GeriSeyahat Türkiye’nin en iyi otel restoranları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Türkiye’nin en iyi otel restoranları

Türkiye’nin en iyi otel restoranları

Otel restoranlarının mönüsü, dünyanın dört bir yanından gelen insanları ağırladıkları için, daha geniş ve çeşitli olur. Büyük bölümü tek bir ülkenin veya bölgenin mutfağını servis etmekle kalmaz. Şarap kavları da iddialıdır. Bu hafta büyük jüriye Türkiye’nin en iyi otel restoranlarını sorduk. Listeye İstanbul’un beş yıldızlı otelleri ağırlığını koydu. İzmir, Ankara ve Bodrum’dan da birer restoran ilk 10’a girmeyi başardı.

FOUR SEASONS HOTEL SEASONS RESTORAN

En iyi restoran ödülü var

Akdeniz mutfağı ve Türk spesiyaliteleri değişmez mönüsünde yer alıyor. İtalyan aşçı Giancarlo Gattardo, Culinary School in Carloporta ve Art&Design School in Paleroma’da eğitim gördü. Deniz mahsulleri ile yapılan ve tereyağı yerine Sicilya usulü zeytinyağı kullanılan risotto tavsiye edilir. Bir kadeh şarapla birlikte, açılış, ana yemek ve tatlıya 65-80 milyon lira arasında hesap ödüyorsunuz. Karışık CD’lerle yemek müziği renklenirken, Bali, İtalyan haftası gibi etkinliklerle yöresel yemeklere ev sahipliği yapıyor. 60 kişi kapasiteli. Akşam yemeği 19.00’da başlıyor, 23.00’e kadar devam ediyor. Four Seasons mutfağı, 4.5 milyon tirajıyla dünyanın en önemli seyahat dergilerinden Travel + Leisure’ın okuyucuları tarafından Avrupa’nın En İyi Otel Restoranı seçildi. Tel: (212) 638 82 00


HYATT REGENCY SPAZIO

Kuzey İtalya mutfağında iddialı

Kuzey İtalya yöresinin mutfağından örneklerin yer aldığı restoranın şefi Saulo Bacchilega. Mönüde hafif soslarla çeşnilendirilmiş hamur işleri, risottolar ve odun ateşinde pişen pizzalar yer alıyor. Balık ve et yemeklerinde değişik pişirme teknikleri ve malzemeler kullanılıyor. En ilginç özelliği bir hamur ustasının odun fırınında taze hamur işleri ve otantik ev yapımı ekmek pişirdiği yemek tezgahı. Şefin özel tarifi fırında levrek, taş fırında pişen pizza ve risottolar, mascarpone peynirli cheescake tavsiye edilir. Başlangıç, ana yemek, tatlı ve bir kadeh şarap ortalama olarak 95 milyon lira tutuyor. Kentin en geniş şarap kavına sahip restoranlarından. Her yıl İtalyan Şarap Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Kapasitesi 120 kişi. 12 kişilik özel bir yemek salonu var. Hafta içi her gün 19.00-23.00, hafta sonu ise 19.00.23.30 arasında açık. Pazar günleri kapalı. Tel: (212) 368 12 34


ÇIRAĞAN PALACE KEMPINSKI TUĞRA

Dünyanın en iyi 10’undan biri

Geçtiğimiz yıl mönüsünü tamamen yeniledi. Klasik Türk mutfağı gerçek Osmanlı yemeklerinden hazırlanırken, otelin şefi Fabrice Canelle ile Tuğra’nın şefi Aydın Demir, bir de yeni modern Türk mutfağı mönüsü geliştirdi. Klasik Osmanlı ve modern Türk mutfağının örnekleri, modern bir sunum ile masaya geliyor. Haftanın yedi günü canlı fasıl var. Zaman zaman piyano da çalınıyor. En geniş şarap kavına sahip olan restoranlardan. Şarap uzmanı Somelier, konuklara şarap seçiminde yardımcı oluyor. 90 kişi kapasiteli. Her gün 19.00-23.00 arası açık. Terası yaz günlerinde Boğaz’ı seyretmek için ideal. Kişi başı giriş, ana yemek ve tatlı ile ortalama 80-90 milyon lira hesap ödeyerek çıkabilirsiniz. Türk şarap ve peynirleri haftası yapılıyor. Bugüne kadar birçok uluslararası ödül aldı. Son olarak Temmuz 2003’te sektörün önde gelen dergilerinden ‘Hotels’ tarafından dünyanın ‘En İyi 10 Restoranı’ndan biri seçildi. Tel: (212) 259 03 73


