Türkiye'nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü'nde bu yıl da flamingoların, kuluçkalarından çıkan yüzlerce yavrusu öldü. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tuz Gölü'ndeki flamingo ölümlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
#PakdemirliEndonezya'da o kadar çok ada var ki, hiç kimse tam sayısını hesaplayamıyor ve tüm adaların isimlerini sayamıyor. 1996'da çıkan bir yasaya göre dünyanın en büyük takımadası olan ülkede 17 bin 508 ada olduğu tahmin edilmişti. Fakat şimdi Endonezya ilk defa adalarının gerçek sayılarını hesaplamaya çalışıyor. İşte detaylar...
#EndonezyaTarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ekiplerince, yasa dışı balık avcılığı ile mücadele kapsamında 2023'ün ilk 6 ayında, 66 bin 764 denetim yapıldı. Aykırılık tespit edilen 1263 kişi ve iş yerine cezai işlem uygulanırken; 168 ton su ürünü, 635 ağ ve av aracı, 11 balıkçı gemisine el konuldu.
#Tarım Ve Orman BakanlığıTarım ve Orman Bakanlığı tarafından deniz tabanındaki hayalet ağların önüne geçilmesi ve yasa dışı avcılığın önlenmesi amacıyla hayata geçirilen 'marka' uygulaması kapsamında 30 Eylül'den sonra üzerinde 'QR' kod bulunan markaları, tüm ağ malzemelerine taktırmadan avlanan balıkçılara, 3 bin 714 lira ceza kesilip ruhsatlarına 30 gün el konulacak. Gemi gırgır ise ceza 3 katı uygulanacak.
#BalıkçıTarım ve Orman Bakanlığı'nca 2020'de Marmara Denizi'nde başlatılan koruma çalışmaları olumlu sonuç verdi. Marmara Denizi'nin, nesli tehlike altında olan deniz canlısı pina, kırlangıç balığı, deniz çayırları ve kontrolsüz avlanma tehdidi altında olan kalkan gibi pek çok canlıya yuva olmaya başladığı tespit edildi. 'Marmara Denizi eski haline ulaştı' diyen Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Altuğ Atalay, "Akdeniz'de tükenmekte olan pina gibi canlılar, kırlangıç balığı ve deniz çayırlarının hızla geliştiğini, eski canlılığına kavuştuğunu tespit etmek bizleri mutlu ediyor. Bu alanda müsilajın etkisi de kalmadı diyebiliriz." dedi.
#Marmara DeniziüTarım ve Orman Bakanlığı'nca 2020'de Marmara Denizi'nde başlatılan koruma çalışmaları olumlu sonuç verdi. Marmara Denizi'nin, nesli tehlike altında olan deniz canlısı pina, kırlangıç balığı, deniz çayırları ve kontrolsüz avlanma tehdidi altında olan kalkan gibi pek çok canlıya yuva olmaya başladığı tespit edildi. 'Marmara Denizi eski haline ulaştı' diyen Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Altuğ Atalay, "Akdeniz'de tükenmekte olan pina gibi canlılar, kırlangıç balığı ve deniz çayırlarının hızla geliştiğini, eski canlılığına kavuştuğunu tespit etmek bizleri mutlu ediyor. Bu alanda müsilajın etkisi de kalmadı diyebiliriz." dedi.
#Marmara DeniziAdana'da av yasağının kalkacağı 15 Eylül öncesi balıkçılar, ağlarını onarıp, teknelerine bakım yaparak hazırlıklara başladı. Denizlerdeki başıboş ağ baskısının önlenebilmesi için hayata geçirilen proje kapsamında balıkçı ağlarına da QR kodlu markalar takılmaya başlandı.
#BalıkçıDenizlerde 1 Eylül’de başlayacak av sezonu için hazırlıklar sürerken, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ticari avcılık yapanlar için ‘marka’ uygulamasını hayata geçirdi. Balıkçıların, üzerinde QR kod bulunan markaları 1 Eylül’e kadar tüm ağ malzemelerine taktırmaları gerekiyor. Böylece hem kaçak avcılığın hem de deniz canlılarının ölümüne neden olan hayalet ağların önüne geçilmesi hedefleniyor.
#Hayalet AğİSTANBUL Boğazı'nda yapılan denetimlerde Sarıyer kıyısı Büyük Liman mevkiinde tespit edilen 3 kaçak dalyan kaldırıldı. Dalyandaki hamsi, istavrit, tekir, dil balığı, eşkina gibi on binlerce su ürünü denize bırakıldı.
#İstanbul BoğazıVan'ın Muradiye ilçesinde, jandarmanı yol kontrolleri sırasında şüphe üzerine durdurulan kamyonette çuvallar içinde 5, kaçak avcıların gece nehir kenarına bıraktığı yüklenmeye hazır 1,5 olmak üzere toplam 6,5 ton ölü inci kefali ele geçirildi. Kaçak balık avlayan 2 kişiye 18 bin 500 TL idari ceza uygulandı.
#Van