Birçok hastalığın belirtisi olarak ortaya çıkan saç dökülmesi tedavi edilmediği takdirde tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Güzellik algısının en önemli temsilcisi olan saçlarda dökülme kişilerde psikolojik açıdan da ciddi etkiler yaratıyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Hatice Deniz Yardımcı, saç dökülmesiyle ilgili bilinmesi gerekenleri anlatıyor.Saç dökülmesi şikayetleri artıyor
#Saç BakımıMedikal EstetikDirektörü Lale Kaya cevaplıyor; Saç dökülmesinin nedenleriSaç dökülmelerindeen sık görülen neden genetiktir. Bunun dışında; şiddetli stres, yetersizbeslenme, fiziksel travma, kimyasal maddeler, saçlı derideki yara veenfeksiyonlar da dökülmeyi etkiyen faktörlerdendir. Saçdökülmeleri yaşa bağlı olarak kişiden kişiye değişir. Dökülmelerin nedeniaraştırılıp tedavi nedene bağlı gerçekleştirilmelidir. Önlem alınmazsakalıcı kellik dediğimiz problem ortaya çıkar.
#Saç DökülmesiKadınlarda saç ekimi FUE yöntemi ile yapılır. Saçın seyrek olduğu bölgelere ekim gerçekleştirilir ve bu sayede seyrek alanlarda daha gür saçların çıkması sağlanır. Eğer saçların seyrek olmasında herhangi sağlıksal bir problem yoksa saç ekimi yapılabilir. Kadınlarda saç ekiminin nasıl yapıldığı ile ilgili ayrıntıları derledik.
#Kadınlarda Saç EkimiKoronavirüs geçiren hastalarda hastalık sonrası etkiler çok merak ediliyor. Şikayetlerin başında saç dökülmesi geliyor. Bu konuda bir açıklama da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi ve Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekayi Kutlubay'dan geldi. Saç dökülmesi problemi yaşayan yaklaşık binin üzerinde hastayı taradıklarını söyleyen Kutlubay, ''Koronavirüs geçirenlerin yüzde 25 ila 30'unda saç dökülmesi görülüyor. Son 6-8 ay içerisinde koronavirüs geçiren kişilerde özellikle 2 ay sonra saç dökülmesinde artış, yoğun saç dökülmesi görülmeye başladı. Bu dökülme ortalama 3 ay, bazılarında ise 4 ay devam edebilir'' dedi. Kutlubay, bu dökülmelerin kalıcı olmadığını, hastalıktan sonraki 8'inci aydan sonra dökülen saçların çıkmaya başladığını belirtti.
#Cerrahpaşa Tıp FakültesiKoronavirüs geçiren hastalarda hastalık sonrası etkiler çok merak ediliyor. Şikayetlerin başında saç dökülmesi geliyor. Bu konuda bir açıklama da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi ve Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekayi Kutlubay'dan geldi. Saç dökülmesi problemi yaşayan yaklaşık binin üzerinde hastayı taradıklarını söyleyen Kutlubay, ''Koronavirüs geçirenlerin yüzde 25 ila 30'unda saç dökülmesi görülüyor. Son 6-8 ay içerisinde koronavirüs geçiren kişilerde özellikle 2 ay sonra saç dökülmesinde artış, yoğun saç dökülmesi görülmeye başladı. Bu dökülme ortalama 3 ay, bazılarında ise 4 ay devam edebilir'' dedi. Kutlubay, bu dökülmelerin kalıcı olmadığını, hastalıktan sonraki 8'inci aydan sonra dökülen saçların çıkmaya başladığını belirtti.
#İstanbulSaç dökülmelerine karşı uygulanan maskelerin bilinçsiz kullanımının daha büyük sorunlara yol açabileceğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Gürkan Yardımcı “Uzman olmayan kişiler tarafından önerilen saç bakım ürünlerinin kullanımını kesinlikle tavsiye etmiyorum. Doğal diye yapılan saç maskeleri başta saçlı deri olmak üzere kulaklarda, göz kapaklarında, yüzde ve boyunda alerjik durumlara sebep olabilir hatta kalıcı saç kaybıyla sonuçlanabilir” dedi.
#Dr. Öğr. Üyesi Gürkan YardımcıKök hücre tedavisi birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Peki kök hücre tedavisi kozmetik amaçlarla kullanılabilir mi? Algoloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci, kök hücreyle yüz ve vücut gençleştirme ve saç dökülmesi tedavisini anlattı.
#Kök Hücre TedavisiTıpkı cilt gibi, saçınızın durumu sağlığın dışa dönük bir işaretidir. Her bir saç telini oluşturan hücreler için, belli başlı besin maddelerinin düzenli olarak alınmasını gerektirir. Aşağıdaki vitamin ve minerallerin doğru miktarlarda tüketilmesi saçların parlak, güçlü olmasını ve daha hızlı uzamasını sağlar.
#SaçSaç dökülmesi, ergenlik dönemini tamamlayan her erkeğin karşılaştığı problemler arasında yer alabilmektedir. Genetik problemler dolayısıyla ortaya çıkabilen saç dökülmesi, kadınlarda da karşılaşılabilen sorunlar olabilmektedir. Peki, saç dökülmesi neden olur? İşte, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre saç ekiminde dikkat edilmesi gereken hususlar ve saç kaybının bazı nedenleri
#Saç EkimiPek çok kadın daha büyüğüne sahip olmak için hiç düşünmeden bıçak altına yatmaya hazır. Ne var ki, iri göğüslü kadınlar da göğüslerindeki bu kamburdan ve aşırı yükten bir o kadar şikayetçiler. Spor yapmanın, koşmanın zorluğundan yakınan iri göğüslü kadınlar için incecik askılı şık sütyenler, bikiniler ya da daracık bluzlar giymek neredeyse hayal. Ancak bu hayale kavuşmak o kadar da zor değil..
Saçınızın avuç avuç dökülmesinden mi yakınıyorsunuz? Ya da saç fırçanızın üzerindeki saçları görüp kısa sürede saçsız kalacağınızı düşünüyorsanız emin olun ki bu endişeleri taşıyan tek kişi siz değilsiniz. Özellikle erkekler olmak üzere bir çok kişi saç dökülmesinden yakınıyor. Hemen belirtmeliyim ki günde 100 saç teline kadar olan dökülmeler dermatologlar tarafından normal kabul ediliyor. Ancak saçınızın dökülme miktarı bunun üzerinde ise yaşam ve beslenme biçiminizi gözden geçirmeniz yerinde olacaktır.