'Yemeğe benim gibi eşofmanla gideceksin. Çünkü yemek yerken genişliyorum. Eşofman giyersen, pantolon kemerinin sıkıştırmasından kurtulursun. Daha çok yiyebilirsin.' Bu sözler, ünlü iş adamı Ali Sabancı'ya ait. Sabancı, mutfak sevdasını Beef&Fish dergisinin son sayısında Mehmet Yaşin'e anlattı.
#Beef & FishSofra kültürüyle büyüyen Selçuk Yöntem için hala bir numara annesinin mutfağı. Ünlü oyuncu çocukluğundan beri hiç yemek ayırmadığını çünkü karın doyurma duygusunun kutsallığına inandığını söylüyor. En sevdiği şeyse Boğaz’a bakarak akşam yemeği yemek, buna mukabil sevdiği lokantalar en salaş olanlar
Çinli göçmenlerin sayesinde Batı’da uzun yıllar önce keşfedilen Çin mutfağının Ankara’daki müdavimlerinin sayısı son yıllarda büyük bir hızla arttı. Dünyanın en renkli ve sofistike mutfaklarından biri olan 5 bin yıllık Çin mutfağından örnekler sunan restoranların yanı sıra Çin yemeği malzemeleri satan dükkanlara da her geçen gün yenileri ekleniyor.
Otel restoranlarının mönüsü, dünyanın dört bir yanından gelen insanları ağırladıkları için, daha geniş ve çeşitli olur. Büyük bölümü tek bir ülkenin veya bölgenin mutfağını servis etmekle kalmaz. Şarap kavları da iddialıdır. Bu hafta büyük jüriye Türkiye’nin en iyi otel restoranlarını sorduk. Listeye İstanbul’un beş yıldızlı otelleri ağırlığını koydu. İzmir, Ankara ve Bodrum’dan da birer restoran ilk 10’a girmeyi başardı.