Aslında yaz aylarının ürünü olan kabak tarator, ferah bir meze olması nedeniyle , Ramazan ayında sıklıkla tercih ediliyor. Et yemeklerinin yanına çok yakışan kabak tarator cevizli, havuçlu ve farklı şekillerde hazırlanabiliyor. Peki, evde kolay ve pratik kabak tarator nasıl yapılır, malzmeleri neler? İşte kabak tarator tarifi
#Kabak TaratorÇanağında havuçlu, bezelyeli ve patatesli bir enginar görmeye tahammülüm yok. Bol soğan, taze soğan, arpacıksoğanı, limon suyu ve limon kabuğuyla pişiriyorum enginarları... Sonra zeytinyağı ekleyip ılımaya bırakıyorum. Bizim evde zeytinyağlı büyüklerden öğrenildiği gibi pişirilir. Bazılarının soğanı önceden zeytinyağında kavrulur, bazılarıysa tüm malzemeler üst üste tencereye konduktan sonra zeytinyağı eklenerek yapılır. Bazı zeytinyağlılar dolapta 1 gün dinlenirse daha lezzetli olur ve zeytinyağlı oda sıcaklığında yenir. Mesela barbunya, taze fasulye, domates soslu karışık kızartma ve imambayıldı...
#EgeArapsaçı, ebegümeci, hardal otu, cibes... Ege otları da onlarla yapılan yemekler de saymakla bitmez. İster börek veya gözleme içine katın, ister kuzu etiyle yemeğini pişirin... Soğanla kavurup yoğurtla veya haşlayıp sarımsak-limon ve zeytinyağlı sosla servis etmek de mümkün. Bu otları artık sadece Ege’de değil, büyük şehirlerde de kolaylıkla temin edebiliyoruz, keza kabak çiçeğini de öyle... Ege otlarını ve kabak çiçeğini şefler anlattı.
#YeşillikDuyulan ya da yaşanılan bir olaydan giderek büyük genellemelere dayanmak Amerikan düşünce tarzından bize de yansıyan bir olgu. Bizde bu düşünce tarzına tutulanlardan biri de, Amerikalı hiç olmayan ve olsa olsa “Kızılderili Amerikalı” olabilecek sevgili Reha Muhtar.