SWISSOTEL THE BOSPHORUS MİYAKO

Japon yemek festivalinin ev sahibi

Japon ve Çin mutfağı servis ediliyor. Şef, Tuji Gakuen TEC Aşçlık Yüksekokulu mezunu Mamoru Yoshikawa. Dekorasyonu ile Uzakdoğu’ya küçük bir yolculuk yaptırıyor. Japonya haritası şeklinde düzenlenmiş bahçesi çok beğeniliyor. Suşi Bar’da günlük deniz mahsullerinden hazırlanan zengin bir mönü bulunurken, ekonomik öğlen set mönüleri de ilgi görüyor. Kızarmış tavuk, pilavlı köri soslu biftek tavsiye edilir. Ekonomik öğlen set mönüsü fiyatı 17 milyon 500 bin lira. Öğle yemeği için her gün 12.00-14.30, akşam yemeği için de 19.00-23.00 arası açık. Her pazar 12.00-15.30 saatleri arasında Miyako Pazar Brunch’ı veriliyor. Restoranın kapasitesi 113 kişi. 5-star Diamond ödülü sahibi. Geçtiğimiz yıl burada Japon Yemek Festivali yapıldı. Tel: (212) 326 11 00


HİLTON WINDOWS ON THE BAY

Her ay farklı bir mönü

Ege Bölgesi’nin en yüksek binası unvanına sahip İzmir Hilton Oteli’nin 31. katında yer alıyor. Eşsiz bir deniz manzarasına sahip. Gerek iş, gerekse özel yemekler için ideal. Yaratıcı şeflerin elinden çıkan yemekleri ve zengin şarap mönüsüyle İzmir’in vazgeçilmez mekanları arasında. Pazar hariç haftanın altı günü 19.00 ile 23.00 arası açık olan Windows On The Bay’de canlı piyano müziği eşliğinde, keyifli bir akşam yemeğinin tadını çıkarabilirsiniz. Konuklara her ay farklı mönü alternatifleri sunuluyor. Halen ‘steak günleri’ devam ediyor. Nisanda ‘kuşkonmaz ve çilek karnavalı’, mayıs ayında ise ‘enginar’ günleri düzenlenecek. Tel: (232) 497 60 60.


HİLTON MARCO POLO

Her gün canlı resital

Ankara Hilton Oteli içerisinde bulunan Marco Polo restoranda sadece akşam yemeği servisi yapılıyor. 180 kişi kapasiteli Marco Polo, uluslararası bir mutfağa sahip. Akşam 19.00 - 23.30 saatleri arasında açık olan restoranda, 20.00 - 23.30 arasında piyano ve keman ile canlı müzik yapılıyor. Şarap kavında 150’ye yakın alternatif var. Marco Polo özel kutlamalar, iş görüşmeleri, evlilik yıldönümleri gibi günlerde çok sık tercih ediliyor. Restoran içerisinde 25 kişilik özel bir oda da var. Tel: (312) 455 00 00.


BODRUM QUEEN ADA

Akdeniz mutfağını sevenlere

Torba’daki Queen Ada Otel’in restoranı, Akdeniz mutfağına ait yemekleri ve doğal ürünlerle hazırlanmış kahvaltı mönüsüyle dikkat çekiyor. Mutfaktan Serdar Köse ve 15 personeli sorumlu. Kahvaltıda 12 çeşit reçel, Manisa, Ağrı ve Van’dan getirilen özel peynir ve bal çeşitleri var. Akşam yemeklerinde deniz ürünleri ve Akdeniz mutfağının ünlü sebze yemekleri tercih ediliyor. Şarap eşliğinde laos kızartması, karides dolması, deniz börülcesi ve mevsim salatası tavsiye edilir. Yemeğin üzerine tatlı olarak portakallı sufle öneriliyor. Servis edilen etler İstanbul Bebek Kasabı’ndan günlük getiriliyor. Burada her türlü ızgara, deniz ürünü ve makarna çeşitlerini, yöreye özgü özel soslar, baharatlar ve zeytinyağlarıyla tadabilirsiniz. Tel: (252) 367 15 98


