kanser aşısı haberleri sayfasında kanser aşısı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 853 kanser aşısı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İngiltere Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bugün BioNTech ile mRNA bazlı kanser aşısı için ortaklık yapacağını duyurdu. Ortaklıkla beraber İngiltere’de 2030 yılına kadar 10 bin kanser hastasının mRNA bazlı kişiye özel kanser aşısı içeren tedaviyi, açılacak araştırma geliştirme merkezleri aracılığıyla alacağı ifade edildi.
#BiontechPandemi döneminde COVID-19’a karşı başarılı aşı çalışmasıyla gündeme gelen ABD’li biyoteknoloji firması Moderna, kansere karşı da umut vaat ediyor. Moderna, ilaç firması Merck ile geliştirdiği kanser aşısının sonuçlarını paylaştı. COVID-19 aşılarında kullanılan “Mesajcı RNA” (mRNA) teknolojisine dayanan deneysel bir kanser aşısının, bir tür cilt kanseri olan ‘melanom’a karşı işe yaradığı tespit edildi.
#Kanser AşısıÜrettikleri mRNA aşılarıyla dünyanın koronavirüsle olan mücadelesine en büyük katkılardan birini sunan ve milyonlarca insanın hayatını kurtaran Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in kurucuları olduğu BioNTech’ten yeni ve müjdeli bir haber daha geldi…
#BiontechKanser hastalığı insanlığın en büyük kâbuslarından biri. Ancak bilim bu hastalıkla mücadelede oldukça önemli yol kat etti, özellikle son birkaç haftadır duyurulan gelişmeler oldukça umut verici. Kanser ile ilgili hangi olumlu gelişmeler yaşanıyor? Kanserin sonu geliyor mu? 4 uzmana sorduk... İşte detaylar...
#SağlıkÜlkenin sağlık cephesinden sevindirici haberler var: Acıbadem Hücre Laboratuvarı’nın yöneticisi Prof. Dr. Ercüment Ovalı, kanserle mücadelede en başarılı yöntemlerden biri kabul edilen ‘immünoterapi’nin bir çeşidi olan ‘car-t hücre tedavisi’ni yakında Türkiye’de uygulamaya başlayacaklarını duyurdu. Projenin ayrıntılarını Ovalı’ya sorduk. Geçen hafta okuduğumuz ‘Küba’nın kanser aşısı artık Türkiye’de’ haberini, aşının ülkemize gelmesine öncülük eden isimlerden, Anadolu Sağlık Merkezi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Necdet Üskent’le konuştuk. Dünyadaki kanser çalışmalarıyla ilgili gelişmeleri New York Üniversitesi’nde Mikrobiyoloji ve İmmünoloji alanında doktora yapan Cihan Taştan anlattı.
#Acıbadem Labcell Hücre LaboratuvarıTürk Tıbbi Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özet, Küba’da araştırmaları süren akciğer kanseri aşısıyla ilgili, “Her hastaya iyi gelmiyor. İlk sonuçları umut verse de söz konusu araştırmanın henüz klinik çalışmaları tamamlanmadı. İleri çalışmalar sürüyor” uyarısı yaptı.
#KanserDünyanın ilk mRNA akciğer kanseri aşısı hastalarda denenmeye başlandı. Türkiye dahil yedi ülkede gerçekleştirilen klinik denemeler kapsamında İngiltere’de bir hastaya ilk doz aşı yapıldı. Peki akciğer kanseri aşısı hastalıkta neleri değiştirebilir? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#Sağlık31 Mart yerel seçimleri için geri sayım başlarken Türkiye’nin en büyük üç kentindeki büyükşehir belediye başkan adaylarına ilk 5 vaatlerini sorduk. Üç kentin de ortak noktasında depreme hazırlık için dönüşüm, trafik çözümleri ve sosyal yardımlar var. AK Parti adayları Murat Kurum, Turgut Altınok ve Hamza Dağ ile CHP adayları Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Cemil Tugay, göreve gelirlerse ilk yapacakları işleri anlattı.
#Ekrem İmamoğluKoronavirüs salgınının başlamasının üzerinden 5 yıl geçti. Salgının başında görülen toplu ölümleri ise bilim insanlarının geliştirdiği koronavirüs aşıları önledi. Ancak birçok kişi hâlâ aşıların güvenli olmadığı ve özellikle de kalp hastalıklarına yol açtığı gerekçesiyle aşıdan kaçınıyor. Peki bu iddia kadar doğru? Bilim insanları yıllar sonra bu araştırmaya son noktayı koydu. İşte uzmanların bu konudaki araştırmasının sonuçları...
#KoronovirusMünih eyaletindeki Ludwig Maximillian’s Üniversitesi Helmholtz Doku Mühendisliği ve Rejeneratif Tıp Enstitüsü Direktörü, Genetik ve Nörobilim Uzmanı Prof. Dr. Ali Ertürk, tıp ve biyoteknoloji alanında çığır açan çalışmalarını yürüttüğü laboratuvarlarının kapılarını Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açtı.
