşananlar...
#Masterchef Eleme AdayıSonbahar rengârenk doğasıyla gözlerin, lezzetli yemekleriyle de midelerin dostudur. Sonbahar hasat mevsimidir. Üzümler salkım salkım toplanmayı bekler. Zeytinler de zümrüt yeşili yağa dönebilmek için bu ayları bekler. Deniz de lezzetlenir sonbaharda. Palamut, lüfer, yavaş yavaş hamsi ve uskumru bu mevsimde damakları çatlatacak kadar lezzetlenirler. Kış bastırmadan hem gözlerinizi hem de midenizi heyecanlı bir yolculuğa çıkarın.
#Mehmet YaşinKafadan, damardan, sansürsüz metres hikâyeleri. “Oha!” oluyor insan. Kitap sarsıcı. Böylesini hiç okumamıştım. İlk defa ‘gizli kişi’ler konuşuyor. Zaten kitabın yazarı da, ‘metresliği’ böyle tarif ediyor. ‘Gizli kişi’... Bir zamanların metresleri de tarihe karışmış bu arada. Artık kadın metresler kadar, erkek metresler, biseksüel metresler, lezbiyen metresler, trans metresler var.
ÇİROZ SALATASI TARİFİ.. İnternet efsanesi Yavuz Ersemiz Bey Faydalı bilgilerle sanal alemde yüzbinlerce tık almaya devam ediyor. "İzah Eden Adam" sloganıyla deniz ve balık üzerine yaptığı açıklamalarına "biberiye ve Defne yaprağı", "Pırasayı" ekleyen Yavuz Bey, SELANİK USULÜ KUZU KAPAMA yani Büryan Kebap, "İSLİ ET" tariflerine şimdi de ÇİROZ SALATASININ ekledi.. İşte O TARİF..!! Afiyetle yiyin..
#HtveglenceTanıdığım en özgüveni yüksek kadınlardan biri. Ben bu hayata haz almak için geldim, diyerek yaşıyor sanki. Haz alırken bir taraftan haz dağıtmayı ihmal etmiyor. Şahane bir aşçı olduğunu belki biliyorsunuz; peki bu özelliğini sarayda cariye olan anneannesinden aldığını biliyor muydunuz? Hatta diyebiliriz ki, uzun yıllardır kafasında olanı gerçekleştiriyor, TürkMax’te bir yemek programı yapıyor. Serra Yılmaz’la yalnızca yemek üzerine bir röportaj yaptık.
Coğrafi koşullar, iklim şartları hayli zor Erzurum ve Erzincan'da. Karakış bastırdı mı ne yapacağını şaşırıyor insan. Ancak kadınlar temkinli; tandırlar yanıyor, ekmekler, hamurlar hazırlanıyor. Onlar ki pek çok yemeğe ana malzeme oluyor kış boyunca. Eh; arpa, buğday, yoğurt derken kuruluyor sofralar.
#Yemek