BEBEK HOTEL LES AMBASSADEURS

Burada balık yenir

Mönüsü balık ağırlıklı, ancak dünya mutfaklarının servis edildiği bir restoran. Hafta içi balık ve et, mevsimin en iyi zeytinyağlıları ve soğuk deniz mahsullerini yemek mümkün. Bilini havyarı tavsiye edilir. Şef Bolulu Gazi Gülmez. Levrek Ambassadeurs’de iddialılar. Balık şeklindeki kiremit güveçte hazırlanan yemek, levrek fileto, mantar sos, beyaz şarap, domates, taze soğan, yeşil biber, biraz kaşar peyniri ile fırında pişiriliyor. Restoranda kişi başı yaklaşık 65-100 milyona yemek yemek mümkün. CD’den İtalyanca, Fransızca müzik çalınıyor. Gündüz saat 11.30’da öğle servisi açılıp, 15.00’te bitiyor. Akşam yemeği servisi ise 18.30’da başlıyor, 22.30’a kadar sürüyor. Kapasitesi 160 kişi. Tel: (212) 358 15 65


THE MARMARA PANORAMA

Mengen kebabını deneyin

Restoranda Türk, dünya ve Osmanlı yemekleri servis ediliyor. Geleneksel Mengen kebabı tavsiye edilir. Bolu Mengen yöresine ait olan bu yemek, restoranın en fazla tercih edilen yemeği. İçki dahil, giriş, ana yemek ve tatlıya ortalama 60-80 milyon lira arasında hesap ödüyorsunuz. Saat 19.00 ile 24.30 arası açık olan restoranın executive şefi Sedat Özkan, oteli yerli ve yabancı birçok festivalde temsil etti. İspanya’da bir ay süreyle İspanyol mutfağını inceleyen Özkan, 7 yıldır bir ay süreyle düzenlenen İspanyol gecelerinin lezzet şölenine dönüşmesini sağladı. 110 kişi kapasiteli mekanda Beş Yıl Önce, On Yıl Sonra Grubu, cuma-cumartesi geceleri şarkı söylüyor. Mutfak ekibi 76 kişiden oluşuyor. Tel: (212) 251 46 96


POLAT RENAISSANCE MARMARA

Fiyatlar günlük değişiyor

Marmara restoran bir balık lokantası. Yemekler, Hans Memling School mezunu Alman aşçı Dietmar Platz tarafından yapılıyor. En ünlü yemeği akya balığı pastırması. Akya balığı fileto olarak soğuk suda bir gün boyunca durduktan sonra iri tuza basılarak bir hafta süreyle bekletilip yapılıyor. Restoran 12.00-24.00 saatleri arasında açık. Mezeler 8 milyon lira civarında, ana yemek fiyatı günlük olarak değişiyor. Şişe şarap açtırmak isterseniz 50-85 milyon lira arasında bir fiyat ödüyorsunuz. Tatlı fiyatları da ortalama 8 milyon lira. Restoranda CD’den enstrümantal müzik yayını yapılıyor. Kapasitesi 100 kişi. Yazın açılan teras ise 80 kişilik. (212) 662 21 89

Gurmelerden, gazetecilerden ve müdavimlerden oluŞan büyük Jüri seçti

Mehmet Yaşin-Gezgin yazar gurme
Ahmet Örs-Gusto dergisi yazarı, gurme
Şerif Yenen-Turist Rehberleri Birliği Başkanı
Semih Somer-Mutfak Dostları Derneği Başkanı
Kamer Rodoplu-Bilkent Ü. Turizm Otelcilik Yüksekokulu Müdürü
Yalçın Manav-Mutfak Profesyonelleri Derneği Başkanı
Mustafa Oğuz-İşadamı, gurme
Ahmet Güzelyağdöken-İzmirli gurme
Donatella Piatti-Gazeteci
Ali Atıf Bir-Hürriyet Gazetesi yazarı
False