#Prof. Dr. Ali ErtürkBiliminsanları, mRNA tabanlı COVID aşılarının başarısından yola çıkarak pek çok hastalığı tedavi edebileceklerine inandıklarını açıkladı. Moderna şirketi, kanser, kalp ve bağışıklık sistemi hastalıkları için üzerinde çalıştıkları aşının 2030’a kadar hazır olabileceğini belirtti.
#KanserVücudu meme kanseriyle savaşacak şekilde eğitmeyi amaçlayan deneysel bir aşı, klinik denemelerin ilk aşamasını geçti. Uzmanlar, bu gelişmeyi aşının meme kanserine karşı çözüm olabileceği yönünde önemli bir adım olarak yorumluyor. Peki aşı hastalıkla mücadelede nasıl bir rol oynayabilir? Ne zaman kullanıma sunulabilir? Uzmanlara sorduk...
#SağlıkKanada hükümeti, dün Kovid-19 aşısı üreten İngiltere merkezli AstraZeneca’nın bilimsel araştırma faaliyetlerini büyütmek için Kanada’yı seçtiğini duyurdu. Öte yandan Almanya merkezli BioNTech ise Ocak ayında İngiltere hükümetiyle mRNA bazlı kanser aşısı konusunda ortaklık yapacağını duyurmuştu.
#AstrazenecaKanser ilacının direkt tümöre enjekte edilmesi, kanda dolaşan tümör DNA’sının tespiti, bağışıklık sistemindeki T hücresinin genetiğinin değiştirilerek kanserli hücreye savaş açması, akıllı ilaçlar, yeni moleküller, radyoterapide nokta atışı yöntemi ve hatta kanser aşısı… Yakın gelecekte kanser de kronik bir hastalık gibi mi kabul görecek? Dün yani 4 Şubat, Dünya Kanser Günü’ydü. Bu vesileyle de tanı ve tedavilerdeki en yeni teknikleri doktorlara sorup özetledik.
#KanserAlmanya Başbakanı Olaf Scholz, BioNTech’in kurucu ortakları Prof. Dr. Uğur Şahin ile Prof. Dr. Özlem Türeci’yi Marburg’daki yeni üretim tesisinde ziyaret etti. BioNTech, Marburgdaki fabrikasında 40 milyon Euro’luk uzun dönem yatırımla şirketin ilk tescilli plazmid DNA üretim tesisinin inşaatının tamamlandığını duyurdu.
#Olaf Scholzİngiltere Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bugün BioNTech ile mRNA bazlı kanser aşısı için ortaklık yapacağını duyurdu. Ortaklıkla beraber İngiltere’de 2030 yılına kadar 10 bin kanser hastasının mRNA bazlı kişiye özel kanser aşısı içeren tedaviyi, açılacak araştırma geliştirme merkezleri aracılığıyla alacağı ifade edildi.
#BiontechKabuk değiştirmeye devam eden Koronavirüs son olarak XBB.1.5 varyantı ile karşımıza çıktı. ABD'nin ardından İngiltere'de de artan vakalar sonrası İngiliz profesör en çok etkilenen yaş grubunu açıkladı.
#XBB.1.5Pandemi döneminde COVID-19’a karşı başarılı aşı çalışmasıyla gündeme gelen ABD’li biyoteknoloji firması Moderna, kansere karşı da umut vaat ediyor. Moderna, ilaç firması Merck ile geliştirdiği kanser aşısının sonuçlarını paylaştı. COVID-19 aşılarında kullanılan “Mesajcı RNA” (mRNA) teknolojisine dayanan deneysel bir kanser aşısının, bir tür cilt kanseri olan ‘melanom’a karşı işe yaradığı tespit edildi.
#Kanser AşısıÜrettikleri mRNA aşılarıyla dünyanın koronavirüsle olan mücadelesine en büyük katkılardan birini sunan ve milyonlarca insanın hayatını kurtaran Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in kurucuları olduğu BioNTech’ten yeni ve müjdeli bir haber daha geldi…
#BiontechGeçirdiği trajik bir kaza sonrası 5 ay boyunca komada kalan 25 yaşındaki Brie Duval'ın uyandığında öğrendiği gerçekle dünyası başına yıkıldı. Genç kadın hem hastalık sürecini hem de yaşadığı ihaneti aylar sonra dünya ile paylaştı...
#KanadaABD, New Jersey’de yaşayan bir adam ayak parmağındaki geçmeyen ağrı yüzünden doktor doktor gezdi. Sorunun bir kırık ya da başka bir ortopedik problem olduğunu düşünüyordu. Gerçek sağlık problemi ortaya çıktığında ise hayatta hiç kimsenin duymak istemeyeceği sözleri işitti…
#Böbrek TümörüKanser hastalığı insanlığın en büyük kâbuslarından biri. Ancak bilim bu hastalıkla mücadelede oldukça önemli yol kat etti, özellikle son birkaç haftadır duyurulan gelişmeler oldukça umut verici. Kanser ile ilgili hangi olumlu gelişmeler yaşanıyor? Kanserin sonu geliyor mu? 4 uzmana sorduk... İşte detaylar...
#Sağlık